Αλλεργική φλεγμονή των φυσαλιδίων του πνεύμονα

[Total: 0    Average: 0/5]

Η αλλεργική πνευμονία μπορεί να είναι οξεία, υποξεία ή χρόνια. Η οξεία μορφή της νόσου αναπτύσσεται μόλις λίγες ώρες μετά την έκθεση στον επιβλαβή παράγοντα. Συχνά υποδηλώνει μόλυνση της κατώτερης αναπνευστικής οδού. Η υποξεία μορφή της νόσου είναι αποτέλεσμα επαναλαμβανόμενης έκθεσης του ασθενούς σε ουσίες χαμηλής έντασης.

Μερικές περιπτώσεις αντιμετωπίζονται κρυφά με διακριτικές κλινικές ενδείξεις από την αρχή. Στη συνέχεια γίνεται η διάγνωση στο στάδιο των μη αναστρέψιμων αλλαγών που υπάρχουν στους πνεύμονες. Η ίνωση βαθμιαία σχηματίζεται καθώς η έκθεση εξελίσσεται, αλλά η διακοπή της έκθεσης δεν σταματά τις αλλοιώσεις της νόσου και η διαδικασία της ίνωσης εξελίσσεται.

Τα συμπτώματα αλλεργικής πνευμονίας μπορεί να περιλαμβάνουν χρόνια αναπνευστική ανεπάρκεια, πνευμονική υπέρταση και ανεπάρκεια δεξιάς κοιλίας. Οι ασθενείς παραπονιούνται για βήχα, προοδευτική δύσπνοια, αυξημένη θερμοκρασία σώματος, ταραχές, πόνο στις αρθρώσεις και γενική κόπωση.

Η εξέταση ασθενούς δείχνει επιτάχυνση της αναπνοής και του καρδιακού ρυθμού και ακούει ορισμένες αλλαγές ακρόασης στα πνευμονικά πεδία. Στη χρόνια μορφή τους, τα συμπτώματα είναι παρόμοια με τη μακροχρόνια βρογχίτιδα, με βήχα και απόχρωση έκκρισης και απώλεια βάρους.

Διάγνωση αλλεργικής πνευμονίας

Στη διαγνωστική διαδικασία για την αλλεργική πνευμονία, ένα ιστορικό σωστά συλλεγόμενο έχει θεμελιώδη σημασία, λαμβάνοντας υπόψη τον τόπο κατοχής, τον τύπο εργασίας, το περιβάλλον στο σπίτι και την κλινική πορεία της νόσου με υποτροπές και υποσχέσεις. Η επαγγελματική νοημοσύνη θα πρέπει να παρέχει πληροφορίες σχετικά με τα επαγγέλματα, τους παράγοντες έκθεσης, τα συμπτώματα που επιδεινώνονται κατά τη διάρκεια της εργασίας και να εξαφανίζονται αν διακοπεί η εργασία.

Η παρουσία συμπτωμάτων ασθένειας σε άλλους εργαζόμενους είναι ένα σημαντικό ζήτημα. Οι περιβαλλοντικές συνεντεύξεις πρέπει να παρέχουν πληροφορίες σχετικά με την παρουσία ζώων στο οικιακό περιβάλλον, χόμπι και δραστηριότητες αναψυχής, χρήση σάουνων, υγραντήρες.

Θα πρέπει επίσης να ρωτήσετε για τα συμπτώματα άλλων μελών της οικογένειάς σας. Σε χρόνιες μορφές ασθένειας, μπορεί να είναι δύσκολο να δημιουργηθεί μια σύνδεση μεταξύ της ανάπτυξης των συμπτωμάτων και των παραγόντων στους οποίους εκτίθεται ο ασθενής.

