Ασθένειες των οστών

[Głosów:0    Średnia:0/5]

Η νέκρωση σε κατάσταση βραδυπορίας είναι μια διαδικασία που οδηγεί στο θάνατο των συστατικών των οστικών ιστών και του παρακείμενου μυελού των οστών λόγω διαταραχής της κυκλοφορίας του αίματος, οδηγώντας σε μείωση της παροχής αίματος και ανοξία των οστών. Αυτή η κατάσταση είναι πιο συχνή στους άνδρες, συνήθως πριν από το 50. Γήρανση: – γενέθλια. Η πιο συνηθισμένη αιτία είναι το τραύμα, ειδικά όταν συνδυάζεται με εγγύτατο κάταγμα.

Table of Contents

Οστεοπόρωση

Η οστεοπόρωση είναι μια γενικευμένη ασθένεια του οστικού συστήματος, που συνδέεται με μείωση της οστικής μάζας και διαταραχές της μικροδομής των οστών, οδηγώντας σε αυξημένο κίνδυνο καταγμάτων. Η ασθένεια είναι μια από τις πιο συχνές ασθένειες που συμβαίνουν στην ηλικία, ειδικά σε μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες. Οι αλλαγές βασίζονται σε μεταβολικές διαταραχές του οστικού μεταβολισμού. Ισορροπία στη διαδικασία δημιουργίας i.

Ασθένεια Pagetan

Η νόσος του Paget (παραμόρφωση της φλεγμονής των οστών) είναι μια διαδικασία που περιορίζεται σε ένα ή περισσότερα εστιακά σημεία και έχει μια άγνωστη αιτία. Χαρακτηρίζεται από αυξημένη και χαοτική αναμόρφωση του οστού με υψηλότερο κίνδυνο ανάπτυξης παραμορφώσεων, χρόνιου πόνου, καταγμάτων και επιπλοκών του νευρικού συστήματος και του συνδετικού ιστού. Η νόσος του Paget είναι η δεύτερη πιο συχνή ασθένεια.

Οστεομαλακία

Η οστεομαλακία είναι μια γενικευμένη οστική μεταβολική ασθένεια που προκαλείται από ανεπαρκή ανοργανοποίηση τόσο του σπογγώδους όσο και του συμπαγούς μέρους. Η ανεπαρκής συσσώρευση άλατος ασβεστίου στο οστικό ιστό οδηγεί σε εξασθένιση της δυσκαμψίας και κάμψης των οστών λόγω φορτίων και τελικά σε μόνιμες παραμορφώσεις εντός του οστικού ιστού. Η οστεομαλακία είναι σχετικά συχνή.

Κατάγματα των οστικών ακτίνων και των οστών

Το τραύμα της περιοχής του αντιβραχίου προκαλεί ότι η δύναμη δρα και στα δύο οστά – ακτινωτά και στον αγκώνα, τότε συμβαίνει το κάταγμα και των δύο οστών ή ένα από αυτά, αλλά με τη συνύπαρξη εξάρθρωσης στον αγκώνα ή τον καρπικό σύνδεσμο του άθραυστου άκρου. Τύποι καταγμάτων ακτινωτών και αγκώδους οστού Διακρίνεται ένα κάταγμα του Monteggia (κάταγμα εξαρθρωμένου αγκώνα).

Κατάγματα εντός της επιφύσεως της ακραίας ακτίνας του οστού

Κάταγμα σε ένα τυπικό μέρος – ευθεία, που ονομάζεται κατάρρευση τύπου Collesa – συμβαίνει συχνότερα. Χαρακτηριστικό γνώρισμα είναι η μετατόπιση και η προς τα πάνω κάμψη του θραύσματος ακτινικού οστού που προκύπτει από τον τραυματισμό. Τέτοια κατάγματα εμφανίζονται στη μεσαία και μεγαλύτερη ηλικία, συμβαίνουν στον μηχανισμό πτώσης στο τεντωμένο άκρο στην ραχιαία στροφή του καρπού (κατά την πτώση του άκρου).

