Διαταραχές ανεπάρκειας πολλαπλών αδενικών αδένων τύπου Ι αυτοάνοσου τύπου Ι

[Total: 0    Average: 0/5]

Το αυτοάνοσο πολυγωνικό σύνδρομο του τύπου Ι αρχικά εκδηλώνεται με χρόνια μυκητική φλεγμονή των βλεννογόνων και του δέρματος που προκαλείται από τον μύκητα Candida albicans.

Τις περισσότερες φορές, οι βλάβες εντοπίζονται στα νύχια, στην βλεννογόνο μεμβράνη της στοματικής κοιλότητας και του πρωκτού. Η λοίμωξη είναι επαναλαμβανόμενη και δύσκολη για θεραπεία. Συνήθως το πρώτο επεισόδιο εμφανίζεται πριν από την ολοκλήρωση του 5ου επεισοδίου. ηλίκίας.

Ο υποπαραθυρεοειδισμός με τα τυπικά συμπτώματα συνήθως αναπτύσσεται πριν από τη 10η επέτειο από την εμφάνιση του υποπαραθυρεοειδισμού. και μπορεί να προκύψει από την καταστροφή των δομών του παραθυρεοειδούς από αντισώματα που κατευθύνονται κατά των δομών του υποδοχέα ασβεστίου. Η απενεργοποίηση του επινεφριδιακού φλοιού συνήθως αναπτύσσεται λίγο αργότερα, στην ηλικία των 10-15 ετών, αλλά μερικές φορές τα συμπτώματα παρατηρούνται μόνο στην τρίτη δεκαετία της ζωής.

Οι καταστάσεις ανεπάρκειας των γλυκοκορτικοστεροειδών και των μεταλλοκορτικοστεροειδών εμφανίζονται συνήθως ταυτόχρονα, λιγότερο συχνά σε χρονικό διάστημα μερικών ετών. Μερικές φορές, κατά τη διάρκεια του αυτοάνοσου συνδρόμου τύπου Ι της ανεπάρκειας πολλαπλών γαστροειδών, παρατηρούνται επίσης διαταραχές που σχετίζονται με την αυτοάνοση βλάβη άλλων ιστών και οργάνων.

Τα συμπτώματα των ασθενειών του θυρεοειδούς, του διαβήτη τύπου Ι, του υποπαραθυρεοειδισμού, της απλής ουρίας, του αλβινισμού, των συνδρόμων δυσαπορρόφησης, της αυτοάνοσης ηπατίτιδας, της χολολιθίας ή της κακοήθους αναιμίας παρατηρούνται λιγότερο συχνά κατά τη διάρκεια του αυτοάνοσου πολυσχιδωτού συνδρόμου του τύπου Ι. Επιπλέον, ο κερατοειδής και η επιπεφυκίτιδα η μυοπάθεια, η δυστροφία των νυχιών, η σπειραματονεφρίτιδα με σπειραματονεφρίτιδα που διαλύει τη μεμβράνη μπορεί μερικές φορές να αναπτυχθεί.

Διάγνωση αυτοανόσου σύνδρομο πολυσωματικής ανεπάρκειας τύπου Ι

Η διάγνωση του αυτοάνοσου πολυγλωσσικού συνδρόμου τύπου Ι είναι δυνατή μετά την επιβεβαίωση της χρόνιας φλεγμονής του βλεννογόνου και του δέρματος, του αυτοάνοσου υποπαραθυρεοειδισμού και της επινεφριδιακής ανεπάρκειας (ασθένεια του Addison). Προκειμένου να εντοπιστεί το αυτοάνοσο σύνδρομο πολλαπλής υπότασης τύπου Ι, πρέπει να επιβεβαιωθούν δύο από τις τρεις ασθένειες και, στην περίπτωση των αδελφών, να επιβεβαιωθεί μόνο μία.

Η διαφοροποίηση του αυτοανοσοποιητικού συνδρόμου υποπλασίας τύπου Ι θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη μια σειρά ασθενειών που μπορεί να έχουν παρόμοια κλινικά συμπτώματα, ειδικά εάν συνδέονται με αυτοάνοση απόκριση με το σχηματισμό αντισωμάτων κατά των ιστών τους.

Θεραπεία του συνδρόμου αυτοανοσίας σύνδρομο πολλαπλών φαινομένων ανεπάρκειας τύπου Ι

Η θεραπευτική αντιμετώπιση της αυτοάνοσης πολυγλωσσικής ανεπάρκειας τύπου Ι βασίζεται στη συμπλήρωση ελλειπουσών ορμονών και στη θεραπεία άλλων ασθενειών που μπορεί να συνυπάρχουν.

Η θεραπεία της μυκητίασης με κετοκοναζόλη είναι γενικά αποτελεσματική, αλλά μπορεί να οδηγήσει ή να επιδεινώσει την υπάρχουσα ανεπάρκεια των επινεφριδίων.

Πρόγνωση του συνδρόμου αυτοανοσίας πολλαπλής ομάδας ανεπάρκειας τύπου Ι

Η πρόγνωση στο αυτοάνοσο σύνδρομο της πολυγλωσσικής ανεπάρκειας τύπου Ι εξαρτάται από τη σοβαρότητα των βασικών ανωμαλιών και την πιθανή συνύπαρξη άλλων παθολογικών καταστάσεων.

Η σωστή θεραπεία του αυτοάνοσου συνδρόμου τύπου Ι της πολυγωνικής υπότασης είναι ο βασικός εκθέτης που βελτιώνει τη γενική πρόγνωση. Η μακροχρόνια ασθένεια μπορεί να οδηγήσει σε επιπλοκές.

Delli Panthea
Περί Delli Panthea 315 Άρθρα
Παίρνει λίγο χρόνο για να γνωρίσετε τη Philippa Take, αλλά δύο πράγματα που δεν θα ξεχάσετε ποτέ είναι ότι είναι σίγουρο και πρακτικό. Φυσικά, το sshe είναι επίσης χαρισματικό, συναισθηματικό και ικανό, αλλά είναι λιγότερο προεξέχον και συχνά συνυφασμένο με το να είναι επιτηδευμένο Καλά. Οι προσδοκίες της, όμως, είναι αυτό που τόσο άρεσε. Σε πολλές περιπτώσεις, οι άνθρωποι θα υπολογίζουν και στην οπισθοψία τους όποτε χρειάζονται επευφημίες. Κανείς δεν είναι τέλειος φυσικά και ο Φίλιππα έχει πολλά λιγότερο ευνοϊκά χαρακτηριστικά. Η στενότητα και η μισαλλοδοξία της τείνουν να παρεμποδίζουν συχνά τα προσωπικά επίπεδα. Ευτυχώς η πρακτική της σκέψη είναι συνήθως εκεί για να μαλακώσει τα χτυπήματα.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*