Αυτό προκαλεί ένα αίσθημα δύσπνοιας στον άρρωστο

[Total: 0    Average: 0/5]

Μια κρίση ταχυκαρδίας χαρακτηρίζεται από μια ξαφνική επιτάχυνση του καρδιακού ρυθμού των 160-220 παλμών ανά λεπτό. Αυτό προκαλεί τον ασθενή να αισθάνεται χωρίς ανάσα, να έχει πολύ γρήγορο κτύπο της καρδιάς, να έχει έναν λανθάνοντα πόνο και να χάσει ακόμη και τη συνειδητότητα. Προκαλείται από το γεγονός ότι ο ρυθμός των καρδιακών μυών (που λειτουργεί σε υψηλότερη συχνότητα διέγερσης) παραλαμβάνεται από την επιπλέον αρτηρία των νυχιών.

Ανάλογα με την τοποθεσία του υπεράκτιου κέντρου, ξεχωρίζει:

Κοιλιακή παροξυσμική ταχυκαρδία

Αιτίες κοιλιακής παροξυσμικής ταχυκαρδίας
Η ατροφική ταχυκαρδία μπορεί να προκληθεί τόσο από καρδιακούς όσο και από μη σκληρικούς παράγοντες. Η παγκρεατική κοιλιακή ταχυκαρδία αρχίζει συχνότερα από οργανική βλάβη του μυοκαρδίου. Συνήθως εμφανίζεται ως σύμπτωμα μυοκαρδίτιδας, στεφανιαίας νόσου και καρδιομυοπάθειας. Κατά τη διάρκεια της παροξυσμικής ταχυκαρδίας, η πολυουρία είναι ένα χαρακτηριστικό φαινόμενο που συμβαίνει μετά από περίπου 15 λεπτά μιας επίθεσης και τελειώνει μετά το πέρασμα της. Ωστόσο, εάν παρουσιαστεί σοκ ή καρδιακή ανεπάρκεια κατά τη διάρκεια της επίθεσης, εμφανίζεται μορφή τσιμπήματος και μόνο μετά τη διακοπή της ταχυκαρδίας μεταφέρεται σε πολυνουρία.

Θεραπεία της κοιλιακής παροξυσμικής ταχυκαρδίας
Η θεραπεία βασίζεται στην ηλεκτροθεραπεία (ηλεκτρική καρδιοανάταξη) ή στη φαρμακοθεραπεία (αντιαρρυθμικά φάρμακα).

Υπερεκοιλιακή παροξυσμική ταχυκαρδία

Η υπερκοιλιακή παροξυσμική ταχυκαρδία (Tachycardia paroxysmalis supraventricularis) μπορεί να είναι κολπική ή δεμένη. Εμφανίζεται ως αποτέλεσμα του καπνίσματος, της χρήσης διαφόρων ουσιών (καφές, αλκοόλ), καθώς και στην πορεία των καρδιακών παθήσεων, της φυτικής νεύρωσης, των γαστρεντερικών διαταραχών ή του υπερθυρεοειδισμού. Παρουσιάζεται επίσης σε ασθενείς με σύνδρομο Wolff-Parkinson-White.

Κατά τη διάρκεια της ταχυκαρδίας, ο ασθενής αισθάνεται έναν επιταχυνόμενο καρδιακό παλμό, δύσπνοια ή πόνο πάνω από το στέρνο. Το καρδιακό σοκ ή η καρδιακή ανεπάρκεια παρουσιάζεται λιγότερο συχνά από ό, τι στην κοιλιακή ταχυκαρδία. Αδυναμία ή λιποθυμία μπορεί να προκύψει ως αποτέλεσμα της μείωσης της αρτηριακής πίεσης. Ο ασθενής είναι τότε χλωμός, ιδρωμένος και κρύος. Ο καρδιακός ρυθμός του ασθενούς αισθάνεται ελάχιστα κατά τη διάρκεια της κατάσχεσης.

Η πρόγνωση της υπερκοιλιακής ταχυκαρδίας είναι συνήθως καλή. Διαρκεί από λίγες έως αρκετές δεκάδες ώρες και, ακόμη και σε εξαιρετικές περιπτώσεις, διαρκεί λίγες μέρες και επιλύεται αυθόρμητα. Το πιο ενοχλητικό είναι η συχνή επανάληψη επιθέσεων που είναι απίθανο να οδηγήσουν σε σοκ ή καρδιακή ανεπάρκεια.