Η νόσος του Adult Still

Η ακόμα νόσος είναι μια μορφή νεανικής ιδιοπαθούς αρθρίτιδας. Χαρακτηρίζεται από πυρετό, δερματικό εξάνθημα, λεμφαδενοπάθεια και μεγέθυνση σπλήνας, καθώς και φλεγμονώδεις αλλοιώσεις στις αρθρώσεις. Η νόσος αρχίζει συνήθως πριν από την ηλικία των 16. Ωστόσο, τα πρώτα συμπτώματα μπορεί επίσης να εμφανιστούν σε ενήλικες. Τα αίτια της νόσου δεν είναι.

Κατάγματα του βραχιονίου

Κατάγματα του εγγύς τμήματος του οστού του βραχιονίου Το πιο συνηθισμένο κατάγματος του εγγύς τμήματος του οστού του βραχιονίου είναι το κάταγμα του χειρουργικού λαιμού (άλλα κατάγματα περιλαμβάνουν τον ανατομικό λαιμό, που συχνά περιπλέκεται από στείρα νέκρωση της κεφαλής του βραχιονίου και το κάταγμα του μεγαλύτερου οζιδίου, που συνήθως αντιμετωπίζονται συντηρητικά). Εμφανίζεται συχνά, ειδικά στους ηλικιωμένους. Δημιουργείται στο.

Κατάγματα του οστού ποδιού

Τα κατάγματα στο πόδι περιλαμβάνουν κάταγμα του αστραγάλου, κάταγμα φτέρνας, μετατάρσιο κάταγμα και κάταγμα δακτύλων. Λόγω της εγγύτητας της θέσης, περιγράφονται επίσης και άλλα κατάγματα της επιφύσεως του οστού της κοιλότητας, αν και αυτές οι δομές δεν περιλαμβάνονται στην περιοχή των ποδιών. Κάταγμα του οστού αστράγαλος Κατάγματα στο αστράγαλο δεν είναι συνηθισμένα, συμβαίνουν συνήθως ως αποτέλεσμα έμμεσης μεταφοράς.

Η εγγενής υψηλή θέση του πτερυγίου

Η εγγενής θέση ψηλού πτερυγίου (νόσος Sprengel) είναι ένα αναπτυξιακό ελάττωμα της περιοχής της σπονδυλικής στήλης και του χείλους του ώμου, το οποίο εκδηλώνεται από εσφαλμένη θέση πτερυγίου και περιορισμό της κινητικότητας του πτερυγίου. Η ασθένεια είναι ένα σπάνιο αναπτυξιακό ελάττωμα, με τους περισσότερους ασθενείς να εμφανίζονται μόνο στη μία πλευρά. Γενετική προδιάθεση είναι πιθανό να υπάρχει σε ορισμένες περιπτώσεις, αλλά όχι σε άλλες.

Τη νόσο του Scheuermann

Η νόσος του Scheuermann είναι διαφορετικά μια νωτιαία δυσμορφική ασθένεια που εμφανίζεται κατά την εφηβεία και εκδηλώνεται από υπερβολική θωρακική κύφωση, οδυνηρές ασθένειες που εμφανίζονται περιοδικά και χαρακτηριστικές μεταβολές στην ακτινολογική εικόνα, είναι μια έκφραση της διαταραγμένης διεργασίας ενδοκοιλιακής οστεοποίησης των σπονδυλικών σωμάτων. Η συχνότητα εμφάνισης δεν είναι ακριβής.

Σπονδυλική εικόνα και σπόνδυλοι

Ο νωτιαίος μυελός είναι μια παθολογική κατάσταση ασυνέχειας μέσα στο τόξο των σπονδύλων που προκαλεί τον διαιρέτη των σπονδύλων σε δύο μέρη. Η σπονδυλική στήλη μπορεί να είναι ένας τόπος ανάπτυξης της σπονδυλικής στήλης, δηλ. Της προς τα εμπρός κίνησης του εμπρόσθιου τμήματος των σπονδύλων, με τον οποίο επίσης μετακινείται ολόκληρη η σπονδυλική στήλη που βρίσκεται πάνω. Οι λόγοι για τέτοιες αλλαγές δεν είναι απολύτως σαφείς.

