Η νόσος του Darier Είναι μια σπάνια δερματολογική ασθένεια

[Głosów:0    Średnia:0/5]

Η νόσος του Darier είναι μια σπάνια δερματολογική ασθένεια που συνδέεται με την ανώμαλη κεράτωση μέσα και έξω από τα θυλάκια της τρίχας. Οι αλλοιώσεις του δέρματος είναι διάσπαρτες και παίρνουν τη μορφή θρόμβων και συχνά συγχωνεύονται για να σχηματίσουν μεγαλύτερες εστίες ασθένειας.

Οι αιτίες αυτών των ανωμαλιών είναι γενετικές και η νόσος του Darier κληρονομούνται με αυτοσωμικό κυρίαρχο τρόπο. Οι άνδρες επηρεάζονται λίγο περισσότερο. Η εμφάνιση δερματικών αλλοιώσεων προκαλείται συχνά από υπεριώδεις ακτίνες και μηχανικούς τραυματισμούς, όπως έντονη γρατζουνιές λόγω ισχυρού κνησμού.

Συμπτώματα της νόσου του Darier

Η νόσος του Darier χαρακτηρίζεται από την παρουσία λεπτών καφέ χρωμάτων, που συνδυάζονται για να σχηματίσουν μεγαλύτερες εστίες ασθένειας. Η τοποθέτηση δερματικών βλαβών είναι κατά κύριο λόγο η σμηγματορροϊκή περιοχή του κορμού και του προσώπου. Σε κάμψεις και πτυχές, υπάρχουν επίσης εξιδρώματα και μερικές φορές φυσαλίδες.

Επιπλέον, το δέρμα των κάτω άκρων είναι σημαντικά αλλοιωμένο και εμφανίζονται υπερανάπτυξη και οίδημα των δερματικών ανθών. Οι αλλαγές στο πίσω μέρος των χεριών μοιάζουν με επίπεδες θηλές. Επιπλέον, υπάρχουν χαρακτηριστικές μικρές κοιλότητες γύρω από τις εξόδους του ιδρώτα των χεριών και των ποδιών. Τα γενικά συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν φαγούρα, αλλά σπάνια είναι πολύ σοβαρά. Μερικές φορές παρατηρούνται λευκοί θρόμβοι στις βλεννογόνες μεμβράνες της στοματικής κοιλότητας.

Διάγνωση της νόσου του Darier

Η διάγνωση βασίζεται στα κλινικά χαρακτηριστικά της νόσου του Darier. Η ιστολογική εξέταση, στην οποία διαπιστώθηκε η ύπαρξη κενών πάνω από το βασικό στρώμα της επιδερμίδας και τα αλλαγμένα κύτταρα στα ανώτερα τμήματα της επιδερμίδας, είναι καθοριστική. Η διαφοροποίηση αποκλείει το σμηγματορροϊκό έκζεμα και τον ήπιο πεμφίγο του Hailey.

Θεραπεία της νόσου του Darier

Τα ευεργετικά αποτελέσματα της θεραπείας της νόσου του Darier λαμβάνονται με χορήγηση αρωματικών ρετινοειδών. Δυστυχώς, η ταχεία κλινική βελτίωση ή ακόμη και η πλήρης παύση των μεταβολών δεν είναι μόνιμη – μετά τη διακοπή των φαρμακολογικών παραγόντων επαναλαμβάνονται. Επιπλέον, πρέπει να ληφθούν μέτρα για την προστασία από τις βλαβερές συνέπειες του ηλιακού φωτός.

Σε περιπτώσεις εμφάνισης της νόσου του Darier με σημαντικά αυξημένο κνησμό, χορηγούνται παρασκευάσματα υδροξυζίνης, τα οποία συχνά προκαλούν επιπλέον σημαντική κλινική βελτίωση που σχετίζεται με την εξαφάνιση δερματικών αλλοιώσεων.
Mariusz Kłos

Delli Panthea
O Delli Panthea 314 artykułów
Παίρνει λίγο χρόνο για να γνωρίσετε τη Philippa Take, αλλά δύο πράγματα που δεν θα ξεχάσετε ποτέ είναι ότι είναι σίγουρο και πρακτικό. Φυσικά, το sshe είναι επίσης χαρισματικό, συναισθηματικό και ικανό, αλλά είναι λιγότερο προεξέχον και συχνά συνυφασμένο με το να είναι επιτηδευμένο Καλά. Οι προσδοκίες της, όμως, είναι αυτό που τόσο άρεσε. Σε πολλές περιπτώσεις, οι άνθρωποι θα υπολογίζουν και στην οπισθοψία τους όποτε χρειάζονται επευφημίες. Κανείς δεν είναι τέλειος φυσικά και ο Φίλιππα έχει πολλά λιγότερο ευνοϊκά χαρακτηριστικά. Η στενότητα και η μισαλλοδοξία της τείνουν να παρεμποδίζουν συχνά τα προσωπικά επίπεδα. Ευτυχώς η πρακτική της σκέψη είναι συνήθως εκεί για να μαλακώσει τα χτυπήματα.

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


*