Εάν ο λόγος της αλλαγής είναι σαφής

[Głosów:0    Średnia:0/5]

Χαρακτηριστική δερματική βλάβη κατά τη διάρκεια της κνίδωσης είναι η φυσαλιδώδης κνίδωση της κνίδωσης. Μερικές φορές οι ασθενείς αναφέρουν επίσης το ψήσιμο ή τον πόνο στην περιοχή αλλοίωσης του δέρματος. Το χρώμα της ανθοφορίας είναι λευκό ή ροζ και η περιοχή γύρω από αυτό είναι κόκκινη. Αυτή η φυσαλίδα είναι ανυψωμένη πάνω από την επιφάνεια του δέρματος, σχηματίζεται γρήγορα, αλλά εξαφανίζεται επίσης χωρίς να αφήνει καμία μόνιμη αλλαγή στο δέρμα.

Ο αριθμός των εξανθήσεων μπορεί να ποικίλει, μερικές φορές συνδυάζοντας σε μεγάλο βαθμό και σε μεγάλες περιοχές του δέρματος. Η ίδια η θέση των βλαβών μπορεί να είναι ενδεικτική του αιτιολογικού παράγοντα της ασθένειας (π.χ. της νόσου). κνίδωση επαφής στο σημείο έκθεσης στο αλλεργιογόνο, κρύο ή ελαφριά κνίδωση σε σημεία που εκτίθενται και εκτίθενται σε χαμηλή θερμοκρασία και ηλιακό φως).

Μια αιχμηρή κνίδωση μπορεί να εμφανιστεί ξαφνικά, ακόμη και μέσα σε λίγα λεπτά μετά την επέμβαση του παράγοντα, αλλά υπάρχει επίσης μια κρυφή εκδήλωση των συμπτωμάτων, η οποία αναπτύσσεται μόνο μετά από μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Σχεδόν όλες οι περιπτώσεις οξείας βλάβης υποχωρούν αυθόρμητα και σπάνια υποβάλλονται στη διαδικασία της νόσου στο χρονικό στάδιο. Στη χρόνια κνίδωση, τα συμπτώματα εμφανίζονται καθημερινά ή περιοδικά και η πορεία της νόσου ποικίλλει.

Αναγνώριση της κνίδωσης

Η διάγνωση της κνίδωσης βασίζεται σε τυπικές δερματικές αλλοιώσεις και συμπτώματα ασθένειας. Είναι σημαντικό να μην παραβλέπονται οι γενικές ασθένειες, οι οποίες μπορεί να υποδηλώνουν την ανάπτυξη μιας αναφυλακτικής αντίδρασης, η οποία θέτει άμεσα σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή του ασθενούς. Εάν η αιτία της αλλαγής είναι ξεκάθαρη, δεν απαιτούνται πρόσθετες δοκιμές (π.χ., δεν απαιτούνται περαιτέρω δοκιμές, δοκιμές για το δέρμα, για τον ίδιο τον ορό ή για τις νιφάδες).

Η διαφοροποίηση πρέπει να λαμβάνει υπόψη και άλλες συνθήκες του δέρματος, ιδιαίτερα ήπιο πολυκυστικό ερύθημα, φυσαλιδώδες πεμφιγοειδές, ερπητική δερματίτιδα, εξάνθημα φαρμάκων, σηψαιμία ή ιογενείς λοιμώξεις.

Θεραπεία της κνίδωσης

Για τη θεραπεία της κνίδωσης χρησιμοποιούνται μη ειδικές ή συγκεκριμένες μέθοδοι. Το πρώτο είναι να αποφύγουμε παράγοντες που εντείνουν ή προκαλούν αλλοιώσεις της νόσου. Οι αντι-ισταμίνες χρησιμοποιούνται ως βάση για τη συμπτωματική θεραπεία των ασθενών με κνίδωση.

Άλλα φάρμακα μπορεί να περιλαμβάνουν τρικυκλικά αντικαταθλιπτικά, γλυκοστεροειδή, β-μιμητικά, φάρμακα κατά του λευκοτριενίου ή νιφεδιπίνη.

Η ειδική θεραπεία, από την άλλη πλευρά, βασίζεται στη σωστή θεραπεία της βασικής ασθένειας (εάν η κνίδωση είναι δευτερεύον πρόβλημα) και η κατάλληλη αντιμετώπιση εξαρτάται από το μηχανισμό των δερματικών βλαβών (π.χ. η κρύα κνίδωση αντιμετωπίζεται ως προληπτικό με αντιισταμινικά π.χ. κυπροεπταδίνη ή άλλα μέσα, π.χ. τοξίνη).

Πρόγνωση με κνίδωση

Η πρόγνωση για την οξεία κνίδωση είναι καλή, καθώς η μεγάλη πλειοψηφία των περιπτώσεων εξαφανίζεται αυθόρμητα μετά από μερικές ημέρες ή εβδομάδες. Σε αλλαγές χρόνιας πρόγνωσης χαρακτήρα είναι χειρότερη, επειδή αυτές οι μορφές της νόσου τείνουν να επιμένουν και να μετατρέπονται για μια περίοδο αρκετών έως και μερικών ετών.

Delli Panthea
O Delli Panthea 314 artykułów
Παίρνει λίγο χρόνο για να γνωρίσετε τη Philippa Take, αλλά δύο πράγματα που δεν θα ξεχάσετε ποτέ είναι ότι είναι σίγουρο και πρακτικό. Φυσικά, το sshe είναι επίσης χαρισματικό, συναισθηματικό και ικανό, αλλά είναι λιγότερο προεξέχον και συχνά συνυφασμένο με το να είναι επιτηδευμένο Καλά. Οι προσδοκίες της, όμως, είναι αυτό που τόσο άρεσε. Σε πολλές περιπτώσεις, οι άνθρωποι θα υπολογίζουν και στην οπισθοψία τους όποτε χρειάζονται επευφημίες. Κανείς δεν είναι τέλειος φυσικά και ο Φίλιππα έχει πολλά λιγότερο ευνοϊκά χαρακτηριστικά. Η στενότητα και η μισαλλοδοξία της τείνουν να παρεμποδίζουν συχνά τα προσωπικά επίπεδα. Ευτυχώς η πρακτική της σκέψη είναι συνήθως εκεί για να μαλακώσει τα χτυπήματα.

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


*