Κολίσεις

Η κολίτιδα (πλευρική στρέψη της σπονδυλικής στήλης) είναι μια αναπτυξιακή παραμόρφωση της σπονδυλικής στήλης και του κορμού. Η ασθένεια αναπτύσσεται κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου. Η υπέρβαση ενός ορισμένου εύρους αναστρέψιμων αλλαγών οδηγεί στην εμφάνιση μόνιμης κατάστασης. Οι περίοδοι εξέλιξης της νόσου συμπίπτουν με τα στάδια ανάπτυξης της σπονδυλικής στήλης. Οι αρχικές μετατοπίσεις συνοδεύονται από διαταραχές ανάπτυξης του συστήματος.

Κατάγματα κλεψύδρας

Η κλείδα παίζει σημαντικό ρόλο στη λειτουργία της στεφάνης του άνω άκρου, στηρίζει την άρθρωση των πτερυγίων, στερεώνει άκαμπτα τους μυς και τους συνδέσμους και παρέχει προστασία για τις ωμοπλάτες και τις αυστηρές κατασκευές. Επιπλέον, οι αρθρώσεις σε αυτή την περιοχή επιτρέπουν την πλήρη κινητικότητα του άνω άκρου. Τα κατάγματα στο περιλαίμιο μπορούν να προκληθούν από τραυματισμό.

Κατάγματα του μηρού

Ανάλογα με τον τόπο της βλάβης του μηριαίου οστού, μπορούν να διακριθούν διάφοροι τύποι κατάγματα: κατάγματα του μηριαίου αυχένα, κατάγματα περιελίξεων, κατάγματα μηριαίου οστού και κατάγματα εντός της περαιτέρω επιφύσεως. Κατάγματα του λαιμού του μηριαίου οστού Τα κατάγματα του λαιμού του μηρού είναι χαρακτηριστικές για τους ηλικιωμένους λόγω των προοδευτικών αλλαγών τους στο σώμα.

Υπερτροφική οστεοαρθροπάθεια

Η υπερτροφική οστεοαρθροπάθεια είναι ασθένεια των οστών και των αρθρώσεων που εκδηλώνεται με τη μεταβολή του σχήματος των δακτύλων, της φλεγμονής του περιστόματος των μακρών οστών και της αρθρίτιδας. Η ασθένεια μπορεί να είναι πρωτογενής ή να αναπτυχθεί κατά τη διάρκεια άλλων ασθενειών. Η υπερτροφική οστεοαρθροπάθεια μπορεί να συνοδεύει πνευμονικές παθήσεις (κυστική ίνωση, πνευμονική ίνωση, νεοπλάσματα προερχόμενα από πνευμονικό ιστό κλπ.).

Κάταγμα του πυελικού εδάφους

Η αιτία ενός πυελικού κατάγματος μπορεί να είναι ξαφνική και ισχυρή συστολή μυών (λεγόμενη „κράμπες”). κατάγματα), τραυματισμούς τύπου θραύσης και έμμεσες βλάβες, π.χ. όταν πηδούν από ένα ύψος. Τα κατάγματα εκδηλώνονται με αυθόρμητο πόνο εντός της πληγείσας περιοχής. Τα συμπτώματα επιδεινώνονται όταν προσπαθείτε να μετακινηθείτε. Όταν τα κατάγματα μετακινούνται, εμφανίζεται ένα σύντομο σύμπτωμα.

Δυσπλασία των οστών και των αρθρώσεων

Οι δυσπλασίες των οστών και των αρθρώσεων ή οι οστεοχονδρονεσπλασίες είναι καταστάσεις που προκύπτουν από την ανώμαλη διαδικασία σχηματισμού οστικών και αρθρικών στοιχείων και από άλλες διαταραχές ανάπτυξης και ανάπτυξης μακρών οστών και σπονδύλων (ακριβώς τη δομή των δολωμάτων, της επιφύσεως, του επιγαστρικού χόνδρου και των στελεχών). Εκδηλώνονται από κινητικές διαταραχές. Οι δυσπλασίες των οστών και των αρθρώσεων είναι σπάνιες.

