Αυτοάνοσες διαταραχές πολλαπλής αδενικής αδράνειας τύπου II

[Total: 0    Average: 0/5]

Το αυτοάνοσο σύνδρομο πολυγλωσσικής ανεπάρκειας τύπου II είναι μια ασθένεια με μη φυσιολογική ανταπόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος και το σχηματισμό αντισωμάτων που στρέφονται κατά των ιστών της.

Δευτερευτικά, η λειτουργία διαφόρων οργάνων χάνεται ή εξασθενεί, συνήθως η ασθένεια αφορά τον φλοιό των επινεφριδίων (αναπτύσσει υποθυρεοειδισμό, δηλαδή τη νόσο του Addison) και τον θυρεοειδή αδένα (υπάρχει αυτοάνοση θυρεοειδίτιδα τύπου Hashimoto). Επιπλέον, αυτές οι καταστάσεις συνοδεύονται συχνά από τον συνυπάρχοντα σακχαρώδη διαβήτη τύπου Ι.

Το σύνδρομο αυτοάνοσης πολυσωματικής ανεπάρκειας Τύπου II είναι το πιο συνηθισμένο σύνδρομο πολλαπλών ομάδων. Εμφανίζεται συνήθως στη δεύτερη ή τρίτη δεκαετία της ζωής, αρκετές φορές πιο συχνά στις γυναίκες. Οι αιτίες της ανωμαλίας σχετίζονται με γενετικές ανωμαλίες σε πολλά γονίδια.

Το αποτέλεσμα είναι η απώλεια ελέγχου του ανοσοποιητικού συστήματος και η εμφάνιση αντισωμάτων που καταστρέφουν ορισμένους ιστούς, οδηγώντας στον υποθυρεοειδισμό των εσωτερικών αδένων έκκρισης. Μερικές φορές άλλες ασθένειες επηρεάζονται από άλλες δομές.

Συμπτώματα του αυτοάνοσου σύνδρομου πολυ-ομάδων υπότασης τύπου ΙΙ

Το αυτοάνοσο σύνδρομο υποπλασίας τύπου ΙΙ σε περίπου μισές περιπτώσεις ξεκινά με ανεπάρκεια των επινεφριδίων (νόσος του Addison). Ο διαβήτης ή η νόσος του Hashimoto εμφανίζεται κατά μέσο όρο αρκετά χρόνια μετά την έναρξη της επινεφριδιακής ανεπάρκειας, αν και μερικές φορές αναπτύσσεται ταυτόχρονα ή μπορεί ακόμη και να προηγείται της εμφάνισης της νόσου του Addison.

Τα μειωμένα επίπεδα γλυκόζης στον ορό και η μικρότερη ανάγκη για ινσουλίνη κατά τη διάρκεια του διαβήτη μπορεί να υποδηλώνουν την εμφάνιση επινεφριδιακής ανεπάρκειας. Τα τυπικά συμπτώματα είναι: μόνιμη αδυναμία με τάση περιοδικής αδυναμίας, κόπωση, δυσανεξία στη σωματική προσπάθεια και αγχωτικές καταστάσεις, απώλεια όρεξης και ναυτία. Επιπλέον, οι ασθενείς αναφέρουν την επιθυμία να τρώνε αλμυρά τρόφιμα, χαλαρά έντερα και μυοσκελετικούς πόνους.

Οι λιγότερο συχνές διαταραχές στο αυτοάνοσο σύνδρομο πολυγόνιου τύπου II είναι: ανεπάρκεια υπόφυσης, ευθεία ουρία, αυτοάνοση αλωπεκία, ερπητική δερματίτιδα, πρώιμη πρωτοπαθής χολική κίρρωση. Η κακοήθη αναιμία, η ιδιοπαθής θρομβοκυτταροπενία, η νόσο του Πάρκινσον και η φλεγμονή των ορών της μεμβράνης μπορεί επίσης να εμφανιστούν κατά καιρούς.

Αναγνώριση του συνδρόμου αυτοανοσίας πολλαπλής ομάδας ανεπάρκειας τύπου II

Το σύνδρομο αυτοάνοσου πολλαπλασιασμού τύπου II διαγιγνώσκεται αν υπάρχουν τουλάχιστον δύο από τις τρεις ασθένειες: ανεπάρκεια των επινεφριδίων (νόσο του Addison), αυτοάνοση ασθένεια του θυρεοειδούς (συνήθως χρόνια θυρεοειδίτιδα του Hashimoto και μερικές φορές νόσο του Graves-Basedov) και διαβήτη τύπου Ι.

Λόγω της πιθανότητας πολλών άλλων ανωμαλιών του τύπου ΙΙ του συνδρόμου πολυσυνθετικής υπότασης, είναι απαραίτητο να διαφοροποιηθεί η ασθένεια από άλλες ασθένειες που μπορεί να έχουν παρόμοια κλινική πορεία.

