Ατοπική δερματίτιδα

[Total: 0    Average: 0/5]

Ένα χαρακτηριστικό σύμπτωμα της ατοπικής δερματίτιδας είναι ο κνησμός του δέρματος, ειδικά το βράδυ και τη νύχτα. Η δευτερογενής ανάπτυξη τραυμάτων και δερματικών αλλοιώσεων συμβαίνει υπό την επίδραση της γρατζουνίσματος. Επιπλέον, ο κνησμός επιδεινώνει τις αλλαγές στη θερμοκρασία περιβάλλοντος, τον ξηρό αέρα, το άγχος, τα συναισθήματα, τον ιδρώτα, τα ερεθιστικά (π.χ. το δέρμα, το δέρμα κλπ.). μαλλί, ακρυλικά, προϊόντα καθαρισμού) και έκθεση σε αλλεργιογόνα.

Κατά την παρακολούθηση του ασθενούς παρατηρούνται διαφορετικές θέσεις και εμφάνιση αλλοιώσεων, ανάλογα με την ηλικία του ασθενούς και τη δραστηριότητα της ασθένειας. Κατά τη διάρκεια των παροξύνσεων παρατηρείται ότι οι φαγούρα και οι φυσαλίδες αναπτύσσονται στο κόκκινο δέρμα και αποκολλώνται κατά τις περιόδους οξείας αλλαγής.

Στη χρόνια ατοπική δερματίτιδα, το δέρμα γίνεται παχύτερο και τσαλακωμένο, το δέρμα είναι ξηρό και θαμπό και οι δερματικές αλλοιώσεις κατά τη διάρκεια δευτερογενών λοιμώξεων μπορεί επίσης να επικαλύπτονται (π.χ., η νόσος της ατοπικής δερματίτιδας). Η ανάπτυξη του Staphylococcus aureus είναι κοινή).

Οι βλάβες σε βρέφη και μικρά παιδιά βρίσκονται κυρίως γύρω από το πρόσωπο, το κεφάλι και τα άκρα, στα μεγαλύτερα παιδιά βρίσκονται κυρίως στις αρθρώσεις των άνω και κάτω άκρων. Στους νέους και τους ενήλικες, η διαδικασία βρίσκεται συνήθως στα χέρια, στους καρπούς και στο πρόσωπο (ειδικά γύρω από τα μάτια και το στόμα).

Διάγνωση ατοπικής δερματίτιδας

Κατά τη διάγνωση της ατοπικής δερματίτιδας, σημαντικό ρόλο διαδραματίζει το ιστορικό κνησμού στον ασθενή και η παρουσία ατοπικών νόσων στην οικογένεια. Η διάγνωση δερματικών βλαβών και η τυπική τους θέση καθώς και η χρόνια και επαναλαμβανόμενη φύση της νόσου επιβεβαιώνεται από τη διάγνωση.

Υπάρχουν ειδικά κριτήρια για τη διάγνωση, αλλά η επιβεβαίωση ορισμένων από αυτά δεν συνδέεται πάντοτε αποκλειστικά με την ατοπική δερματίτιδα, επειδή παρόμοια συμπτώματα μπορεί να βρεθούν και κατά τη διάρκεια άλλων ασθενειών. Άλλες παθήσεις του δέρματος πρέπει να λαμβάνονται υπόψη στη διαφορική διάγνωση, ιδιαίτερα δερματίτιδα εξ επαφής, σμηγματορροϊκό έκζεμα, σμηγματογόνο δερματίτιδα και μυκοβακτηριακό έκζεμα.

Παρόμοιες δερματικές βλάβες μπορούν επίσης να παρατηρηθούν μετά τη χρήση ορισμένων φαρμάκων, ως ανεπιθύμητων ενεργειών τους ή κατά τη διάρκεια της ψωρίασης. Η διαφοροποίηση θα πρέπει επίσης να αποκλείει δερματικές βλάβες που προκαλούνται από HIV λοίμωξη ή από μυκητιακή κοκκιωμάτωση.

Θεραπεία ατοπικής δερματίτιδας

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι αντιμετώπισης της ατοπικής δερματίτιδας. Ο στόχος είναι να ανακουφιστεί η νόσος, να εξαλειφθεί η φλεγμονή του δέρματος, να προληφθούν λοιμώξεις και να αναδημιουργηθεί η κεράτινη στιβάδα. Στην πλειοψηφία των ασθενών, η βελτίωση επιτυγχάνεται μετά από μόλις 3 εβδομάδες θεραπείας.

Χρησιμοποιούνται μη φαρμακολογικές μέθοδοι θεραπείας (κυρίως εκπαίδευση του ασθενούς και αποφυγή παραγόντων που επιδεινώνουν τη διαδικασία της νόσου, π.χ. ερεθιστικά, περιβαλλοντικούς παράγοντες, αλλεργιογόνα, στρες). Πρέπει επίσης να συνιστάται η επαρκής διατροφή σε μερικούς ασθενείς και η ενυδάτωση του δέρματος.

Οι φαρμακολογικές μέθοδοι περιλαμβάνουν γλυκοστεροειδή (τοπικά ή και από το στόμα), αναστολείς καλσινευρίνης και άλλα τοπικά φάρμακα. Οι αντι-ισταμίνες χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία του κνησμού και τα αντιβιοτικά χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία βακτηριακών λοιμώξεων. Η φωτοθεραπεία και οι μη συμβατικές μέθοδοι καταπολέμησης της ατοπικής δερματίτιδας έχουν χρησιμοποιηθεί σε άλλες μεθόδους.

Πρόγνωση της ατοπικής δερματίτιδας

Η πρόγνωση της ατοπικής δερματίτιδας είναι δύσκολο να προσδιοριστεί. Τα συμπτώματα σε περίπου μισούς ασθενείς επιλύονται αυθόρμητα πριν από τα 5α γενέθλια. ηλίκίας. Σε σχεδόν το 50% των περιπτώσεων

Delli Panthea
Περί Delli Panthea 315 Άρθρα
Παίρνει λίγο χρόνο για να γνωρίσετε τη Philippa Take, αλλά δύο πράγματα που δεν θα ξεχάσετε ποτέ είναι ότι είναι σίγουρο και πρακτικό. Φυσικά, το sshe είναι επίσης χαρισματικό, συναισθηματικό και ικανό, αλλά είναι λιγότερο προεξέχον και συχνά συνυφασμένο με το να είναι επιτηδευμένο Καλά. Οι προσδοκίες της, όμως, είναι αυτό που τόσο άρεσε. Σε πολλές περιπτώσεις, οι άνθρωποι θα υπολογίζουν και στην οπισθοψία τους όποτε χρειάζονται επευφημίες. Κανείς δεν είναι τέλειος φυσικά και ο Φίλιππα έχει πολλά λιγότερο ευνοϊκά χαρακτηριστικά. Η στενότητα και η μισαλλοδοξία της τείνουν να παρεμποδίζουν συχνά τα προσωπικά επίπεδα. Ευτυχώς η πρακτική της σκέψη είναι συνήθως εκεί για να μαλακώσει τα χτυπήματα.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*