Κάταγμα της λεπίδας

Τα κατάγματα στον ώμο επηρεάζουν συχνότερα τους μεσήλικες και προκαλούνται από ατυχήματα στην κυκλοφορία και τον αθλητισμό, κυρίως ως αποτέλεσμα της άμεσης πρόκλησης τραυματισμού. Τα παρακάτω κατάγματα διακρίνονται μέσα στην ωμοπλάτη: προεξοχή ώμου, καταρρέουσα προεξοχή, ανώτερη γωνία, επιφάνεια άρθρωσης, λαιμό, στέλεχος και κάτω θραύση γωνίας ώμου. Κάταγμα.

Συγκρότημα Sudetenland

Το σύνδρομο Sudetenland (ή η νόσο Sudetenland, αλγοδυστροφία ή αντανακλαστική συμπαθητική δυστροφία) είναι μια ασθένεια που συχνά προκύπτει από τραυματισμό ή βλάβη και επηρεάζει κυρίως τα άκρα που καλύπτουν μεγαλύτερες περιοχές από την περιοχή της διέγερσης του τραύματος. Εκδηλώνεται στον πόνο, διαταραχές του κυκλοφορικού συστήματος, εξασθένιση της λειτουργίας της δομής, η οποία.

Κατάγματα στον αγκώνα

Κατάγματα των κεφαλών και του λαιμού του ακτινωτού οστού εμφανίζονται σε ενήλικες με τη μορφή απομονωμένης, απλής μετατόπισης εντός της άρθρωσης του αγκώνα ή της ακτινικής λοξοτομής. Ο μηχανισμός βλάβης συνήθως συνίσταται σε πτώση στο τεντωμένο χέρι, η κεφαλή του ακτινικού οστού πλήττει το κεφάλι του οστίτη οστού – είναι ένας έμμεσος τραυματισμός. Θεραπεία των κατάγματα του αυχένα.

Χυθείσα φλεγμονή της περιτονίας με ηωσινοφιλία

Η εξαπλωμένη ηωσινοφιλική φλεγμονή της περιτονίας (ή η νόσος του Shulman) είναι μια χρόνια συστηματική διαταραχή συνδετικού ιστού με τυπική σκλήρυνση επικάλυψης. Επιπλέον, παρατηρείται αύξηση των ηωσινοφιλικών επιπέδων (ένας τύπος λευκών αιμοσφαιρίων που είναι κυρίως υπεύθυνος για αλλεργικές και παρασιτικές αντιδράσεις) στην εργαστηριακή δοκιμασία επιμολυσμάτων ορού.

Ρευματοειδής αρθρίτιδα

Η ρευματοειδής αρθρίτιδα (ή ο χρόνιος προοδευτικός επισκέπτης) είναι μια συστηματική ασθένεια του συνδετικού ιστού που αναπτύσσεται με βάση μια ανώμαλη ανοσοαπόκριση του σώματος. Η ασθένεια χαρακτηρίζεται από μη ειδική αρθρίτιδα και μη αρθρικές ανωμαλίες. Με τον καιρό, αναπτύσσονται επιπλοκές οργάνων, οι οποίες οδηγούν σε αναπηρία.

Σύνδρομο ώμου ώμου

Το σύνδρομο του επώδυνου ώμου είναι μια ασθένεια που μπορεί να προκληθεί από διάφορες φλεγμονώδεις διεργασίες που αναπτύσσονται μέσα στα ρυμουλκούμενα τένοντα (το αποκαλούμενο „σύνδρομο του νεύρου”). οι οποίες προκαλούν πόνο κατά τη διάρκεια της κίνησης και της ανάπαυσης και μειωμένη κινητικότητα στον αρθρωτό σύνδεσμο. Το σύνδρομο του επώδυνου ώμου μπορεί να προκληθεί από φλεγμονώδεις διεργασίες που λαμβάνουν χώρα στις δομές της κορυφογραμμής του κυλίνδρου.