Η διαφοροποίηση της νόσου λαμβάνει υπόψη κυρίως ιικές μολύνσεις, πνευματικό οίδημα, βρογχίτιδα, επαγγελματικό άσθμα και παραλλαγή βήχα του άσθματος, διαδικασία λανθάνουσας νεοπλάσματος εντός του αναπνευστικού συστήματος, καθώς και δυνατότητα εμφάνισης αυθόρμητης πνευμονικής ίνωσης.

Θεραπεία της αλλεργικής πνευμονίας

Η οξεία μορφή της αλλεργικής πνευμονίας επιλύεται αυθόρμητα χωρίς ειδική θεραπεία. Εάν τα συμπτώματα είναι ιδιαίτερα σοβαρά, τότε πρέπει να χρησιμοποιείτε γλυκοστεροειδή (πρεδνιζόνη). Εάν οι οξείες μορφές της νόσου εμφανίζουν επιπλοκές, ειδικά αναπνευστική ανεπάρκεια, πρέπει να πραγματοποιηθεί συμπτωματική αντιμετώπιση.

Δεν υπάρχει σαφής μέθοδος θεραπείας με αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα για χρόνιες ασθένειες. Εδώ, μπορείτε επίσης να χορηγήσετε γλυκοστεροειδή με σκοπό τη σταδιακή μείωση της δόσης σε περίπτωση ικανοποιητικής θεραπευτικής δράσης. Είναι επίσης σημαντικό να παρακολουθείται η αποτελεσματικότητα της θεραπείας μέσω συστηματικών λειτουργικών εξετάσεων.

Πρόγνωση αλλεργικής πνευμονίας

Εάν η αλλεργική πνευμονία διαγνωστεί αρκετά νωρίς, όταν δεν έχουν γίνει ακόμη μη αναστρέψιμες μεταβολές στους πνεύμονες ή είναι μόνο διακριτικές, η πρόγνωση είναι καλή επειδή είναι δυνατή η πλήρη ανάκτηση, υπό τον όρο ότι η μελλοντική έκθεση στους επιβλαβείς παράγοντες που ευθύνονται για την ανάπτυξη της νόσου ασθενούς αποφεύγεται.

Εάν η έκθεση διαρκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα και τα επεισόδια εντατικοποίησης των συμπτωμάτων έχουν επαναληφθεί πολλές φορές, η πρόγνωση είναι χειρότερη. Η καθυστερημένη διάγνωση, ειδικά των υποξείας και των χρόνιων μορφών, συνδέεται με την ανάπτυξη μη αναστρέψιμων μεταβολών στον πνευμονικό ιστό και την αναπνευστική ανεπάρκεια, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο την υγεία και τη ζωή του ασθενούς. Η διαπίστωση ασθένειας αποτελεί ένδειξη αλλαγής στο επάγγελμα ή τον τόπο κατοικίας του ασθενούς.

Delli Panthea
Περί Delli Panthea 315 Άρθρα
Παίρνει λίγο χρόνο για να γνωρίσετε τη Philippa Take, αλλά δύο πράγματα που δεν θα ξεχάσετε ποτέ είναι ότι είναι σίγουρο και πρακτικό. Φυσικά, το sshe είναι επίσης χαρισματικό, συναισθηματικό και ικανό, αλλά είναι λιγότερο προεξέχον και συχνά συνυφασμένο με το να είναι επιτηδευμένο Καλά. Οι προσδοκίες της, όμως, είναι αυτό που τόσο άρεσε. Σε πολλές περιπτώσεις, οι άνθρωποι θα υπολογίζουν και στην οπισθοψία τους όποτε χρειάζονται επευφημίες. Κανείς δεν είναι τέλειος φυσικά και ο Φίλιππα έχει πολλά λιγότερο ευνοϊκά χαρακτηριστικά. Η στενότητα και η μισαλλοδοξία της τείνουν να παρεμποδίζουν συχνά τα προσωπικά επίπεδα. Ευτυχώς η πρακτική της σκέψη είναι συνήθως εκεί για να μαλακώσει τα χτυπήματα.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*