Η ασθένεια του ισχαιμικού φλεγμονώδους εντέρου

[Total: 0    Average: 0/5]

Η ισχαιμική φλεγμονή του εντέρου χαρακτηρίζεται από ανεπαρκή παροχή αίματος στο εντερικό τοίχωμα. Μπορεί να είναι μια παροδική ή μη αναστρέψιμη κατάσταση. Σχεδόν πάντα η ξαφνική ισχαιμία του λεπτού εντέρου οδηγεί σε νέκρωση σε ένα συγκεκριμένο τμήμα του οργάνου.

Η κύρια αιτία της εντερικής ισχαιμίας είναι η συμφόρηση ή η θρόμβωση στις μεσεντερικές φλέβες. Η ισχαιμία μπορεί να χωριστεί σε οξεία ή χρόνια ασθένεια του εντέρου.

Συμπτώματα της ισχαιμικής νόσου του εντέρου

Το κύριο σύμπτωμα της ισχαιμικής νόσου του εντέρου είναι ο ξαφνικός και ο σοβαρός κολικός πόνος. Βρίσκεται στην κοιλιακή χώρα ή στην κάτω κοιλιακή χώρα. Επιπλέον, υπάρχει διάρροια αίματος. Η περιτοναϊκή φλεγμονή αναπτύσσεται γρήγορα.

Με τη μορφή χρόνιας φλεγμονής του ισχαιμικού εντέρου, ο κοιλιακός πόνος εμφανίζεται μετά τα γεύματα. Τα συμπτώματα της περιτονίτιδας μπορούν να παρατηρηθούν, όπως: κοιλιακή χώρα, αυξημένη κοιλιακή τάση, περισταλτική σιωπή, σοκ.

Θεραπεία της ισχαιμικής νόσου του εντέρου

Συντηρητική θεραπεία της ισχαιμικής νόσου του εντέρου εφαρμόζεται σε μια ήπια πορεία. Η άμεση λαπαροτομία, δηλαδή η εκτομή της εντερικής οδού, συνιστάται σε περίπτωση θρόμβωσης ή εμπλοκής με δευτερογενή εντερική νέκρωση.
Μόνικα Κοζάκ

Delli Panthea
Περί Delli Panthea 315 Άρθρα
Παίρνει λίγο χρόνο για να γνωρίσετε τη Philippa Take, αλλά δύο πράγματα που δεν θα ξεχάσετε ποτέ είναι ότι είναι σίγουρο και πρακτικό. Φυσικά, το sshe είναι επίσης χαρισματικό, συναισθηματικό και ικανό, αλλά είναι λιγότερο προεξέχον και συχνά συνυφασμένο με το να είναι επιτηδευμένο Καλά. Οι προσδοκίες της, όμως, είναι αυτό που τόσο άρεσε. Σε πολλές περιπτώσεις, οι άνθρωποι θα υπολογίζουν και στην οπισθοψία τους όποτε χρειάζονται επευφημίες. Κανείς δεν είναι τέλειος φυσικά και ο Φίλιππα έχει πολλά λιγότερο ευνοϊκά χαρακτηριστικά. Η στενότητα και η μισαλλοδοξία της τείνουν να παρεμποδίζουν συχνά τα προσωπικά επίπεδα. Ευτυχώς η πρακτική της σκέψη είναι συνήθως εκεί για να μαλακώσει τα χτυπήματα.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*