Ερπητική δερματίτιδα δέρματα

[Total: 0    Average: 0/5]

Οι λοιμώξεις του έρπητα του δέρματος λαμβάνουν χώρα με πολύμορφο εξάνθημα. Στην κλινική εικόνα παρατηρούνται τόσο σβώλοι όσο και ερύθημα, καθώς επίσης και εξανθήματα τύπου κνίδωσης και μικρές φυσαλίδες με ερπητοειδή ή φλεβώδη διάταξη. Περιοδικά, μπορεί να εμφανιστούν μεγαλύτερα μεγέθη κυψελών σε ορισμένες υποτροπές. Ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα είναι η συμμετρία των παρατηρούμενων αλλαγών.

Συνήθως οι ανωμαλίες εντοπίζονται στους αγκώνες και στα γόνατα, στην περιοχή της ιερόσχημης σπονδυλικής στήλης και στους γλουτούς, καλύπτοντας μερικές φορές το δέρμα γύρω από τους ώμους και το κεφάλι μαζί με το πρόσωπο.

Κατά τη διάρκεια της ερπητικής δερματίτιδας παρατηρούνται συστηματικά συμπτώματα όπως κνησμός και ψήσιμο τα οποία δεν επαρκούν για τη σοβαρότητα των δερματικών βλαβών και μπορεί να είναι τα κυρίαρχα συμπτώματα.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η γενική κατάσταση των ασθενών είναι καλή. Στα παιδιά, η σπλαχνική νόσος μπορεί να προηγείται της εμφάνισης δερματικών αλλοιώσεων ακόμη και από πολλά χρόνια.

Η πορεία της ερπητικής δερματίτιδας είναι μακράς διαρκείας και η νόσος τείνει να επαναληφθεί. Μερικές φορές τα συμπτώματα επιμένουν καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής σας. Είναι σημαντικό ότι η ανοχή στις τροφές που περιέχουν γλουτένη ποικίλλει από ασθενή σε ασθενή.

Το ιώδιο, το οποίο αποτελεί συστατικό πολλών φαρμακευτικών παρασκευασμάτων, υπάρχει σε υψηλότερες ποσότητες σε ορισμένα τρόφιμα (π.χ. με τη μορφή ιωδίου, ιωδίου ή άλλων ουσιών), μπορεί να επιδεινώσει ή να προκαλέσει την εμφάνιση ανωμαλιών. σε θαλάσσια ψάρια, κεράσια, αυγά, μπιζέλια κ.λπ.) ή στον αέρα, ειδικά στις παράκτιες περιοχές.

Διάγνωση ερπητικής δερματίτιδας

Η διάγνωση της ερπητικής δερματίτιδας μπορεί να διαπιστωθεί αφού έχουν αποδειχθεί τυπικές δερματικές βλάβες πολύμορφου χαρακτήρα και συμμετρική κατανομή σε συγκεκριμένες θέσεις. Επιπλέον, φαγούρα και καύση, μερικές φορές σοβαρή, και η χρόνια εξέλιξη της νόσου μπορεί να υποδηλώνουν ερπητική δερματίτιδα.

Οι επιβεβαιωτικές εξετάσεις είναι: η ιστολογική αξιολόγηση των ιστών που εμπλέκονται στη διαδικασία της νόσου (επίδειξη μικροπόρων στις πάπιες του δέρματος), η ανοσολογική αξιολόγηση του δέρματος (προσδιορισμός των κοκκωδών αποθέσεων αντισωμάτων IgA) και οι εργαστηριακές εξετάσεις του ορού αίματος (επιβεβαίωση της παρουσίας τυπικών αντισωμάτων η περίπτωση της συνύπαρξης εντεροπάθειας που εξαρτάται από τη γλουτένη).

Στη διαφορική διάγνωση της ερπητικής δερματίτιδας, είναι σημαντικό να αποκλειστεί το πεμφιγοειδές, το οποίο μπορεί να παρουσιάζει παρόμοια κλινικά συμπτώματα, αλλά έχει σχετικά μεγάλες, ακατάλληλα κατανεμημένες κυψέλες. Επιπλέον, δεν υπάρχουν συστηματικά συμπτώματα στο πεμφιγοειδές.

