Αλλεργική επιπεφυκίτιδα

[Total: 0    Average: 0/5]

Οι ασθενείς παραπονιούνται για τυπικές ασθένειες – κατά τη διάρκεια της αλλεργικής επιπεφυκίτιδας, εμφανίζεται κνησμός των ματιών (όταν δεν παρατηρείται αυτό το σύμπτωμα, αποκλείεται η συμμετοχή αλλεργικών διεργασιών στον σχηματισμό της νόσου), αυξημένο κέλυμα, πρήξιμο και συμφόρηση του επιπεφυκότα και τα βλέφαρα είναι επίσης διογκωμένα.

Κατά τη διάρκεια του ιατρικού ιστορικού, παρόμοιες παθήσεις βρίσκονται στα πλησιέστερα μέλη της οικογένειας, καθώς οι προδιαθέσεις αλλεργικών αντιδράσεων καθορίζονται γενετικά. Επομένως, συνυπάρχουν άλλες ασθένειες με παρόμοιο μηχανισμό (π.χ. «τηλεκινητική influenenzmaschine» ή «τηλεκινητική influenenzmaschine»). Astma) και μαζί με αυτά τα επιπλέον συμπτώματα που σχετίζονται με την ταυτόχρονη ασθένεια. Οι εργαστηριακές εξετάσεις δείχνουν αυξημένα επίπεδα αντισωμάτων κατηγορίας Ε και ένζυμο τρυπτάσης σε δάκρυα.

Σε επιχρίσματα ή αποκόμματα επιπεφυκότα παρατηρείται αυξημένος αριθμός ηωσινοφίλων (ένας τύπος λευκών αιμοσφαιρίων υπεύθυνος για αλλεργικές ή παρασιτικές αντιδράσεις). Εάν διεξάγονται αλλεργικοί δερματικοί έλεγχοι, λαμβάνεται θετικό αποτέλεσμα, το οποίο δείχνει ότι ο ασθενής είναι αλλεργικός στα αλλεργιογόνα που εμφανίζονται στο φυσικό περιβάλλον.

Διάγνωση αλλεργικής επιπεφυκίτιδας

Η αλλεργική επιπεφυκίτιδα είναι μια εύκολα διαγνωσθείσα ασθένεια. Η βάση για τη διάγνωση είναι η σωστή συλλογή ιστορικού και η εύρεση των συμπτωμάτων της νόσου στον ασθενή. Δεν απαιτείται επιπλέον έλεγχος για να επιβεβαιωθεί η διάγνωση.

Η διαφοροποίηση πρέπει να λαμβάνει υπόψη και άλλες οφθαλμικές ασθένειες με αλλεργικές επιδράσεις (π.χ. αλλεργίες στα μάτια). Ερυθηματώδης επιπεφυκίτιδα και κερατοειδής, ατοπική επιπεφυκίτιδα και κερατοειδής χιτώνας, επιπεφυκίτιδα και επαφή με τα μάτια, γιγαντιαία θηλώδης επιπεφυκίτιδα), καθώς και οφθαλμικές παθήσεις με παρόμοια κλινικά συμπτώματα (π.χ. ατοπική επιπεφυκίτιδα, ατοπική επιπεφυκίτιδα και κερατοειδίτιδα). Trądzik Σύνδρομο ροζ, πεμφιγοειδούς ή ξηρού οφθαλμού.

Θεραπεία της αλλεργικής επιπεφυκίτιδας

Μη φαρμακολογικές και φαρμακολογικές μέθοδοι χρησιμοποιούνται στην θεραπευτική αντιμετώπιση τόσο της οξείας φάσης όσο και της χρόνιας φάσης της νόσου. Η επαφή με το οξύ αλλεργιογόνο θα πρέπει να διακόπτεται όσο το δυνατόν περισσότερο και να αποφεύγεται η μελλοντική έκθεση.

