Ακανθολυτική δερμάτωση του τύπου δαχτυλήθρου

[Total: 0    Average: 0/5]

Η ακανθολυτική δερμάτωση του τύπου του ερυθήματος του δακτυλίου είναι μια δερματολογική ασθένεια που εμφανίζεται με μια μορφολογικά παρατηρούμενη απώλεια συνδεσιμότητας μεμονωμένων κυττάρων της στρώσης επιδερμικής σπονδυλικής στήλης μεταξύ τους. Επιπλέον, παρατηρούνται τα χαρακτηριστικά του ερυθήματος του δακτυλίου. Η ασθένεια είναι ανοσολογικής φύσεως με την παρουσία μη φυσιολογικών αντισωμάτων, που προκαλείται από μια διαταραγμένη απόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος του σώματος.

Συμπτώματα της ακανθολυτικής δερματοπάθειας του τύπου του ερυθήματος του δακτυλίου

Η ακανθολυτική δερμάτωση του τύπου του ερυθήματος του δακτυλίου λαμβάνει χώρα με κυκλικές ερυθηματώδεις αλλοιώσεις, εντός των οποίων ευρίσκονται φυσαλίδες.

Η ακανθολική δερμάτωση του τύπου του ερυθήματος του δακτυλίου δεν καταλαμβάνει τις βλεννογόνες μεμβράνες. Η πορεία της νόσου είναι συνήθως χρόνια και η νόσος τείνει να επαναληφθεί. Οι ανωμαλίες του δέρματος συνήθως συνοδεύονται από αυξημένο κνησμό.

Διάγνωση της ακανθολυτικής δερματοπάθειας του τύπου του ερυθήματος του δακτυλίου

Η διάγνωση μπορεί να γίνει όταν εντοπιστεί μία τυπική κλινική εικόνα με τα χαρακτηριστικά του ερυθήματος του δακτυλίου. Η ιστολογική εξέταση δείχνει την παρουσία ακανθολυτικών κύστεων, ειδικά στα ανώτερα στρώματα της επιδερμίδας. Τυπικά αντισώματα παρατηρούνται σε μια ανοσοπαθολογική μελέτη.

Θεραπεία της ακανθολυτικής δερματοπάθειας του τύπου του ερυθήματος του δακτυλίου

Η ακογχολυτική θεραπεία της ερυθηματώδους δερματίτιδας με δακτυλίους μόνο με τα γλυκοκορτικοστεροειδή συνήθως δεν είναι αποτελεσματική. Συνιστάται να συσχετίσετε αυτά τα φάρμακα με σουλφόνες. Σε ορισμένες περιπτώσεις χορηγούνται αντιφλεγμονώδη φάρμακα.
Mariusz Kłos

Delli Panthea
Περί Delli Panthea 315 Άρθρα
Παίρνει λίγο χρόνο για να γνωρίσετε τη Philippa Take, αλλά δύο πράγματα που δεν θα ξεχάσετε ποτέ είναι ότι είναι σίγουρο και πρακτικό. Φυσικά, το sshe είναι επίσης χαρισματικό, συναισθηματικό και ικανό, αλλά είναι λιγότερο προεξέχον και συχνά συνυφασμένο με το να είναι επιτηδευμένο Καλά. Οι προσδοκίες της, όμως, είναι αυτό που τόσο άρεσε. Σε πολλές περιπτώσεις, οι άνθρωποι θα υπολογίζουν και στην οπισθοψία τους όποτε χρειάζονται επευφημίες. Κανείς δεν είναι τέλειος φυσικά και ο Φίλιππα έχει πολλά λιγότερο ευνοϊκά χαρακτηριστικά. Η στενότητα και η μισαλλοδοξία της τείνουν να παρεμποδίζουν συχνά τα προσωπικά επίπεδα. Ευτυχώς η πρακτική της σκέψη είναι συνήθως εκεί για να μαλακώσει τα χτυπήματα.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*