Δηλητηρίαση του σπόρου λουκάνικου

[Total: 0    Average: 0/5]

Σε όλες τις περιπτώσεις εμφύτευσης, η κλινική πορεία είναι παρόμοια. Η συμμετρική, εύθραυστη πάρεση προχωρά από τα κρανιακά νεύρα, η ξηρότητα εμφανίζεται στην στοματική κοιλότητα και αργότερα γίνεται στάση στα κόπρανα, στο φυσικό αέριο και στα ούρα. Διαταραχές διπλής όρασης (διπλωπία) και άλλα συμπτώματα επιληπτικής παράλυσης συμβαίνουν συχνά: διαταραχές ομιλίας (δυσαρθρία και δυσφωνία), διαταραχές κατάποσης (δυσφαγία).

Δεν υπάρχουν διαταραχές της συνείδησης, πυρετός ή αισθητικές διαταραχές κατά τη διάρκεια της νόσου. Η αδυναμία της κόπωσης, του βραχίονα και του κάτω άκρου, η θολή όραση, η ναυτία, τα πελματιαία βλέφαρα, η παράλυση του νεύρου του προσώπου είναι σχετικά συχνές. Υπάρχουν διάφορες μορφές της νόσου (συνηθέστερη), αφομοίωση (εξελίσσεται ως αποτέλεσμα της μόλυνσης του τραύματος), βρεφική μορφή (εμφανίζεται κυρίως στις ΗΠΑ και προκαλείται από προσβολή από μέλι σε παιδιά) και μη ταξινομημένη μορφή.

Θεραπεία της αλλαντίασης

Η γρήγορη εφαρμογή της θεραπείας σε περίπτωση αιματικής αλλαντίασης επιτρέπει την πλήρη θεραπεία σε σύντομο χρονικό διάστημα. Η επιλογή της επιλογής είναι η χορήγηση βοταλινικού ορού (αντιτοξίνη), η δόση της οποίας επιλέγεται ανάλογα με το σωματικό βάρος, τη διάρκεια της περιόδου επώασης και την κλινική πορεία της νόσου, χορηγούμενη συνήθως μία φορά, αλλά μερικές φορές μπορεί να επαναληφθεί την επόμενη ημέρα η τοξίνη κυκλοφορεί πολύ στο αίμα).

Στην περίπτωση της παλαμιαίας παράλυσης, χρησιμοποιείται παρεντερική διατροφή και, στην περίπτωση διαφόρων παθήσεων, χρησιμοποιούνται άλλες συμπτωματικές διαδικασίες: το πλύσιμο της στοματικής κοιλότητας, η εφαρμογή ενός επιταχυντή, ο καθετηριασμός, η αναπλήρωση υγρών, οι ηλεκτρολύτες, οι βιταμίνες. Πρέπει να θυμόμαστε ότι η δηλητηρίαση δεν είναι ανοσοποιητική.

Στους περισσότερους ασθενείς, παρατηρείται πλήρης ανάκαμψη (σε ενήλικες σε διάστημα αρκετών εβδομάδων έως πολλών μηνών). Οι διαταραχές στη διέγερση των ερεθισμάτων μεταξύ των νεύρων και των μυών μπορεί να διαρκέσουν έως έξι μήνες και η αδυναμία και η δύσπνοια για αρκετά χρόνια. Εάν η θεραπεία δεν εφαρμοστεί, ο μηχανισμός της απόφραξης των αεραγωγών (που προκαλείται από την παράλυση των μυών του λαιμού και των ανώτερων αναπνευστικών οδών) και η μείωση του αναπνευστικού όγκου (που προκαλείται από την παράλυση του διαφράγματος και των επιπρόσθετων αναπνευστικών μυών) θα είναι θανατηφόρα.

Πρόληψη της αλλαντίασης

Προκειμένου να αποφευχθεί η αλλαντίαση, η χρήση μη ειδικών μεθόδων δεν συνιστάται για την προφυλακτική χορήγηση αντιτοξίνης μετά από έκθεση σε αλλαντική τοξίνη. Αποφύγετε να τρώτε ύποπτα τρόφιμα και εάν δεν υπάρχουν πηγές ασφαλούς ύδατος και τροφής, συνιστάται να μαγειρεύετε για περίπου 10 λεπτά πριν φάτε.

Delli Panthea
Περί Delli Panthea 315 Άρθρα
Παίρνει λίγο χρόνο για να γνωρίσετε τη Philippa Take, αλλά δύο πράγματα που δεν θα ξεχάσετε ποτέ είναι ότι είναι σίγουρο και πρακτικό. Φυσικά, το sshe είναι επίσης χαρισματικό, συναισθηματικό και ικανό, αλλά είναι λιγότερο προεξέχον και συχνά συνυφασμένο με το να είναι επιτηδευμένο Καλά. Οι προσδοκίες της, όμως, είναι αυτό που τόσο άρεσε. Σε πολλές περιπτώσεις, οι άνθρωποι θα υπολογίζουν και στην οπισθοψία τους όποτε χρειάζονται επευφημίες. Κανείς δεν είναι τέλειος φυσικά και ο Φίλιππα έχει πολλά λιγότερο ευνοϊκά χαρακτηριστικά. Η στενότητα και η μισαλλοδοξία της τείνουν να παρεμποδίζουν συχνά τα προσωπικά επίπεδα. Ευτυχώς η πρακτική της σκέψη είναι συνήθως εκεί για να μαλακώσει τα χτυπήματα.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*