Διασταυρούμενα και διαμήκη κολπικά διαφράγματα

[Total: 0    Average: 0/5]

Τα εγκάρσια κολπικά διαφράγματα βρίσκονται συνήθως στο άνω και το μεσαίο τμήμα του οργάνου. Το μειονέκτημα μπορεί να είναι συνολικό (στην περίπτωση αυτή τα διαμερίσματα κλείνουν το φως του κόλπου) ή μερικά (με διάφορους βαθμούς μείωσης του φωτός των οργάνων).

Τα μερικά έμβρυα βρίσκονται συνήθως στο άνω μέρος του κόλπου και το πλήρες διάφραγμα βρίσκεται στο κάτω μέρος του οργάνου. Αυτά τα ελαττώματα του κόλπου μπορεί να καταστήσουν τη φυσιολογική σεξουαλική επαφή δύσκολη ή αδύνατη. Τα μερικά τοιχώματα συχνά διατρέχουν ασυμπτωματικά επειδή το κολπικό άνοιγμα στη μέση είναι επαρκές για το εμμηνορροϊκό αίμα και την αποβολή του κόλπου.

Στην περίπτωση ολικών χωρισμάτων ή υπερανάπτυξης της μεμβράνης του υμμένου, η κλινική πορεία εκδηλώνεται από την έλλειψη εμμήνου ρύσεως και συσσώρευσης αίματος πάνω από το επίπεδο του διαφράγματος, δίνοντας μια εικόνα του στάσιμου αιμάτωματος. Ένα ελάττωμα με τη μορφή υπερανάπτυξης των υμενοπτέρων είναι πιο συνηθισμένο από ένα εγκάρσιο κολπικό διάφραγμα.

Η διαγνωστική διαδικασία σχετίζεται με την εμφάνιση κυκλικού και αυξανόμενου πόνου κάθε μήνα σε κορίτσια με καλά αναπτυγμένα χαρακτηριστικά δευτερογενούς φύλου, την απουσία έμμηνης ρύπανσης (στην περίπτωση υπερανάπτυξης υμενοπτέρων ή παρουσία ολικών εγκάρσιων διαφραγμάτων εντός της δομής του κόλπου).

Ο πόνος σχετίζεται με τη συσσώρευση μεγαλύτερων και μεγαλύτερων όγκων αίματος στον κόλπο, αργότερα και εντός της κοιλότητας της μήτρας. Δεύτερον, αναπτύσσεται η αίσθηση της πίεσης στα ούρα και η κατακράτηση ούρων, η οποία προκαλείται από την πίεση των παθολογικών μαζών στο ουροποιητικό σύστημα.

Ο πυελικός υπερηχογράφος επιβεβαιώνει την παρουσία συμφορητικών αιματοσωμάτων. Πριν από τη σεξουαλική εφηβεία, η παρουσία υπερανάπτυξης της μεμβράνης του υμμένου (ή ενός ολικού εγκάρσιου κολπικού διαφράγματος) μπορεί να προκαλέσει τη συσσώρευση της βλέννας στον ίδιο τον κόλπο ως αποτέλεσμα του κλεισίματος της οδού αποστράγγισης.

Η θεραπεία του ελαττώματος είναι λειτουργική και εάν υπάρχουν μόνο μερικά εγκάρσια διαφράγματα, οι διαδικασίες πρέπει να εκτελούνται μόνο στην περίπτωση γυναικών που αναφέρουν πόνο κατά τη διάρκεια της συνουσίας.

Διαμήκη κολπικά διαφράγματα

Συχνά συμβαίνει ότι υπάρχει ένα κολπικό ελάττωμα το οποίο συνίσταται στην παρουσία ενός διαμήκους διαφράγματος στον κόλπο με ελαττώματα της μήτρας, συνήθως μια μήτρα δύο σκελών, μια διαιρεμένη μήτρα ή μια διπλή μήτρα. Οποιοσδήποτε διαμήκης διάφραγμα ο οποίος δεν παρουσιάζει κανένα κλινικό σημάδι δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται.

Η ένδειξη για διασταύρωση του διαμερίσματος είναι η παρουσία του πόνου κατά τη σεξουαλική επαφή (δυσπαρειαία), το κλείσιμο της διαπερατότητας ή το τεκμήριο ότι η γέννηση μπορεί να είναι δύσκολη λόγω της παρουσίας διαμήκους κολπικού διαφράγματος.
Mariusz Kłos

Delli Panthea
Περί Delli Panthea 315 Άρθρα
Παίρνει λίγο χρόνο για να γνωρίσετε τη Philippa Take, αλλά δύο πράγματα που δεν θα ξεχάσετε ποτέ είναι ότι είναι σίγουρο και πρακτικό. Φυσικά, το sshe είναι επίσης χαρισματικό, συναισθηματικό και ικανό, αλλά είναι λιγότερο προεξέχον και συχνά συνυφασμένο με το να είναι επιτηδευμένο Καλά. Οι προσδοκίες της, όμως, είναι αυτό που τόσο άρεσε. Σε πολλές περιπτώσεις, οι άνθρωποι θα υπολογίζουν και στην οπισθοψία τους όποτε χρειάζονται επευφημίες. Κανείς δεν είναι τέλειος φυσικά και ο Φίλιππα έχει πολλά λιγότερο ευνοϊκά χαρακτηριστικά. Η στενότητα και η μισαλλοδοξία της τείνουν να παρεμποδίζουν συχνά τα προσωπικά επίπεδα. Ευτυχώς η πρακτική της σκέψη είναι συνήθως εκεί για να μαλακώσει τα χτυπήματα.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*