Θεραπεία της υπερκοιλιακής ταχυκαρδίας Η πρόληψη της υποτροπής της κοιλιακής ταχυκαρδίας είναι η αποφυγή παθογόνων παραγόντων (π.χ. κολπική μαρμαρυγή, κολπική μαρμαρυγή, κολπική μαρμαρυγή). Είναι επίσης σημαντικό να διασφαλιστεί ότι ο ασθενής δεν εκτίθεται στην παύση του καπνού και στην προληπτική φαρμακοθεραπεία.

Η θεραπεία της υπερκοιλιακής ταχυκαρδίας είναι πολυδιάστατη και βασίζεται στα ακόλουθα φάρμακα: μπλοκάρισμα βήτα-αδρενεργικών υποδοχέων, αλεξίπτωτα, παράγωγα της ακτινοφιλίας, κινιδίνη. Μπορεί επίσης να πραγματοποιηθεί με μασάζ αυχενικού κόλπου, θεραπεία Valsalva, πίεση οφθαλμού ή χορήγηση πιλοκαρπίνης.
Zhaneta Malec

Σχόλια Συχνότητα προσβολής

Agnieszka | 2011-10-20 09:55

Ο γιος μου είναι 16 ετών και έχει εισαχθεί σε σχολή βάπτισης. Τον πήραν στο Κέντρο Υγείας των Παιδιών, τον επεξεργάστηκαν με electrosyrzAsami, αλλά οι γιατροί δεν μου είπαν τι θα συμβεί σε αυτόν. Κοιτάζοντας τον εισβολέα, δεν ψάχνω για τίποτα περισσότερο από λίγα.

Άννα | 2011-11-10 19:49

Είχα υπερκοιλιακή ταχυκαρδία για χρόνια από την πρώιμη παιδική μου ηλικία (και εγώ είχα διαταραχές του ρυθμού κατά τη γέννηση), οπότε κανείς δεν πρέπει να μου πει ότι προέρχεται από τσιγάρα και αλκοόλ, γιατί καπνίζω, αλλά ως παιδί έκανα καλά.) Θεραπεία – εκτομή. Τίποτα δεν συμφωνεί με το άρθρο στην περίπτωσή μου.

Barbara | 2011-12-12 21:05

Είχα Czękurcz από τότε που ήμουν 9 χρονών (τώρα έχω 54), οι κατασχέσεις βγαίνουν μετά από άγχος, κόπωση, νευρικότητα. Όσο μπορεί να ειπωθεί είναι ότι κανένας γιατρός δεν κατάφερε ποτέ να τον θεραπεύσει σε μένα, όλα αυτά τα χρόνια βιολογικών δισκίων (ισοπτίνη). Οι επιληπτικές κρίσεις επαναλαμβάνονται με διαφορετικούς τρόπους. Καθώς ήμουν έγκυος ακόμη και κάθε εβδομάδα, τώρα είμαι διαφορετικός, αλλά είμαι πάντα έτοιμος και έχω δισκία από τον εαυτό μου, μερικές φορές χρειάζονται λίγα λεπτά, μερικές φορές μερικές ώρες. Τότε έχω μια μεγάλη επιθυμία και αισθάνομαι πολύ κουρασμένος.
Aaa ακόμα πρέπει να προσθέσετε με κάθε είδους μελέτες έχουν δείξει ότι η καρδιά των μητέρων είναι υγιής. δεν έχει ελάττωμα και η ασθένεια επιμένει.

Delli Panthea
Περί Delli Panthea 315 Άρθρα
Παίρνει λίγο χρόνο για να γνωρίσετε τη Philippa Take, αλλά δύο πράγματα που δεν θα ξεχάσετε ποτέ είναι ότι είναι σίγουρο και πρακτικό. Φυσικά, το sshe είναι επίσης χαρισματικό, συναισθηματικό και ικανό, αλλά είναι λιγότερο προεξέχον και συχνά συνυφασμένο με το να είναι επιτηδευμένο Καλά. Οι προσδοκίες της, όμως, είναι αυτό που τόσο άρεσε. Σε πολλές περιπτώσεις, οι άνθρωποι θα υπολογίζουν και στην οπισθοψία τους όποτε χρειάζονται επευφημίες. Κανείς δεν είναι τέλειος φυσικά και ο Φίλιππα έχει πολλά λιγότερο ευνοϊκά χαρακτηριστικά. Η στενότητα και η μισαλλοδοξία της τείνουν να παρεμποδίζουν συχνά τα προσωπικά επίπεδα. Ευτυχώς η πρακτική της σκέψη είναι συνήθως εκεί για να μαλακώσει τα χτυπήματα.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*