Σε περίπτωση σοβαρών παθήσεων, χρησιμοποιούνται ψυχρές συμπιέσεις βλεφάρων και ο σάκος του επιπεφυκότα πλένεται με ένα δροσερό διάλυμα χλωριούχου νατρίου ή παρασκευάσματα τεχνητών δακρύων. Οι μη φαρμακολογικές μέθοδοι χρόνιας θεραπείας μπορούν επίσης να περιλαμβάνουν τη χρήση των επονομαζόμενων «μεθόδων χωρίς φάρμακο». απευαισθητοποίηση (δηλαδή μια θεραπεία που περιλαμβάνει τη χορήγηση μικρών δόσεων αλλεργιογόνων για τη μείωση της αλλεργικής αντίδρασης σε αυτά).

Τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται στην οξεία φάση της αλλεργικής επιπεφυκίτιδας και σε χρόνιες καταστάσεις είναι τοπικά και αντιισταμινικά παρασκευάσματα (π.χ. αντιβιοτικά, αντιβιοτικά, αντιβιοτικά, αντιβιοτικά). κετοτιφένη, αριστερή-καυστίνη, εμεδαστίνη). Επιπλέον, μπορούν να συνδυαστούν με διεγέρτες άλφα-υποδοχέα (άλφα-μιμητικά) σε οξεία υποτροπή, καθώς αυτή είναι μια πιο αποτελεσματική θεραπεία από τη λήψη κάθε φαρμάκου ξεχωριστά.

Στη χρόνια αγωγή της αλλεργικής επιπεφυκίτιδας, μπορούν να χρησιμοποιηθούν από του στόματος αντιισταμινικά ή τοπικά γλυκοειδή, δυστυχώς με πολλές παρενέργειες, η θεραπεία με στεροειδή προορίζεται μόνο για ασθενείς των οποίων η προηγούμενη θεραπεία δεν επέφερε το επιθυμητό θεραπευτικό αποτέλεσμα και τα φάρμακα αυτά θα πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο για ένα σύντομο χρονικό διάστημα.

Πρόγνωση αλλεργικής επιπεφυκίτιδας

Η πρόγνωση της αλλεργικής επιπεφυκίτιδας είναι καλή. Η οξεία μορφή της νόσου εμφανίζεται ξαφνικά, αλλά τα συμπτώματα εξαφανίζονται χωρίς θεραπεία, μετά τη διακοπή της επαφής με το αλλεργιογόνο. Οι χρόνιες ασθένειες είναι ήπιες, τα συμπτώματα δεν είναι σοβαρά και ενδέχεται να επιδεινώσουν την ασθένεια όταν εκτίθενται σε αλλεργιογόνα ή ερεθιστικά όπως ο ψυχρός αέρας, ο καπνός, οι ατμοί ή μετά από παρατεταμένη εργασία με υπολογιστή.

Η αλλεργική επιπεφυκίτιδα, αν και μια ασθένεια οχλήσεων, δεν αφήνει μόνιμες συνέπειες και επιπλοκές. Με την ηλικία, η διαδικασία της νόσου σβήνει αυθόρμητα και μειώνεται η σοβαρότητα της νόσου.

Delli Panthea
Περί Delli Panthea 315 Άρθρα
Παίρνει λίγο χρόνο για να γνωρίσετε τη Philippa Take, αλλά δύο πράγματα που δεν θα ξεχάσετε ποτέ είναι ότι είναι σίγουρο και πρακτικό. Φυσικά, το sshe είναι επίσης χαρισματικό, συναισθηματικό και ικανό, αλλά είναι λιγότερο προεξέχον και συχνά συνυφασμένο με το να είναι επιτηδευμένο Καλά. Οι προσδοκίες της, όμως, είναι αυτό που τόσο άρεσε. Σε πολλές περιπτώσεις, οι άνθρωποι θα υπολογίζουν και στην οπισθοψία τους όποτε χρειάζονται επευφημίες. Κανείς δεν είναι τέλειος φυσικά και ο Φίλιππα έχει πολλά λιγότερο ευνοϊκά χαρακτηριστικά. Η στενότητα και η μισαλλοδοξία της τείνουν να παρεμποδίζουν συχνά τα προσωπικά επίπεδα. Ευτυχώς η πρακτική της σκέψη είναι συνήθως εκεί για να μαλακώσει τα χτυπήματα.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*