Διάφοροι τύποι Liszaj Płaski διακρίνονται

[Total: 0    Average: 0/5]

Τα πλατύψαρα χαρακτηρίζονται από την παρουσία σβώλων με γυαλιστερή και πολυγωνική φύση, τα οποία είναι κοκκινωπά ή sinoffy σε χρώμα και μπορεί να είναι γραμμικά σε εμφάνιση. Δείχνουν μεταβλητότητα ανάλογα με τη διάρκεια της νόσου και τη θέση της.

Οι αλλαγές που αφήνουν τη θέση τους αφήνουν καφέ αποχρωματισμούς, οι οποίες εξαφανίζονται και δεν έχουν μόνιμες συνέπειες με τη μορφή ουλών. Μερικές φορές οι αλλαγές είναι μακροχρόνιες.

Περίπου το ήμισυ όλων των ασθενών με λειχήνα δημιουργούν ανωμαλίες στις βλεννογόνους. Μερικές φορές είναι η μοναδική τους θέση. Έχουν γραμμικό, ξυλώδη ή δακτυλιοειδή χαρακτήρα και αναπτύσσονται κυρίως στην βλεννογόνο μεμβράνη των μάγουλων κατά μήκος της απόφραξης των δοντιών, στη γλώσσα ή, λιγότερο συχνά, στο ερυθροειδές. Δεν προκαλούν ενόχληση, εκτός από την ποικίλη ποικιλία.

Επιπλέον, σε μερικούς ασθενείς (ιδιαίτερα αρσενικά), ο λειχήνας εμφανίζεται στις βλεννογόνες μεμβράνες των γεννητικών οργάνων ή του πρωκτού. Μερικές φορές είναι η μόνη τοποθεσία των αλλαγών. Επιπλέον, τα καρφιά έχουν διαμήκη ακαθαρσία, τα κεραμίδια σέρνουν ή εξαφανίζονται.

Αυτές οι ανωμαλίες μπορεί να προηγούνται ή να συνυπάρχουν με αλλοιώσεις του δέρματος, σπάνια αποτελούν τη μοναδική θέση. Η πορεία της lichen fox διαρκεί συνήθως για πολλούς μήνες ή για πολλά χρόνια. Ο μώλωπας ποικίλει σε ένταση, μερικές φορές σημαντικά.

Υποδιαίρεση της καλλιέργειας λειχήνων

Υπάρχουν διάφοροι τύποι λειχήνων λειχήνων, κυρίως η υπερβολική ή παπιδοειδής ποικιλία, η οποία βρίσκεται συνήθως στα κάτω πόδια και χαρακτηρίζεται από συνδυασμό εστιών ασθένειας χωρίς τυπικούς σβώλους.

Η ποικιλία φυσαλίδων χαρακτηρίζεται από λεπτούς σβώλους που υπάρχουν στους θύλακες των τριχών, συχνά συνυπάρχουσες μεταβολές ουλής μέσα στο τριχωτό τριχωτό της κεφαλής.

Η ατροφική μορφή του lichen planus έχει συνήθως ένα δακτυλιοειδές σύστημα, στο μεσαίο μέρος υπάρχει αποχρωματισμός ή ατροφία ουλή.

Η ποικιλία της ουροδόχου κύστης του λειχήνα μπορεί να λάβει δύο μορφές: στην πρώτη, επηρεάζουν κυρίως το δέρμα των χεριών και των ποδιών, είναι κυρίως αποτέλεσμα μηχανικών παραγόντων, στη δεύτερη, ο τύπος της ανωμαλίας της ουροδόχου κύστης εντοπίζεται τόσο εντός δερματικών βλαβών και στο αναλλοίωτο δέρμα και στις βλεννώδεις μεμβράνες.

