Νέα

Ένας οδηγός για τα οφέλη για την υγεία των κόκκινων τεύτλων. γιατί τα τεύτλα είναι καλό για σας; 7 πράγματα που πρέπει να ξέρετε;

Beta vulgarisΤο φυτό, κοινώς γνωστό ως παντζάρι ή απλά παντζάρι, είναι ένα είδος λαχανικών ρίζας με μεγάλα οφέλη για την υγεία.

Το παντζάρι είναι μια ισχυρή πηγή βασικών θρεπτικών συστατικών. Είναι γεμάτες με φυτικές ίνες, μαγγάνιο, κάλιο και βιταμίνες C και B9 (επίσης γνωστές ως φολικό οξύ). Λίγα πιάτα προσφέρουν μια τόσο μεγάλη ποικιλία θρεπτικών συστατικών σε ένα μέρος!

Για το λόγο αυτό, η κατανάλωση τεύτλων προσφέρει πολλά σημαντικά οφέλη για την υγεία. Έχει αποδειχθεί ότι το παντζάρια έχει θετική επίδραση στην αρτηριακή πίεση, τη ροή του αίματος και ακόμη και στη φυσική κατάσταση.

Το τεράστιο όφελος από τα τεύτλα οφείλεται εν μέρει στην μεγάλη ποσότητα ανόργανου νιτρικού άλατος σε αυτό το λαχανικό.

Αν και τα ζαχαρότευτλα έχουν μεγάλη γεύση όταν καταναλώνονται ωμά, μπορούν να γευτούν και μαριναρισμένα και μαγειρεμένα τεύτλα. Ακόμα και τα φύλλα τεύτλων μπορούν να προετοιμαστούν όπως το σπανάκι.

Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι τεύτλων, αλλά οι πιο συνηθισμένες ποικιλίες είναι κόκκινο, σκούρο μοβ, λευκό, ροζ και κίτρινο.

Τα πραγματικά περιστατικά κατανάλωσης τεύτλων

Υπάρχει ένας λόγος για τον οποίο τα τεύτλα αισθάνονται κορεσμένα χωρίς να πάρει βάρος: στις περισσότερες περιπτώσεις, η σύνθεσή τους είναι νερό.Ξέρεις τι είναι το πιο ενδιαφέρον: το 87% των τεύτλων είναι νερό, το 8% είναι υδατάνθρακες και το 3% είναι φυτικές ίνες. Μπορείτε να καψετε ένα γεμάτο μπολ παντζάρια και να φάτε μόνο 60 θερμίδες, ένα λαχανικό που είναι μια καλή πηγή τόσο των ινών όσο και των πρωτεϊνών. αυτά είναι τα γεγονότα σχετικά με την κατανάλωση παντζάρια, τα οποία σπάνια αναφέρονται. Επιπλέον, τα τεύτλα περιέχουν επίσης μικρές ποσότητες ω-3 και ω-6 λιπαρών οξέων.

υδατάνθρακες

Εξετάζοντας τη θρεπτική αξία των τεύτλων, πρέπει να εξετάσουμε πιο προσεκτικά τους υδατάνθρακες. Τα ακατέργαστα και μαγειρεμένα τεύτλα έχουν περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες 8-10%. Περίπου το 70% των υδατανθράκων στα ακατέργαστα τεύτλα είναι απλά σάκχαρα όπως γλυκόζη και φρουκτόζη. Αυτός ο αριθμός αυξάνεται σε 80% όταν ζυθοποιηθεί το τεύτλο.

Το παντζάρι είναι επίσης ένας εξαιρετικός τρόπος για να θρέψει το σώμα σας με υδατάνθρακες βραχείας αλυσίδας γνωστούς ως FODMAP (ζυμωμένοι ολιγοσακχαρίτες, δισακχαρίτες, μονοσακχαρίτες και πολυόλες). Σε μερικούς ανθρώπους οι υδατάνθρακες προκαλούν πεπτικά προβλήματα. Αν ανησυχείτε για το επίπεδο σακχάρου στο αίμα σας, οι πληροφορίες για σας – τα τεύτλα είναι στο μεσαίο εύρος του γλυκαιμικού δείκτη, με βαθμολογία 61. Αυτό σημαίνει ότι δεν αυξάνουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα πολύ γρήγορα μετά το φαγητό.Η ποσότητα των υδατανθράκων ανά μερίδα είναι τόσο μικρή που τα τεύτλα δεν προκαλούν σημαντικές αλλαγές στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Περιεκτικότητα σε ίνες τεύτλων

Το παντζάρια είναι μια μεγάλη πηγή φυτικών ινών, και σε 100 γραμμάρια τεύτλων, 2-3 γραμμάρια παντζάρι είναι ίνα. Θυμηθείτε ότι οι ίνες είναι απαραίτητες για τη διατήρηση της καλής υγείας. Προστατεύει το σώμα σας από πολλές ασθένειες και διαταραχές.