Χονδροαγγείωση

Η χονδροβαλλίνωση, ή η υποτιθέμενη ασθένεια πυθμένα, είναι μια ασθένεια που προκαλείται από τη συσσώρευση κρυστάλλων διυδρογόνου πυροφωσφορικού ασβεστίου στις δομές του αρθρικού χόνδρου. Η χημική ουσία πρέπει επίσης να αναγράφεται στο ρευστό της άρθρωσης. Η συχνότητα της χονδροκαλικίνωσης δεν είναι πλήρως γνωστή και εμφανίζεται λιγότερο συχνά στις γυναίκες, ειδικά πριν την ηλικία των 50 ετών. Συχνότητα.

Σύνδρομο καρπιαίου τούνελ καρπού

Το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα καρπού είναι μια ασθένεια που ανήκει στην ομάδα των λεγόμενων „αιμοφόρων αγγείων”. συμπιεστικές νευροπάθειες του μεσαίου νεύρου. Προκαλείται από πολύ περιορισμένο χώρο στο κανάλι του καρπού, που προκαλεί συμπτώματα πίεσης στο νεύρο μέσα σε αυτό. Το μεσαίο νεύρο προέρχεται από το πλέγμα του βραχιονίου, περνώντας από τον αγκώνα και έπειτα ανάμεσα στις κεφαλές του μυός.

Αρθρίτιδα στις αρθρώσεις

Η αρθρίτιδα χαρακτηρίζεται από ένα συνδυασμό κλινικών συμπτωμάτων που σχετίζονται με τη βλάβη του χόνδρου των αρθρώσεων και της υποχονδριακής στρώσης του οστού, γεγονός που οδηγεί σε ανωμαλίες στην επιφυσία του οστού και την ανάπτυξη φλεγμονής. Τα κυρίαρχα συμπτώματα είναι ο πόνος στις αρθρώσεις, η μειωμένη κινητικότητα, οι ρωγμές και οι φλεγμονώδεις μεταβολές ποικίλης σοβαρότητας. Ασθένεια.

Ινομυαλγία

Η ινομυαλγία είναι ένα σύνδρομο της νόσου που χαρακτηρίζεται από την εμφάνιση έντονου πόνου σε διάφορους εντοπισμούς, ειδικά σε μέρη που εκτίθενται σε πίεση. Επιπλέον, αναπτύσσονται τα συμπτώματα της δυσλειτουργίας του αυτόνομου συστήματος και των λειτουργικών διαταραχών. Η ινομυαλγία εμφανίζεται σε περίπου 3% του πληθυσμού. ευρύ κοινό.

Ψωριατικη ΑΡΘΡΙΤΙΔΑ

Η ψωριασική αρθρίτιδα είναι μια χρόνια φλεγμονώδης νόσος που αναπτύσσεται σε άτομα με ψωρίαση και ανήκει στην ομάδα της αποκαλούμενης Ψωρίασης. Σπονδυλοαρθροπάθεια. Η ψωρίαση βρίσκεται στο 2% περίπου του πληθυσμού. Ο αριθμός των ατόμων με αυτά τα δερματικά συμπτώματα αυξήθηκε, ενώ η αρθρίτιδα εμφανίστηκε σε αρκετό ποσοστό των ανθρώπων με αυτά τα δερματικά συμπτώματα. Η ψωριασική αρθρίτιδα δεν είναι συνηθέστερη στις γυναίκες και τους άνδρες, αλλά στη μορφή της.

Αντιδραστική αρθρίτιδα

Η αντιδραστική αρθρίτιδα, ή το σύνδρομο Reiter, είναι ένας συνδυασμός υποξείας ή χρόνιας αρθρίτιδας με ουρηθρίτιδα και επιπεφυκίτιδα. Αυτή η ασθένεια ορίζεται ως ασύμμετρη, αποστειρωμένη αρθρίτιδα, ειδικά στα κάτω άκρα, συνυπάρχουσα με τη διαδικασία της νόσου σε ρυμουλκούμενα τένοντα. Η αντιδραστική αρθρίτιδα προηγείται της λοίμωξης.

Τα πυθμένα των ουρατών

Ο πυθμένας των ούρων είναι φλεγμονή των αρθρώσεων που προκαλείται από τη συσσώρευση ουρικού νατρίου στις αρθρώσεις, τη δευτερογενή απορρόφηση αυτών των κρυστάλλων και το σχηματισμό κρυσταλλικών εναποθέσεων στους ιστούς. Αρχικά, η ασθένεια χαρακτηρίζεται από επιληπτικές κρίσεις και με την πρόοδο της νόσου εμφανίζονται μόνιμες φλεγμονώδεις μεταβολές στις αρθρώσεις και τα εσωτερικά όργανα. Το κάτω μέρος των ούρων είναι πιο κοινό.