Αναγνώριση της καλλιέργειας λειχήνων

Η διάγνωση των λειχήνων λειχήνων μπορεί να βασίζεται στην τυπική εμφάνιση των σβώλων που εμφανίζονται κατά τη διάρκεια των επίπεδων, συχνά γραμμικών ή δακτυλιωτών λειχήνων, της τυπικής θέσης, της συχνής κατοχής των βλεννογόνων από τη διαδικασία της νόσου.

Η παρουσία του κνησμού και η χρόνια φύση της νόσου, που μπορεί να υποδηλώνει την παρουσία του λειχήνα, είναι επίσης χαρακτηριστικές του σχεδίου των λειχήνων. Η βάση για τη διάγνωση είναι αναμφισβήτητα η ιστολογική εικόνα των παρατηρούμενων δερματικών εξανθημάτων και το αποτέλεσμα της ανοσολογικής εξέτασης των βλαβών.

Η διαφοροποίηση του λειχήνα πρέπει να λαμβάνει υπόψη ασθένειες όπως η ψωρίαση, οι επίπεδες ακροχορδόνια, η νευροδερματίτιδα, η λευκή κεράτωση, η υποκίτωση του βλεννογόνου, η πεμφίγος, η πεμφιγοειδής, η αφθή και άλλες ασθένειες με παρόμοια συμπτώματα του δέρματος και του βλεννογόνου.

Θεραπεία του λειχήνα

Δεν υπάρχει καμιά αιτιώδης συνάφεια στην περιοχή των λειχήνων. Χρησιμοποιείται γενική και τοπική θεραπεία. Σε ενεργές αλλαγές, συνιστάται από του στόματος χορήγηση γλυκοκορτικοστεροειδών, π.χ. Ο επιπολασμός της πρεδνιζόνης σε περίοδο μέχρι και αρκετές εβδομάδες.

Σε βαρύτερες μορφές lichen planus των λειχήνων ή εκείνες που δεν αντιδρούν σε αυτή τη θεραπεία, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ανοσοκατασταλτικά φάρμακα (π.χ. αντιμυκητιακά φάρμακα ή αντιμυκητιασικοί παράγοντες). Μεθοτρεξάτη), κατά προτίμηση σε συνδυασμό με χαμηλές δόσεις γλυκοκορτικοστεροειδών. Άλλα φάρμακα που χρησιμοποιούνται γενικά περιλαμβάνουν σουλφόνες, ερυθρομυκίνη, ισοτρετινοΐνη και σιμετιδίνη.

Η τοπική θεραπεία του lichen planus περιλαμβάνει τη χρήση αλοιφών και στεροειδών κρέμες σε περιοχές που σχετίζονται με την ασθένεια. Παρουσιάζοντας αλλαγές στις βλεννογόνες μεμβράνες, συνιστάται η τοπική χρήση της βιταμίνης Α.

Delli Panthea
Περί Delli Panthea 315 Άρθρα
Παίρνει λίγο χρόνο για να γνωρίσετε τη Philippa Take, αλλά δύο πράγματα που δεν θα ξεχάσετε ποτέ είναι ότι είναι σίγουρο και πρακτικό. Φυσικά, το sshe είναι επίσης χαρισματικό, συναισθηματικό και ικανό, αλλά είναι λιγότερο προεξέχον και συχνά συνυφασμένο με το να είναι επιτηδευμένο Καλά. Οι προσδοκίες της, όμως, είναι αυτό που τόσο άρεσε. Σε πολλές περιπτώσεις, οι άνθρωποι θα υπολογίζουν και στην οπισθοψία τους όποτε χρειάζονται επευφημίες. Κανείς δεν είναι τέλειος φυσικά και ο Φίλιππα έχει πολλά λιγότερο ευνοϊκά χαρακτηριστικά. Η στενότητα και η μισαλλοδοξία της τείνουν να παρεμποδίζουν συχνά τα προσωπικά επίπεδα. Ευτυχώς η πρακτική της σκέψη είναι συνήθως εκεί για να μαλακώσει τα χτυπήματα.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*