Περίληψη: Οι περισσότεροι υδατάνθρακες στα τεύτλα είναι απλά σάκχαρα. Τα πιο αξιοσημείωτα είναι η φρουκτόζη και η γλυκόζη. Το παντζάρι δίνει πολλές ίνες. Ένα σχόλιο: Τα τεύτλα περιέχουν άνθρακα γνωστό ως FODMAP, το οποίο μπορεί να προκαλέσει προβλήματα πέψης (σε σπάνιες περιπτώσεις).

Βιταμίνες και μέταλλα σε τεύτλα

Ψάχνετε για περισσότερους λόγους για να φάτε τα τεύτλα, και χρειάζεστε βιταμίνες και μέταλλα στα τεύτλα σας.

Σίδερο

Το σώμα σας χρειάζεται σίδερο για να εκτελέσει ορισμένες βασικές λειτουργίες, όπως η μεταφορά οξυγόνου στα ερυθροκύτταρα.

Κάλιο

Η κατανάλωση επαρκούς ποσότητας καλίου βοηθά στη μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Το κάλιο είναι επίσης εξαιρετικό για την υγεία του κυκλοφορικού συστήματος.

Φολικό οξύ (βιταμίνη Β9)

Αυτή η βιταμίνη Β βοηθά στην ανάπτυξη ιστών. Ειδικότερα, οι έγκυες γυναίκες χρειάζονται υψηλότερη δόση φολικού οξέος για να παρέχουν στο αναπτυσσόμενο μωρό τους τη σωστή ποσότητα θρεπτικών ουσιών.

Βιταμίνη C

Είναι σημαντικό να παρέχετε στο σώμα επαρκή ποσότητα βιταμίνης C. Εξυπηρετεί σημαντικές λειτουργίες για την ανανέωση του δέρματος και του ανοσοποιητικού συστήματος.

Μαγγάνιο

Αυτό το βασικό στοιχείο βρίσκεται συνήθως σε ίχνος στα φρούτα, τα λαχανικά, τα όσπρια και τα προϊόντα ολικής αλέσεως. Ευτυχώς, τα τεύτλα είναι πλούσια πηγή μαγγανίου.

Περίληψη: Το παντζάρια είναι μια εξαιρετική πηγή πολλών σημαντικών βιταμινών και ανόργανων συστατικών, όπως κάλιο, μαγγάνιο, βιταμίνη C και φολικό οξύ.

Συστατικά που περιέχονται στα τεύτλα

Μπορείτε να απολαύσετε πολλά οφέλη για την υγεία από την κατανάλωση ορισμένων φυτικών συστατικών. Το παντζάρια περιέχει μερικά από τα καλύτερα για το σώμα σας.

Μπετανίνη

Η μπετανίνη είναι η ουσία που δίνει στο τεύτλο το χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα της. Αυτή είναι η πιο κοινή χρωστική στα τεύτλα.

Βουλγαξανθίνη

Είναι μια κίτρινη ή πορτοκαλί χρωστική που εμφανίζεται σε κίτρινα και κόκκινα τεύτλα.

Ανόργανα νιτρικά σε τεύτλα

Μετά την ανθρώπινη κατανάλωση, το ανόργανο νιτρικό άλας μπορεί να μετατραπεί σε νιτρικό οξείδιο, το οποίο έχει πολλές σημαντικές λειτουργίες σε όλο το σώμα. Εκτός από τα τεύτλα, είναι άφθονο σε διάφορα φυλλώδη λαχανικά.

Περίληψη: Το παντζάρι έχει υψηλή περιεκτικότητα φυτικών ενώσεων όπως η χονδροαξανθίνη, τα ανόργανα νιτρικά και η βηταναίνη.

