Η ασθένεια Graves I Basedow

[Total: 0    Average: 0/5]

Η διάγνωση της ασθένειας Graves-Basedow είναι βέβαιο εάν διαπιστωθεί προφανής ή υποκυκλικός (συμπτωματικός) υπερθυρεοειδισμός και συγκεντρώσεις αντισωμάτων πάνω από το ανώτερο όριο του προτύπου έναντι του TSH υποδοχέα. Επιπλέον, μπορεί να γίνει διάγνωση εάν ο υπερθυρεοειδισμός συνυπάρχει με αλλαγές στα μάτια ή πρήξιμο πριν από το ξύρισμα.

Επιπλέον, εάν εντοπιστεί απομονωμένη θυρεοειδική οφθαλμοπάθεια ή αγγειακή βρογχοκήλη με υπερθυρεοειδισμό, η διάγνωση της ασθένειας Graves και Basedov είναι σίγουρη. Η διάγνωση είναι πιθανό να συμβεί σε πολλές διαφορετικές περιπτώσεις όπου η υπερδραστηριότητα είναι η κυρίαρχη κατάσταση. Διαφορετικές μορφές θυρεοειδικών ασθενειών πρέπει να λαμβάνονται υπόψη για διαφοροποίηση, καθώς συμβαίνουν με υπερβολική δραστηριότητα του θυρεοειδούς και αυξημένη παραγωγή ορμονών.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας διάγνωσης της νόσου Graves και Basedow, είναι απαραίτητες ορμονικές δοκιμές – υπάρχουν δείκτες υπερθυρεοειδισμού (αυξημένα επίπεδα ορμονών fT3 και fT4 και μειωμένα επίπεδα ορμόνης TSH). Στην υπερηχογραφική εξέταση, η ασθένεια Graves και Basedow χαρακτηρίζεται από τα λεγόμενα «αντισώματα». Η υποαιθογένεια της σάρκας του θυρεοειδούς και του ίδιου του οργάνου συνήθως διευρύνεται.

Θεραπεία της ασθένειας Graves και Basedov

Η αιτιολογική θεραπεία της ασθένειας Graves και Basedow δεν ήταν γνωστή και ως εκ τούτου η θεραπευτική αντιμετώπιση της νόσου του Graves και της Basedow αποσκοπεί στη μείωση και εξάλειψη των συμπτωμάτων της νόσου. Υπάρχουν διάφορες μέθοδοι θεραπείας της νόσου: μπορούν να χρησιμοποιηθούν φαρμακολογικά παρασκευάσματα, ραδιενεργό ιώδιο ή χειρουργικές μέθοδοι.

Τα φάρμακα χρησιμοποιούνται στη λεγόμενη διαδικασία «ασφαλούς παρενόχλησης». αντιθυρεοειδικούς παράγοντες που εξασθενούν τη λειτουργία του θυρεοειδούς και έχουν τοπική ανασταλτική επίδραση στην αυτοάνοση διαδικασία. Η επεξεργασία με ραδιενεργό ιώδιο είναι η βασική ριζική μέθοδος.

Στη χειρουργική επέμβαση της ασθένειας Graves και Basedow, η εκτομή του θυρεοειδούς εκτελείται σχεδόν πλήρως. Υπάρχουν αυστηρές ενδείξεις για αυτή τη θεραπεία, αλλά είναι επίσης σημαντικό να εξεταστεί η πιθανότητα ανάπτυξης επιπλοκών μετά από χειρουργική επέμβαση.

Πρόγνωση της ασθένειας του Graves και της ασθένειας Basedow

Η ασθένεια Graves και Basedov έχει επαναλαμβανόμενη πορεία με περιόδους έξαρσης και ύφεσης. Εάν ο ασθενής δεν κάνει την κατάλληλη θεραπεία, η ασθένεια μπορεί να αποδυναμωθεί αυθόρμητα με την πάροδο του χρόνου, αλλά μπορεί να προηγηθούν επικίνδυνες επιπλοκές για τη ζωή και την υγεία του ασθενούς: πρώτα απ ‘όλα, ανακάλυψη θυρεοειδούς, εγκεφαλικό επεισόδιο ή έμφραγμα του μυοκαρδίου.

Στην τελική φάση της ασθένειας Graves-Basedow, μπορεί να αναπτυχθεί μόνιμος υποθυρεοειδισμός, οπότε είναι απαραίτητο να ληφθούν θυρεοειδικές ορμόνες για το υπόλοιπο της ζωής του ασθενούς. Η φαρμακολογική θεραπεία της ασθένειας Graves και Basedov ανακουφίζει τα συμπτώματα που σχετίζονται με την υπερβολική θυρεοειδή ορμόνη και επιταχύνει την ύφεση της ύφεσης, αλλά δεν είναι αποτελεσματική στην πρόληψη της επανάληψης της νόσου.

Η ελαφρώς χειρότερη πρόγνωση στη νόσο Graves-Basedow εμφανίζεται σε άνδρες και άτομα ηλικίας κάτω των 20 ετών. Επιπλέον, η εμφάνιση μόνιμων επιπλοκών των ματιών, με τη μορφή διαταραχών της όρασης και κινητικότητας των ματιών, είναι δυσμενής. Μερικές φορές εμφανίζεται τύφλωση. Η έγκαιρη διάγνωση και η κατάλληλη θεραπεία σχετίζονται με σχετικά επιτυχημένη πρόγνωση της νόσου του Graves-Basedow.

Delli Panthea
Περί Delli Panthea 315 Άρθρα
Παίρνει λίγο χρόνο για να γνωρίσετε τη Philippa Take, αλλά δύο πράγματα που δεν θα ξεχάσετε ποτέ είναι ότι είναι σίγουρο και πρακτικό. Φυσικά, το sshe είναι επίσης χαρισματικό, συναισθηματικό και ικανό, αλλά είναι λιγότερο προεξέχον και συχνά συνυφασμένο με το να είναι επιτηδευμένο Καλά. Οι προσδοκίες της, όμως, είναι αυτό που τόσο άρεσε. Σε πολλές περιπτώσεις, οι άνθρωποι θα υπολογίζουν και στην οπισθοψία τους όποτε χρειάζονται επευφημίες. Κανείς δεν είναι τέλειος φυσικά και ο Φίλιππα έχει πολλά λιγότερο ευνοϊκά χαρακτηριστικά. Η στενότητα και η μισαλλοδοξία της τείνουν να παρεμποδίζουν συχνά τα προσωπικά επίπεδα. Ευτυχώς η πρακτική της σκέψη είναι συνήθως εκεί για να μαλακώσει τα χτυπήματα.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*