Θεραπεία του συνδρόμου αυτοανοσίας πολυπρωτεϊνικής ανεπάρκειας τύπου II

Η θεραπεία σε αυτοάνοσο σύνδρομο πολλαπλών ομάδων υπότασης τύπου ΙΙ βασίζεται στην υποκατάσταση των ελλειπουσών ορμονών. Επιπλέον, απαιτείται ειδική θεραπεία για άλλες ασθένειες που μπορεί να συνοδεύουν το σύνδρομο και συνεπώς η θεραπεία πρέπει να είναι πλήρης.

Η θεραπεία υποκατάστασης του συνδρόμου αυτοανοσίας υπότασης τύπου ΙΙ θα πρέπει να ξεκινά με υδροκορτιζόνη (θεραπεία της επινεφριδιακής υπότασης) και μόνο αργότερα με παρασκευάσματα θυρεοειδικής ορμόνης. Η αντίστροφη θεραπεία σε ασθενείς με μη θεραπευμένη νόσο του Addison μπορεί να οδηγήσει σε συμπτώματα επινεφριδιακής ανεπάρκειας, τα οποία αποτελούν σημαντική απειλή για τη ζωή.

Πρόγνωση σε σύνδρομο αυτοανοσίας πολυοργανικής ανεπάρκειας τύπου ΙΙ

Η πρόγνωση στο σύνδρομο αυτοανοσίας τύπου II πολυγλωσσικής ανεπάρκειας εξαρτάται από τη σοβαρότητα της νόσου και από τα όργανα και τους ιστούς που εμπλέκονται στην ανωμαλία.

Η πρόγνωση σχετίζεται κυρίως με τη θεραπεία υποκατάστασης των ελλειπουσών ορμονών. Μια μη διαγνωσμένη ασθένεια συνδέεται με υψηλό κίνδυνο θανάτου.
Mariusz Kłos

– Εσωτερικές ασθένειες «, Andrzej Szczeklik, ed. Practical Medicine, Κρακοβία.
– Pediatrie «, επιστημονικές επιστήμες, Krystyna Kubicka, Wanda Kawalec, έκδοση PZWL Medical Publishing House, Βαρσοβία.

Αυτοάνοσες παρατηρήσεις Σύνδρομο ανεπάρκειας πολλαπλών σωλήνων τύπου II

Patrycja | 2012-07-11 12:08

Διαγνώστηκα με αυτήν την ασθένεια πριν από 4 χρόνια. Πήγα από γιατρό σε γιατρό και έψαχνα για βοήθεια γιατί γινόνα αδύναμη και αδύναμη μέχρι να μην μπορέσω να σταθεί στα πόδια μου. Όλοι οι γιατροί με έστειλαν από έναν γιατρό σε άλλο και κάθε ένας από αυτούς είπε ότι έφερα κάτι διαφορετικό. Μέχρι να φτάσω στο νοσοκομείο, ο καρδιακός ρυθμός σταμάτησε εκεί, γιατί φυσικά ήταν πολύ αργά για να φτάσουμε εκεί. Ευτυχώς, με διασώθηκα και η πάθηση διαγνώστηκε γρήγορα. Ήμουν τυχερός που ο γιατρός που ήρθε σε ένα ασθενοφόρο και με οδήγησε στο θάλαμο αμέσως μετά το σκοτεινό χρώμα του δέρματός μου δήλωσε ότι ήταν πιθανώς μια ανεπάρκεια επινεφριδίων, συν τον υποθυρεοειδισμό.
Τώρα είναι εντάξει κάνω έρευνα σε συνεχή βάση και πηγαίνω στον έλεγχο στον φανταστικό καθηγητή.

Delli Panthea
Περί Delli Panthea 315 Άρθρα
Παίρνει λίγο χρόνο για να γνωρίσετε τη Philippa Take, αλλά δύο πράγματα που δεν θα ξεχάσετε ποτέ είναι ότι είναι σίγουρο και πρακτικό. Φυσικά, το sshe είναι επίσης χαρισματικό, συναισθηματικό και ικανό, αλλά είναι λιγότερο προεξέχον και συχνά συνυφασμένο με το να είναι επιτηδευμένο Καλά. Οι προσδοκίες της, όμως, είναι αυτό που τόσο άρεσε. Σε πολλές περιπτώσεις, οι άνθρωποι θα υπολογίζουν και στην οπισθοψία τους όποτε χρειάζονται επευφημίες. Κανείς δεν είναι τέλειος φυσικά και ο Φίλιππα έχει πολλά λιγότερο ευνοϊκά χαρακτηριστικά. Η στενότητα και η μισαλλοδοξία της τείνουν να παρεμποδίζουν συχνά τα προσωπικά επίπεδα. Ευτυχώς η πρακτική της σκέψη είναι συνήθως εκεί για να μαλακώσει τα χτυπήματα.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*