Εγκεφαλικό σπάσιμο I Ενδοεγκεφαλικό αιμάτωμα

[Total: 0    Average: 0/5]

Η κατακράτηση του εγκεφάλου και το ενδοεγκεφαλικό αιμάτωμα συνδυάζονται συχνά και συγκαταλέγονται μεταξύ των πλέον διαγνωσμένων μετατραυματικών εγκεφαλικών τραυμάτων. Η συνέχιση χαρακτηρίζεται από διάχυτο οίδημα εγκεφαλικού ιστού και μικρές αιμορραγικές αλλοιώσεις. Αυτές οι εστίες εμφανίζονται στη θέση όπου εφαρμόζεται το ερέθισμα τραύματος και μπορούν επίσης να εμφανιστούν στο αντίθετο ημισφαίριο ως αποτέλεσμα της προσωρινής μετατόπισης εγκεφαλικού ιστού που προκαλείται από το τραύμα.

Το ενδοαρθρικό αιμάτωμα σημαίνει ότι υπάρχουν μεγαλύτερα κρούσματα αιμορραγίας. Οι μώλωπες και το αιμάτωμα σχεδόν πάντα συνυπάρχουν με το κούνημα του εγκεφάλου. Ως εκ τούτου, τα συμπτώματα είναι: απώλεια συνείδησης, ναυτία, έμετος και πονοκεφάλους. Η κλινική πορεία της εγκεφαλικής καταστροφής και του ενδοεγκεφαλικού αιματώματος είναι πιο σοβαρή καθώς παρατηρούνται εστιακά νευρολογικά συμπτώματα. Υπάρχουν κυκλοφορικά και αναπνευστικά προβλήματα που προκαλούνται από βλάβη του εγκεφάλου. Διανοητικές διαταραχές όπως άγχος, αποπροσανατολισμός, ψευδαισθήσεις συμβαίνουν.

Σε ηλικιωμένους, οι αλλαγές της προσωπικότητας και η άνοια μπορεί να γίνουν μόνιμες. Οι μώλωπες και το αιμάτωμα συμβάλλουν στην ημιπληγία και τις διαταραχές του λόγου, στη μυρωδιά και τη βλάβη στο οπτικό νεύρο, καθώς και στην εννεύρωση που τροφοδοτεί τους μύες που μετακινούν το βολβό του ματιού.

Θεραπεία της εγκεφαλικής συμφόρησης και του ενδοεγκεφαλικού αιμάτωματος

Η διαταραχή του εγκεφάλου δεν απαιτεί εξειδικευμένη θεραπεία. Οι ιστοί που έχουν υποστεί βλάβη υφίστανται αυθόρμητη νέκρωση και το αίμα απορροφάται. Μόνο οι συνθήκες με σημαντικό οίδημα απαιτούν θεραπεία αποστράγγισης. Σε μεγαλύτερα ενδοεγκεφαλικά αιματώματα, γίνεται χειρουργική εκκένωση των περιεχομένων του. Η επιληπτική θεραπεία συμπεριλαμβάνεται προφυλακτικά, καθώς η εξέλιξη των μεταβολών στον εγκέφαλο μπορεί να οδηγήσει σε επιληπτικές κρίσεις, οι οποίες συχνά οδηγούν σε απειλητικές για τη ζωή κοιλότητες.
Mariusz Kłos

Delli Panthea
Περί Delli Panthea 315 Άρθρα
Παίρνει λίγο χρόνο για να γνωρίσετε τη Philippa Take, αλλά δύο πράγματα που δεν θα ξεχάσετε ποτέ είναι ότι είναι σίγουρο και πρακτικό. Φυσικά, το sshe είναι επίσης χαρισματικό, συναισθηματικό και ικανό, αλλά είναι λιγότερο προεξέχον και συχνά συνυφασμένο με το να είναι επιτηδευμένο Καλά. Οι προσδοκίες της, όμως, είναι αυτό που τόσο άρεσε. Σε πολλές περιπτώσεις, οι άνθρωποι θα υπολογίζουν και στην οπισθοψία τους όποτε χρειάζονται επευφημίες. Κανείς δεν είναι τέλειος φυσικά και ο Φίλιππα έχει πολλά λιγότερο ευνοϊκά χαρακτηριστικά. Η στενότητα και η μισαλλοδοξία της τείνουν να παρεμποδίζουν συχνά τα προσωπικά επίπεδα. Ευτυχώς η πρακτική της σκέψη είναι συνήθως εκεί για να μαλακώσει τα χτυπήματα.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*