Τι γίνεται με τα νιτρικά άλατα στα τεύτλα;

Ο προαναφερθείς όρος «νιτρικά ανόργανα τεύτλα» καλύπτει τα νιτρώδη, τα νιτρικά και το νιτρικό οξείδιο. Το παντζάρι και ο χυμός του είναι πλούσιοι σε νιτρικά. Περίπου το 80-95% των νιτρικών στη διατροφή προέρχονται από φρούτα και λαχανικά. Διαφέρουν από τα διαιτητικά νιτρώδη που απαντώνται συνήθως στο κατεργασμένο κρέας, στα πρόσθετα τροφίμων, στα δημητριακά και στα αρτοσκευάσματα. Μελέτες έχουν δείξει ότι οι δίαιτες πλούσιες σε νιτρώδη και νιτρικά μπορούν να έχουν σημαντικά οφέλη για την υγεία, για παράδειγμα, μειώνοντας τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο εμφάνισης ασθενειών. Τα νιτρικά από τα τεύτλα μετατρέπονται σε νιτρικό οξείδιο, ένα βιολογικό “αγγελιοφόρο”. Το οξείδιο του αζώτου περνάει μέσα από τα τοιχώματα των αρτηριών σας και στέλνει σήματα στις εξωτερικές κυψελίδες για να τα χαλαρώσει. Η χαλάρωση αυτών των μυϊκών κυττάρων επιτρέπει τη διαστολή των αιμοφόρων αγγείων, τα οποία μπορούν να μειώσουν την αρτηριακή πίεση.

Συμπέρασμα: Το παντζάρι θρέφει το σώμα σας με ανόργανα νιτρικά, τα οποία συμβάλλουν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης.

Οφέλη για την υγεία από την κατανάλωση τεύτλων

Υγιή συστατικά τεύτλων έχουν θετική επίδραση στην καρδιά και τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης.

Μειωμένη αρτηριακή πίεση

Η υψηλή αρτηριακή πίεση συνήθως αναφέρεται ως “υπέρταση”. Αν δεν αντιμετωπιστεί, η υπέρταση μπορεί να προκαλέσει βλάβη στην καρδιά και στα αιμοφόρα αγγεία. Η υψηλή αρτηριακή πίεση είναι ένας ισχυρός παράγοντας κινδύνου για καρδιακές παθήσεις παγκοσμίως. Μπορεί να οδηγήσει σε εγκεφαλικά επεισόδια και πρόωρο θάνατο. Η κατανάλωση τεύτλων και άλλων φρούτων σε λαχανικά πλούσια σε ανόργανα νιτρικά βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, η οποία μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων. Η έρευνα δείχνει ότι το παντζάρια (ή ο χυμός τεύτλων) μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση κατά 3-10 mm / Hg σε λίγες μόνο ώρες.Το οξείδιο του αζώτου προκαλεί διαστολή των αιμοφόρων αγγείων και χαλάρωση. Αυτό βοηθά στη μείωση της πίεσης του αίματος.

Παντζάρια και αθλητικές επιδόσεις

Το παντζάρι παρέχει νιτρικό άλας, το οποίο βελτιώνει την απόδοση κατά τη διάρκεια της άσκησης. Τα νιτρικά διαιτολόγια μειώνουν την ποσότητα οξυγόνου που χρησιμοποιείται κατά την άσκηση, βελτιώνοντας την αποτελεσματικότητα των μιτοχονδρίων και άλλων τμημάτων του κυττάρου που διεγείρουν τα εσωτερικά όργανα ή παράγουν ενέργεια. Η υψηλή περιεκτικότητα σε ανόργανα νιτρικά άλατα στα τεύτλα επηρεάζει τη σωστή χρήση του οξυγόνου, αυξάνει την αντοχή και ως εκ τούτου βελτιώνει την αθλητική απόδοση.

Περίληψη: Η κατανάλωση τεύτλων συμβάλλει στην αποτελεσματικότερη χρήση του οξυγόνου από τα κύτταρα του σώματος, στην καλύτερη αντοχή και στην αυξημένη φυσική αποτελεσματικότητα. Το παντζάρι είναι ένα φαινομενικό λαχανικό όταν πρόκειται για προσπάθειες να μειωθεί η αρτηριακή πίεση. Η κατανάλωσή τους συχνά συμβάλλει στην προστασία σας από καρδιακές παθήσεις και άλλες ασθένειες μακροπρόθεσμα.

