Ανώτατο συγκρότημα στήθους στήθους

[Total: 0    Average: 0/5]

Το σύνδρομο του άνω θώρακα είναι μια ρευματική πάθηση, αφορά τις νευροαγγειακές διαταραχές που συμβαίνουν ως αποτέλεσμα της πίεσης σε τμήματα του βραχιακού πλέγματος (κάτω κορμού) και των υποκλείδιων αγγείων.

Αυτές οι δομές περνούν από τον λαιμό στην μασχαλιαία κοιλότητα και μπορεί να συμπιεστούν σε αυτό το ύψος μεταξύ των πρόσθιων και μέσων κεκλιμένων μυών και της δομής της πρώτης πλευράς μεταξύ της πρώτης πλευρικής πλευράς και του κολάρου ή μεταξύ της αλύρας θραύσης του ώμου και τον τένοντα του θωρακικού μυός του μικρότερου.

Με βάση την καταπίεση των νευροαγγειακών δομών, διακρίνονται παραδοσιακά 3 είδη ανώτερου συνδρόμου θώρακα, τα οποία στην κλινική πρακτική είναι εξαιρετικά δύσκολο να διακριθούν.

Αιτίες και συμπτώματα του σύνδρομου του άνω θώρακα

Τα αίτια ανάπτυξης σύνθετου άνω θωρακικού τοιχώματος είναι συνήθως ανωμαλίες αυτών των περιοχών του συγγενούς χαρακτήρα ανωμαλίας (π.χ. παρουσία επιπρόσθετου τραχηλικού νεύρου ή επιπρόσθετης ζώνης τένοντα). Τα συμπτώματα του συνδρόμου μπορεί επίσης να προκύψουν από μια στενή κατανομή και πίεση από ομοτίμους σε γειτονικές δομές, π.χ. την επένδυση, την επένδυση ή την επένδυση. σε αθλητές με καλά αναπτυγμένους μύες στην περιοχή.

Οι πρώτες ασθένειες του σύνδρομου του άνω θώρακα που εμφανίζονται κατά τη διάρκεια της νόσου είναι οι αισθητικές διαταραχές με τη μορφή μυρμηγκιού, ταλαιπωρίας και πόνου στην περιοχή που προκαλείται από το αγκώτιο νεύρο (κυρίως γύρω από την περιοχή του εγκάρδιου και του μικρού δακτύλου). Στη συνέχεια, οι κινητικές διαταραχές και η μυϊκή ατροφία αναπτύσσονται σε περιοχές όπου η εννεύρωση προέρχεται από τον κορμό του βραχιόνιου πλέγματος του κάτω βραχίονα (κυρίως το νεύρο του αγκώνα).

Σε μερικούς ασθενείς, αγγειακές βλάβες μπορεί να εμφανιστούν, με τη μορφή ισχαιμίας ιστών λόγω αρτηριακής συστολής ή συμπίεσης, συμπεριλαμβανομένων των νευρικών δομών του βραχιόνιου πλέγματος.

Αναγνώριση και θεραπεία του σύνδρομου του άνω θώρακα

Προκειμένου να γίνει σωστή διάγνωση στο σύνδρομο του άνω θώρακα, είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθεί μια νευρολογική εξέταση και απεικόνιση των δομών της περιοχής του βραχιονικού πλέγματος. Αναζητώντας συνοδευτικές μονάδες συμπίεσης (π.χ. προς τη σωστή κατεύθυνση, προς τη σωστή κατεύθυνση, προς τη σωστή κατεύθυνση, προς τη σωστή κατεύθυνση, προς τη σωστή κατεύθυνση, προς τη σωστή κατεύθυνση, προς τη σωστή κατεύθυνση, προς τη σωστή κατεύθυνση, για την προς τη σωστή κατεύθυνση, προς τη σωστή κατεύθυνση, προς τη σωστή κατεύθυνση, προς τη σωστή κατεύθυνση, προς τη σωστή κατεύθυνση, προς τη σωστή κατεύθυνση, προς τη σωστή κατεύθυνση, προς τη σωστή κατεύθυνση, προς τη σωστή κατεύθυνση, προς τη σωστή κατεύθυνση. προς τη σωστή κατεύθυνση προς τη σωστή κατεύθυνση προς τη σωστή κατεύθυνση Για να μην παραβλέψουμε τη συνύπαρξη άλλων ανωμαλιών μέσα στις ανατομικές δομές του άρρωστου άκρου, πρέπει να ληφθούν τα ακόλουθα μέτρα Μερικές φορές μπορεί να μην είναι σαφές ποια μορφή του ανώτερου συνδρόμου θώρακος που αντιμετωπίζετε, αλλά δεν είναι πάντοτε απαραίτητο.

Οι μέθοδοι θεραπείας για συντηρητικό σύνδρομο άνω θωρακικού τοιχώματος είναι η ενίσχυση των μυών που εμπλέκονται στην ανύψωση του ώμου. Θα πρέπει να αποφεύγεται η υπερβολική εξάρθρωση του άκρου. Η λειτουργική θεραπεία είναι αποτελεσματική μόνο σε μερικούς ασθενείς και η ακριβής αιτία πρέπει να προσδιοριστεί εάν ληφθεί υπόψη.
Mariusz Kłos

Delli Panthea
Περί Delli Panthea 315 Άρθρα
Παίρνει λίγο χρόνο για να γνωρίσετε τη Philippa Take, αλλά δύο πράγματα που δεν θα ξεχάσετε ποτέ είναι ότι είναι σίγουρο και πρακτικό. Φυσικά, το sshe είναι επίσης χαρισματικό, συναισθηματικό και ικανό, αλλά είναι λιγότερο προεξέχον και συχνά συνυφασμένο με το να είναι επιτηδευμένο Καλά. Οι προσδοκίες της, όμως, είναι αυτό που τόσο άρεσε. Σε πολλές περιπτώσεις, οι άνθρωποι θα υπολογίζουν και στην οπισθοψία τους όποτε χρειάζονται επευφημίες. Κανείς δεν είναι τέλειος φυσικά και ο Φίλιππα έχει πολλά λιγότερο ευνοϊκά χαρακτηριστικά. Η στενότητα και η μισαλλοδοξία της τείνουν να παρεμποδίζουν συχνά τα προσωπικά επίπεδα. Ευτυχώς η πρακτική της σκέψη είναι συνήθως εκεί για να μαλακώσει τα χτυπήματα.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*