Διαταραχές της λειτουργίας του θυρεοειδούς λόγω ανεπάρκειας ιωδίου

[Total: 0    Average: 0/5]

Ο βαθμός σοβαρότητας των ανωμαλιών που αναπτύσσονται ως αποτέλεσμα ανεπάρκειας ιωδίου, καθορίζεται με βάση την εκτίμηση του επιπέδου προθυμίας και της συγκέντρωσης ιωδίου που απεκκρίνεται στα ούρα (το αποκαλούμενο «δείγμα αίματος»). καθημερινή ιωδουρία).

Η απλουστευμένη ταξινόμηση που προτείνεται από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (WHO) για τις διαταραχές του θυρεοειδούς λόγω ανεπάρκειας ιωδίου είναι 3 μοίρες, καμία βούληση δεν βρίσκεται στο μηδέν, ο πρώτος βαθμός είναι ορατός αλλά όχι ορατός και ο δεύτερος βαθμός παρατηρείται όταν ο λαιμός βρίσκεται στο σωστή θέση για κατάποση.

Ένας καλύτερος εκθέτης για την εκτίμηση της σοβαρότητας των διαταραχών της λειτουργίας του θυρεοειδούς που προκαλείται από ανεπάρκεια ιωδίου είναι η υπερηχογράφημα μέτρησης του όγκου του θυρεοειδούς. Η αξιολόγηση της έκκρισης του ιωδίου στα ούρα είναι ένας δείκτης της ποσότητας του στοιχείου που λαμβάνεται και μπορεί να καθορίσει το βαθμό της ανεπάρκειας του στο γενικό πληθυσμό.

Η ανίχνευση νεογνού για συγγενή υποθυρεοειδισμό, η οποία περιλαμβάνει αξιολόγηση των επιπέδων TSH, είναι επίσης χρήσιμη για τον προσδιορισμό του βαθμού ανεπάρκειας ιωδίου στον πληθυσμό.

Πρόληψη διαταραχών λειτουργίας του θυρεοειδούς λόγω ανεπάρκειας ιωδίου

Η πρόληψη των διαταραχών λειτουργίας του θυρεοειδούς που προκαλείται από έλλειψη ιωδίου στην Πολωνία περιλαμβάνει κοινό και υποχρεωτικό ιωδιούχο κάλιο ιωδιούχο άλατος κουζίνας, το οποίο εξασφαλίζει υψηλότερη παροχή ιωδίου. Επιπλέον, απαιτείται ιωδίωση για την παρασκευή μιγμάτων υποκατάστατων γάλακτος για βρέφη.

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού συνιστάται η λήψη πρόσθετων ποσοτήτων ιωδίου υπό μορφή φαρμάκου. Λόγω του υψηλότερου περιεχομένου αυτού του στοιχείου στα θαλάσσια ψάρια, τα αυγά, το γάλα, τα λαχανικά και τα φρούτα, συνιστάται να αυξηθεί η κατανάλωσή τους προκειμένου να αποφευχθεί η εμφάνιση ανωμαλιών λόγω ανεπάρκειας ιωδίου.

Μια παρενέργεια της προφύλαξης από ιώδιο μπορεί να είναι ένας αυξημένος κίνδυνος υπερθυρεοειδισμού που προκαλείται από το ιώδιο, ωστόσο, δεν βρέθηκε ότι οι δραστηριότητες προφύλαξης από ιώδιο απειλούν τον υπερθυρεοειδισμό σε επίπεδο πληθυσμού, γεγονός που αποδεικνύει ότι το υποχρεωτικό μοντέλο ιωδιούχου μαγνητικού αλατιού που υιοθετήθηκε στην Πολωνία όσο το δυνατόν πιο ασφαλές και αποτελεσματικά αποτρέπει την ανάπτυξη διαταραχών που σχετίζονται με την ανεπάρκεια αυτού του στοιχείου στο σώμα.

Θεραπεία των διαταραχών της λειτουργίας του θυρεοειδούς λόγω ανεπάρκειας ιωδίου

Μόνο οι έγκυες και οι θηλάζουσες γυναίκες έχουν ενδείξεις για τη θεραπεία των συνθηκών έλλειψης ιωδίου. Επί του παρόντος, δεν υπάρχουν ενδείξεις για τη θεραπεία του μη τοξικού βιταμιδίου καλίου σε παιδιά και ενήλικες στην Πολωνία.

Delli Panthea
Περί Delli Panthea 315 Άρθρα
Παίρνει λίγο χρόνο για να γνωρίσετε τη Philippa Take, αλλά δύο πράγματα που δεν θα ξεχάσετε ποτέ είναι ότι είναι σίγουρο και πρακτικό. Φυσικά, το sshe είναι επίσης χαρισματικό, συναισθηματικό και ικανό, αλλά είναι λιγότερο προεξέχον και συχνά συνυφασμένο με το να είναι επιτηδευμένο Καλά. Οι προσδοκίες της, όμως, είναι αυτό που τόσο άρεσε. Σε πολλές περιπτώσεις, οι άνθρωποι θα υπολογίζουν και στην οπισθοψία τους όποτε χρειάζονται επευφημίες. Κανείς δεν είναι τέλειος φυσικά και ο Φίλιππα έχει πολλά λιγότερο ευνοϊκά χαρακτηριστικά. Η στενότητα και η μισαλλοδοξία της τείνουν να παρεμποδίζουν συχνά τα προσωπικά επίπεδα. Ευτυχώς η πρακτική της σκέψη είναι συνήθως εκεί για να μαλακώσει τα χτυπήματα.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*