Επιπλέον, η διαφοροποίηση μεταξύ ερπητικής δερματίτιδας και ερπητικής δερματίτιδας περιλαμβάνει εξανθήματα που αναπτύσσονται μετά από μερικά φαρμακολογικά παρασκευάσματα και το ιατρικό ιστορικό, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης ναρκωτικών, είναι σημαντικό σε αυτές τις περιπτώσεις.

Επιπλέον, δεν υπάρχει χειρουργικό σύστημα δερματικών βλαβών στην πορεία τους, οι οποίες είναι συχνότερα διάσπαρτες σε μεγάλες περιοχές και χαρακτηρίζονται από ταχεία κλινική πορεία με ασθενή έντονα συστηματικά συμπτώματα. Οι ανωμαλίες θα σταματήσουν μετά τη διακοπή της φαρμακολογικής θεραπείας.

Θεραπεία της ερπητικής δερματίτιδας

Η θεραπεία της ερπητικής δερματίτιδας συνίσταται στη συστηματική χρήση σκευασμάτων σουλφόνης, τα οποία έχουν θετική επίδραση στις αλλοιώσεις του δέρματος, αλλά δεν ανακουφίζουν τις εντερικές αλλοιώσεις (η διατροφή χωρίς γλουτένη ομαλοποιεί τις εντερικές ανωμαλίες και η επίδρασή της στο εξάνθημα παρατηρείται μόνο μετά από 7-8 μήνες, που επιτρέπει τη μείωση των δόσεων σουλφόνης και σε ορισμένες περιπτώσεις την απόσυρσή τους).

Είναι σημαντικό ο βαθμός δυσανεξίας στη γλουτένη να ποικίλλει μεταξύ των ασθενών. Ορισμένες από αυτές απαιτούν μια απόλυτη δίαιτα χωρίς γλουτένη, άλλοι μόνο πρέπει να μειώσουν την ποσότητα γλουτένης που λαμβάνουν. Ο καθορισμός ενός ορίου για δυσανεξία σε αυτή τη θρεπτική ουσία απαιτεί συχνά πολλά χρόνια παρατήρησης.

Η ανάπτυξη κακοήθων γαστρεντερικών όγκων πιθανώς συνδέεται με την αποτυχία να ακολουθήσει δίαιτα χωρίς γλουτένη, η οποία μπορεί να έχει προληπτικό αποτέλεσμα. Η χορήγηση χρόνιας σουλφόνης προκαλεί ορισμένες ανεπιθύμητες αντιδράσεις σε ορισμένους ασθενείς, ιδιαίτερα αναιμία, ίκτερο ή ανωμαλίες του περιφερικού νευρικού συστήματος.

Delli Panthea
Περί Delli Panthea 315 Άρθρα
Παίρνει λίγο χρόνο για να γνωρίσετε τη Philippa Take, αλλά δύο πράγματα που δεν θα ξεχάσετε ποτέ είναι ότι είναι σίγουρο και πρακτικό. Φυσικά, το sshe είναι επίσης χαρισματικό, συναισθηματικό και ικανό, αλλά είναι λιγότερο προεξέχον και συχνά συνυφασμένο με το να είναι επιτηδευμένο Καλά. Οι προσδοκίες της, όμως, είναι αυτό που τόσο άρεσε. Σε πολλές περιπτώσεις, οι άνθρωποι θα υπολογίζουν και στην οπισθοψία τους όποτε χρειάζονται επευφημίες. Κανείς δεν είναι τέλειος φυσικά και ο Φίλιππα έχει πολλά λιγότερο ευνοϊκά χαρακτηριστικά. Η στενότητα και η μισαλλοδοξία της τείνουν να παρεμποδίζουν συχνά τα προσωπικά επίπεδα. Ευτυχώς η πρακτική της σκέψη είναι συνήθως εκεί για να μαλακώσει τα χτυπήματα.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*