Ρευματικός πυρετός

Ο ρευματικός πυρετός, σύμφωνα με την ταξινόμηση των ρευματικών νόσων, ανήκει στην ομάδα ασθενειών που ονομάζεται αρθρίτιδα. Ένα τυπικό χαρακτηριστικό αυτών των ασθενειών είναι η ανάπτυξη φλεγμονής εντός μερικών ημερών ή εβδομάδων ως αποτέλεσμα μολυσματικού παράγοντα. Ο ρευματικός πυρετός είναι μια αυτοάνοση, συστηματική φλεγμονώδης νόσος. Αναπτύσσεται στο.

Σοβαρή αρθρίτιδα στη σπονδυλική στήλη

Μια δυσκαμψία της σπονδυλίτιδας ή της νόσου του Bechterev είναι μια χρόνια και γενικά προοδευτική φλεγμονώδης διαδικασία που επηρεάζει τις ιερόφυτες αρθρώσεις, τις μικρές αρθρώσεις της σπονδυλικής στήλης, τους ινώδεις δακτυλίους και τους συνδέσμους, με αποτέλεσμα την προοδευτική τους ενίσχυση και ακινητοποίηση. Εκτιμάται ότι η ασθένεια μπορεί να επηρεάσει περίπου το 1% του πληθυσμού.

Ο ιός της αρθρίτιδας

Η αρθρίτιδα είναι μια κλινική κατάσταση που σχετίζεται με την παρουσία ιών στις κοινές δομές. Είναι λιγότερο συχνή από βακτηριακή αρθρίτιδα. Μπορεί να εμφανιστεί σε άτομα με παράγοντες κινδύνου, προκαλείται συχνότερα από παρτοϊό Β19, ιό της ερυθράς (ειδικά σε ενήλικες), χοίρους (ειδικά στους άνδρες), τον ιό HIV, τους ιούς φλεγμονής.

Σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα νεύρου αγκώνα

Η καρπιακή σήραγγα του αγκώδους νεύρου, ή του Guyon’s, σχηματίζεται από το άγκιστρο του άγκιστρου, του οστού και του εγκάρσιου συνδέσμου του καρπού ή της χορδής του χτυπήματος. Το αγκώτιο νεύρο στο κανάλι του χωρίζεται σε ένα επιφανειακό κλάδο (που περιέχει κυρίως αισθητήριες ίνες) και ένα βαθύ κλαδί (κυρίως με κινητικές ίνες που έρχονται στους μύες). Τα αίτια της εξέγερσης.

Συναρμολόγηση αγωγού αγκώνα

Το νεύρο του αγκώνα εξέρχεται από το πτερύγιο του βραχιονίου και περνά μέσω του αγωγού του αγκώνα, ο οποίος σχηματίζεται από τον μεσαίο επιδιδύφαλο του βραχιονίου, τον σύνδεσμο του ειλεού και τον τένοντα, που βρίσκεται μεταξύ των κεφαλών του μυελού του άκρου του αγκώνα του καρπού. Τραυματισμοί, εκφυλιστικές μεταβολές ή φλεγμονώδεις αλλαγές συνήθως οδηγούν σε στένωση του καναλιού. Συχνά, εμφανίζεται το συγκρότημα του αγωγού του αγκώνα.

Διαβητική οστεοαρθροπάθεια

Η διαβητική οστεοαρθροπάθεια αναφέρεται σε αλλαγές στο οστεοαρθρικό σύστημα κατά τη διάρκεια του διαβήτη, ειδικά όταν υποβάλλονται σε κακή θεραπεία και τα επίπεδα σακχάρου είναι υψηλά. Η οξεία αρθροπάθεια εμφανίζεται σε λιγότερο από ένα ποσοστό ατόμων με διαβήτη. Η διαβητική οστεοαρθροπάθεια συνήθως εμφανίζεται μεταξύ 50 και 50 ετών, ηλικίας 60 ετών, με ισότιμο επιπολασμό και για τα δύο φύλα.