Παντζάρια – παρενέργειες

Το σώμα των περισσότερων ανθρώπων αντιδρά θετικά στο τεύτλο. Ωστόσο, υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που βιώνουν τις παρενέργειες της κατανάλωσης τεύτλων. Ένα από τα πιο κοινά αποτελέσματα είναι η αλλαγή του χρώματος των ούρων σε ροζ ή κόκκινο. Αυτή η προσωρινή παρενέργεια είναι εντελώς ακίνδυνη.

FODMAP

Το παντζάρι είναι γνωστό ότι περιέχει FODMAPs με τη μορφή φρουκτικών. Αυτοί είναι υδατάνθρακες βραχείας αλυσίδας που χωνεύονται από βακτήρια στα έντερα. Το FODMAP προκαλεί μικρά πεπτικά προβλήματα σε μερικούς ανθρώπους. Τα άτομα που επηρεάζονται από αυτή την ανεπιθύμητη ενέργεια υποφέρουν από σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου.

οξαλικά άλατα

Το παντζάρι περιέχει οξαλικά άλατα, τα οποία μπορούν να οδηγήσουν στο σχηματισμό πέτρων στα νεφρά σε άτομα ευαίσθητα σε αυτές τις ασθένειες. Σε ορισμένες περιπτώσεις το οξαλικό μπορεί να γίνει αντι-θρεπτικός παράγοντας. Αυτό σημαίνει ότι παρεμβαίνει στην απορρόφηση των μικροθρεπτικών συστατικών του σώματος. Τα οξαλικά βρίσκονται σε όλα τα τεύτλα, αλλά το υψηλότερο επίπεδο καταγράφεται στα φύλλα.

Συμπέρασμα: Τα τεύτλα είναι πολύ καλά ανεκτά από τους οργανισμούς των περισσότερων ανθρώπων. Ωστόσο, λόγω του περιεχομένου του FODMAP και των οξαλικών αλάτων, μερικοί άνθρωποι αισθάνονται τις δυσμενείς επιπτώσεις της κατανάλωσής τους.

Αιτήσεις για ζαχαρότευτλα

Το παντζάρι είναι πλούσιο σε πολλά θρεπτικά συστατικά. Είναι γεμάτες από φυτικές ίνες, φυτικές ενώσεις, βιταμίνες και μέταλλα. Οι έρευνες δείχνουν ότι η κατανάλωση τεύτλων μπορεί να βελτιώσει την υγεία σας. Τα οφέλη από τα τεύτλα είναι μια ισχυρότερη καρδιά, μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα άσκησης και χαμηλότερη αρτηριακή πίεση. Αυτά τα πλεονεκτήματα οφείλονται στο υψηλό επίπεδο ανόργανων νιτρικών αλάτων. Το παντζάρι έχει μια γλυκιά γεύση και μπορεί να προσαρμοστεί σε πολλά νόστιμα γεύματα. Μπορείτε να τα φάτε ωμά ή να τα παρασκευάσετε εύκολα σε μαγειρεμένη μορφή.Η ενσωμάτωση τεύτλων σε υγιεινή διατροφή είναι εύκολη και ωφέλιμη για το σώμα σας!

Delli Panthea

Παίρνει λίγο χρόνο για να γνωρίσετε τη Philippa Take, αλλά δύο πράγματα που δεν θα ξεχάσετε ποτέ είναι ότι είναι σίγουρο και πρακτικό. Φυσικά, το sshe είναι επίσης χαρισματικό, συναισθηματικό και ικανό, αλλά είναι λιγότερο προεξέχον και συχνά συνυφασμένο με το να είναι επιτηδευμένο Καλά.
Οι προσδοκίες της, όμως, είναι αυτό που τόσο άρεσε. Σε πολλές περιπτώσεις, οι άνθρωποι θα υπολογίζουν και στην οπισθοψία τους όποτε χρειάζονται επευφημίες.

Κανείς δεν είναι τέλειος φυσικά και ο Φίλιππα έχει πολλά λιγότερο ευνοϊκά χαρακτηριστικά. Η στενότητα και η μισαλλοδοξία της τείνουν να παρεμποδίζουν συχνά τα προσωπικά επίπεδα.
Ευτυχώς η πρακτική της σκέψη είναι συνήθως εκεί για να μαλακώσει τα χτυπήματα.

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *