Γαλακτοκομικό οξύ στον διαβήτη

[Total: 0    Average: 0/5]

Η γαλακτική οξέωση στον διαβήτη μπορεί να είναι αναερόβια όταν εμφανίζεται στην πορεία της ανοξίας των ιστών, η οποία με τη σειρά της παρατηρείται, π.χ. με τη μορφή ενός γαλακτικού. σε σήψη, σοκ ή καρδιακή ανεπάρκεια (οξέωση τύπου Α).

Οι οξυγονικές αλλαγές συνοδεύουν άλλες σοβαρές διαβητικές επιπλοκές, π.χ. κετοξέωση ή ως αποτέλεσμα ακατάλληλης θεραπείας με παρασκευάσματα μετφορμίνης (τύπου Β γαλακτικής οξέωσης σε συνδυασμό με διαβήτη).

Συμπτώματα της γαλακτικής οξέωσης στον διαβήτη

Η κλινική πορεία της γαλακτικής οξέωσης στον διαβήτη χαρακτηρίζεται από αδυναμία, ναυτία, έμετο και κοιλιακό άλγος. Συχνά, ο ασθενής (ή άλλοι γύρω του) δίνει μια συνέντευξη σχετικά με την πρόσληψη μιας τοξικής ουσίας (π.χ. «τοξική ουσία», «ουσία», «ουσία» ή «ουσία»). αλκοόλη, αιθυλενογλυκόλη) ή τη χρήση της μετφορμίνης, παρά τις υπάρχουσες αντενδείξεις.

Επιπλέον, ο ασθενής έχει μια όξινη αναπνοή, υπάρχουν διαταραχές της συνείδησης (κρυοπαγήματα με τσούξιμο, κώμα). Οι ασθενείς αφυδατώνονται, περνούν μικρές ποσότητες ούρων κατά τη διάρκεια της ημέρας, μειώνεται η θερμοκρασία του σώματος, παρατηρείται χαμηλή πίεση αίματος και συμπτώματα σοκ.

Διάγνωση της γαλακτικής οξέωσης στον διαβήτη

Εκτός από το ιστορικό του διαβήτη και μερικές φορές την πρόσληψη τοξικών ουσιών ή μετφορμίνης σε ανεπιθύμητες καταστάσεις, είναι απαραίτητο να αποδειχθούν ανωμαλίες σε βοηθητικές εξετάσεις, ιδιαίτερα ελαφρώς αυξημένα επίπεδα γλυκόζης στον ορό (μερικές φορές δεν παρατηρούνται, επίπεδα σακχάρων παραμένουν κανονικά) γαλακτικό οξύ, τα οποία αυξάνονται με την πρόοδο της νεφρικής ανεπάρκειας.

Πολύ χαμηλό pH παρατηρείται συχνά (κάτω από 7,0), το ανιονικό χάσμα είναι υψηλό και η συγκέντρωση καλίου στον ορό είναι πάνω από τις φυσιολογικές τιμές (υπερκαλιαιμία).

Κατά τη διαφοροποίηση της γαλακτικής οξέωσης στον διαβήτη πρέπει να ληφθούν υπόψη και άλλες καταστάσεις με παρόμοια κλινικά συμπτώματα, ειδικά εκείνες που παρατηρούνται συχνότερα στον διαβήτη, π.χ. η παρουσία γαλακτικής οξέωσης στο σώμα ή η παρουσία γαλακτικής οξέωσης στο σώμα. η κετοξέωση, η οποία χαρακτηρίζεται από σημαντικά υψηλότερες συγκεντρώσεις γλυκόζης στον ορό, φαίνεται επίσης να έχει αυξημένο επίπεδο κετονικών σωμάτων.

Επιπλέον, υπάρχουν επίσης υπεροσληλιακή υπεργλυκαιμία εκτός της κκετόνης (με κανονικές συγκεντρώσεις γαλακτικού οξέος και ρΗ εντός κανονικών ορίων), δηλητηρίαση από αλκοόλ και άλλες αιτίες κώματος (π.χ. λοιμώξεις κώματος, κλπ.). και σοκ, απαιτούν διαφοροποίηση από τη γαλακτική οξέωση που σχετίζεται με τον διαβήτη.

Θεραπεία της γαλακτικής οξέωσης στον διαβήτη

Η θεραπεία με γαλακτική οξέωση απαιτεί μια ολοκληρωμένη προσέγγιση και θεραπεία σοκ (ενυδάτωση και σωστή πλήρωση της αγγειακής κλίνης σύμφωνα με αρχές παρόμοιες με εκείνες που χρησιμοποιούνται στη γαλακτική οξέωση και στο κέτωμα του κώνου). πρέπει να χορηγούνται ενδοφλέβιες κατεχολαμίνες και διττανθρακικά να αντισταθμίσουν την οξέωση σε περίπτωση πτώσης πίεσης.

Είναι επίσης απαραίτητο να βελτιωθεί η οξείδωση του αίματος και να αντιμετωπιστεί η υποξία των ιστών (οξυγονοθεραπεία και, εφόσον ενδείκνυται, μηχανικός αερισμός). Είναι επίσης απαραίτητο να μειωθούν τα επίπεδα γλυκόζης στον ορό και μερικές φορές η αιμοκάθαρση.

Πρόληψη της γαλακτικής οξέωσης στον διαβήτη

Η βασική μέθοδος για την πρόληψη της γαλακτικής οξέωσης είναι η σωστή αντιμετώπιση του διαβήτη, ιδιαίτερα δε η χορήγηση μετφορμίνης σε περίπτωση αντενδείξεων και ο προσδιορισμός του γαλακτικού οξέος σε περίπτωση αμφιβολίας.

Πρέπει επίσης να αποφεύγετε την κατανάλωση αλκοόλ ή την κατανάλωση ουσιών άγνωστης προέλευσης. Δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται υψηλές δόσεις σαλικυλικών, οι οποίες μπορεί επίσης να προκαλέσουν γαλακτική οξέωση.

Delli Panthea
Περί Delli Panthea 315 Άρθρα
Παίρνει λίγο χρόνο για να γνωρίσετε τη Philippa Take, αλλά δύο πράγματα που δεν θα ξεχάσετε ποτέ είναι ότι είναι σίγουρο και πρακτικό. Φυσικά, το sshe είναι επίσης χαρισματικό, συναισθηματικό και ικανό, αλλά είναι λιγότερο προεξέχον και συχνά συνυφασμένο με το να είναι επιτηδευμένο Καλά. Οι προσδοκίες της, όμως, είναι αυτό που τόσο άρεσε. Σε πολλές περιπτώσεις, οι άνθρωποι θα υπολογίζουν και στην οπισθοψία τους όποτε χρειάζονται επευφημίες. Κανείς δεν είναι τέλειος φυσικά και ο Φίλιππα έχει πολλά λιγότερο ευνοϊκά χαρακτηριστικά. Η στενότητα και η μισαλλοδοξία της τείνουν να παρεμποδίζουν συχνά τα προσωπικά επίπεδα. Ευτυχώς η πρακτική της σκέψη είναι συνήθως εκεί για να μαλακώσει τα χτυπήματα.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*