Αρθρίτιδα στον σακχαρώδη διαβήτη

Η παχυσαρκία συμβάλλει στην οστεοαρθρίτιδα κατά τη διάρκεια του διαβήτη, η οποία παρατηρείται κυρίως σε ασθενείς με το δεύτερο τύπο διαβήτη. Ως εκ τούτου, η οστεοαρθρίτιδα είναι πιο συχνή και αναπτύσσεται ταχύτερα από ό, τι στο γενικό πληθυσμό, και είναι επίσης πιο έντονη. Οι ανωμαλίες αφορούν κυρίως τους μεγάλους αρθρώσεις (κυρίως τα γόνατα). Σε ασθενείς με τη νόσο.

Διαβητική αρθρίτιδα

Η διαβητική χημειοαρθροπάθεια ή ψευδοσκληροδερμία είναι ένας περιορισμός της κινητικότητας των αρθρώσεων που συνδέεται με τον διαβήτη. Η ασθένεια αναπτύσσεται ως αποτέλεσμα της πάχυνσης και σκλήρυνσης του δέρματος, που μοιάζει με τα συμπτώματα που εμφανίζονται στη συστηματική σκλήρυνση. Κατά κανόνα, η διαδικασία της νόσου επηρεάζει το ραχιαίο δέρμα των χεριών. Υπολογίζεται ότι η διαβητική χημειοαρθροπάθεια αναπτύσσεται ακόμη και σε υψηλότερους ασθενείς.

Νεανική ιδιοπαθή αρθρίτιδα

Η νεανική ιδιοπαθή αρθρίτιδα είναι μια ασθένεια του συνδετικού ιστού που εμφανίζεται στα παιδιά, είναι μια από τις πιο συχνές φλεγμονώδεις και ρευματικές ασθένειες, επηρεάζει όλους τους ανθρώπους, ανεξάρτητα από τη φυλή ή το γεωγραφικό πλάτος. Η εφηβική ιδιοπαθή αρθρίτιδα κυριαρχεί ελαφρώς στα κορίτσια. Υπάρχουν διάφορες μορφές της νόσου: περίπου την αρχή.

Βακτηριακή αρθρίτιδα

Η βακτηριακή αρθρίτιδα είναι η παρουσία βακτηριδίων στην αρθρική μεμβράνη ή στην αρθρική κοιλότητα και στους περιαρθτικούς ιστούς. Ανάλογα με την κλινική πορεία, διακρίνεται η οξεία ή η χρόνια μορφή. Η βακτηριακή φλεγμονή είναι μία από τις πιο συχνές (η ιογενής, μυκητιακή ή παρασιτική είναι λιγότερο συχνή), η ασθένεια δεν είναι κοινή και εξαρτάται από το m. μεταξύ άλλων από την ηλικία και το πλάτος.

Delli Panthea
O Delli Panthea 314 artykułów
Παίρνει λίγο χρόνο για να γνωρίσετε τη Philippa Take, αλλά δύο πράγματα που δεν θα ξεχάσετε ποτέ είναι ότι είναι σίγουρο και πρακτικό. Φυσικά, το sshe είναι επίσης χαρισματικό, συναισθηματικό και ικανό, αλλά είναι λιγότερο προεξέχον και συχνά συνυφασμένο με το να είναι επιτηδευμένο Καλά. Οι προσδοκίες της, όμως, είναι αυτό που τόσο άρεσε. Σε πολλές περιπτώσεις, οι άνθρωποι θα υπολογίζουν και στην οπισθοψία τους όποτε χρειάζονται επευφημίες. Κανείς δεν είναι τέλειος φυσικά και ο Φίλιππα έχει πολλά λιγότερο ευνοϊκά χαρακτηριστικά. Η στενότητα και η μισαλλοδοξία της τείνουν να παρεμποδίζουν συχνά τα προσωπικά επίπεδα. Ευτυχώς η πρακτική της σκέψη είναι συνήθως εκεί για να μαλακώσει τα χτυπήματα.

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


*