Η κολπική ταχυκαρδία είναι μια υπερκοιλιακή ταχυκαρδία

[Total: 0    Average: 0/5]

Η κολπική ταχυκαρδία είναι μια υπερκοιλιακή ταχυκαρδία στην οποία ο γρήγορος καρδιακός ρυθμός προέρχεται από το αίθριο. Ο ρυθμός της καρδιάς στην κολπική ταχυκαρδία είναι τυπικά 100-250 κτύποι ανά λεπτό.

Η κολπική ταχυκαρδία μπορεί να είναι μονοφασική (μονής διατομής) ή πολυεστιακή (πολυμορφική). Η κολπική ταχυκαρδία διέρχεται από το chtaG_BX με το κολποκοιλιακό μπλοκ του δεύτερου βαθμού.

Αναγνώριση κολπικής ταχυκαρδίας

Στην ηλεκτροκαρδιογραφική εξέταση για την κολπική ταχυκαρδία, τα θετικά Ρ-κύματα προηγούνται του συνδρόμου QRS. Ένας συνδυασμός Ρ μπορεί να αποκλείεται από μια Τ-σύζευξη που προηγείται QRS, καθώς οι συσπάσεις Ρ συμβαίνουν συνήθως στο δεύτερο μισό του κύκλου ταχυκαρδίας. Η διάγνωση κολπικής ταχυκαρδίας απαιτεί ηλεκτροφυσιολογική εξέταση.

Αιτίες κολπικής ταχυκαρδίας

Η κολπική ταχυκαρδία συχνά συνδέεται με την υπερδοσολογία του digitalis (υπερδοσολογία), η οποία χρησιμοποιείται για τη θεραπεία καρδιακών παθήσεων (αυξάνει τη συσταλτικότητα του καρδιακού μυός, βελτιώνει την καρδιακή απόδοση, καθιστά την καρδιά πιο αργή αλλά αποτελεσματικότερη). Η κολπική ταχυκαρδία μπορεί να οφείλεται σε ποικίλες καρδιακές παθήσεις και μπορεί επίσης να αυξηθεί σε περίπτωση έλλειψης καλίου (υποκαλιαιμία).

Θεραπεία της κολπικής ταχυκαρδίας

Συνήθως η αδενοσίνη, οι ενδοφλέβιοι βήτα αναστολείς και οι αναστολείς των διαύλων ασβεστίου χορηγούνται για τη θεραπεία κολπικής ταχυκαρδίας. Το CzAsami χορηγείται σε άλλα φάρμακα κατά της αρρυθμίας της καρδιάς, μερικές φορές με ηλεκτρική καρδιοανάταξη ή αυξημένη τάση νεύρου του πνεύμονα. Στη θεραπεία της κολπικής ταχυκαρδίας που προκαλείται από υπερδοσολογία του digitalis, χορηγείται χλωριούχο κάλιο επιπλέον της απομάκρυνσης του digitalis.
Zhaneta Malec

– Εσωτερικές ασθένειες «, Andrzej Szczeklik, ed. Practical Medicine, Κρακοβία.
– Internal diseases «, Franciszek Kokot, ed.

Delli Panthea
Περί Delli Panthea 315 Άρθρα
Παίρνει λίγο χρόνο για να γνωρίσετε τη Philippa Take, αλλά δύο πράγματα που δεν θα ξεχάσετε ποτέ είναι ότι είναι σίγουρο και πρακτικό. Φυσικά, το sshe είναι επίσης χαρισματικό, συναισθηματικό και ικανό, αλλά είναι λιγότερο προεξέχον και συχνά συνυφασμένο με το να είναι επιτηδευμένο Καλά. Οι προσδοκίες της, όμως, είναι αυτό που τόσο άρεσε. Σε πολλές περιπτώσεις, οι άνθρωποι θα υπολογίζουν και στην οπισθοψία τους όποτε χρειάζονται επευφημίες. Κανείς δεν είναι τέλειος φυσικά και ο Φίλιππα έχει πολλά λιγότερο ευνοϊκά χαρακτηριστικά. Η στενότητα και η μισαλλοδοξία της τείνουν να παρεμποδίζουν συχνά τα προσωπικά επίπεδα. Ευτυχώς η πρακτική της σκέψη είναι συνήθως εκεί για να μαλακώσει τα χτυπήματα.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*