Μερικές φορές αναπτύσσουν έντονα συμπτώματα

[Total: 0    Average: 0/5]

Λόγω της συχνής συνύπαρξης των ρινικών πολυπόδων με άλλες ασθένειες, τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα της βασικής ασθένειας είναι (συχνά σε ασθενείς με άσθμα, κυστική ίνωση, χρόνια ιγμορίτιδα ή πολυπόδων σταθερού ακτινωτού συνδρόμου). Ο ρινός βλεννογόνος, ο οποίος εμπλέκεται στη διαδικασία της νόσου, μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα με τη μορφή της απόφραξης των ρινικών αγωγών. Αυξάνεται η έκκριση και η διαρροή από τη μύτη.

Οι ασθενείς αναφέρουν επίσης οσφρητικές και οσφρητικές διαταραχές, καθώς και καύσου και ρινική δυσφορία. Μερικές φορές τα συμπτώματα του πόνου αναπτύσσονται, ειδικά όταν η διαδικασία της φλεγμονής είναι πιο έντονη. Η παρουσία παθολογικών πλάσματα στη ρινική κοιλότητα ανιχνεύεται στην εξέταση ασθενούς.

Δεν παρατηρούνται συχνά ανωμαλίες στις βοηθητικές εξετάσεις, εκτός εάν συνυπάρχει η υποκείμενη ασθένεια, οπότε τυχόν αλλαγές σχετίζονται με τη διαδικασία της νόσου. Μορφολογικά, διακρίνονται τρεις μορφές πολυπόδων: οίδημα, αδενική και ινώδης. Μια οίδημα που προέρχεται από τον οίδημα αποτελείται από έναν οίδημα του επινεφριδίου και τους μικτούς αδένες (συχνά με κύστεις) και καλύπτεται συνήθως από μια μεταλλαγμένη βλεννογόνο μεμβράνη.

Ο αδενικός πολύποδας συνήθως περιέχει αδένες και μεγάλες κύστεις. Ωστόσο, οι πιο πολυάριθμοι πολυπόδων είναι οι πιο συχνές και ο τρίτος τύπος ινώδους βλάβης αντιπροσωπεύει μόνο το μερικό ποσοστό όλων των πολυπόδων και αντιμετωπίζεται ως φθίνουσα μορφή της ενεργού διαδικασίας.

Αναγνώριση των πολύποδων της μύτης

Η βάση για τη διάγνωση των ρινικών πολύποδων είναι η παρουσία κλινικών συμπτωμάτων στον ασθενή και η ανίχνευση ανωμαλιών κατά την εξέταση της αγοράς – οι ρινικοί πολύποδες είναι μεταβολές που εμφανίζονται υπό μορφή διογκώσεως και προεξέχοντος ρινικού βλεννογόνου, γκρίζου κίτρινου, κρέμονται στους ρινικούς αγωγούς, σε σχήμα σάκου.

Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι στους ενήλικες, στους οποίους το ιστορικό της νόσου δείχνει ότι εργάζεται σε συγκεκριμένες συνθήκες (χαλυβουργεία, πυροδότηση με κάρβουνο), οι ρινικοί πολύποδες μονής όψης μπορεί να είναι ένα πρώιμο σύμπτωμα νεοπλασματικών αλλοιώσεων.

Οι ανωμαλίες που παρατηρούνται στη μία πλευρά στα παιδιά μπορεί επίσης να υποδηλώνουν συνύπαρξη εγκεφαλικής κήλης. Για ακριβή διάγνωση, πρέπει να διεξάγεται ιστολογική εξέταση του προσβεβλημένου ιστού για να προσδιοριστεί όχι μόνο ο τύπος του πολύποδα, αλλά και αν η αλλαγή είναι ουδετεροφιλική ή ηωσινοφιλική, καθώς η θεραπεία είναι διαφορετική και στις δύο περιπτώσεις.

Οι ακτινολογικές εικόνες των κόλπων, η υπολογιστική τομογραφία, η οποία αποτελεί επί του παρόντος τη βασική μέθοδο προσδιορισμού των αλλαγών στις πληγείσες περιοχές, μπορεί να ληφθεί από πρόσθετες εξετάσεις.

Θεραπεία των ρινικών πολύποδων

Η θεραπεία των ρινικών πολύποδων βασίστηκε σε φαρμακολογικά παρασκευάσματα που χορηγήθηκαν τόσο τοπικά όσο και γενικά, καθώς και σε χειρουργικές επεμβάσεις που περιλαμβάνουν εκτομή παθολογικών βλαβών από τη ρινική κοιλότητα. Η επιλογή της θεραπείας εξαρτάται από τη μορφολογική εικόνα (τύπος) του πολύποδα, την περιοχή του προσβεβλημένου ιστού και την ύπαρξη σχετικών συνθηκών.

Τα τοπικά κορτικοστεροειδή χρησιμοποιούνται σε ασθενείς με ηωσινοφιλικούς πολύποδες με δυσανεξία στην ασπιρίνη, άσθμα, αλλεργίες και ρινίτιδα. Οι ουδετεροφίλοι πολύποδες, από την άλλη πλευρά, αντιμετωπίζονται χειρουργικά – αφαιρείται η αλλοιωμένη βλεννογόνος μεμβράνη των πλευρικών κόλπων της μύτης, με τον πιθανό σχηματισμό αποστράγγισης αυτών των ιγμορείων. Η χρήση κορτικοστεροειδών αντενδείκνυται στην περίπτωση των ουδετεροφίλων πολυπόδων.

Ο πλήρης αποκλεισμός της μύτης και η παρουσία εκτεταμένων μεταβολών στους πλευρικούς κόλπους είναι ενδείξεις για χειρουργική θεραπεία, ανεξάρτητα από τον τύπο του πολύποδα. Εκτός από την χειρουργική εμπειρία, ο θεράπων ιατρός πρέπει να επιδείξει γνώση της αλλεργιολογίας και της κλινικής ανοσολογίας.

Delli Panthea
Περί Delli Panthea 315 Άρθρα
Παίρνει λίγο χρόνο για να γνωρίσετε τη Philippa Take, αλλά δύο πράγματα που δεν θα ξεχάσετε ποτέ είναι ότι είναι σίγουρο και πρακτικό. Φυσικά, το sshe είναι επίσης χαρισματικό, συναισθηματικό και ικανό, αλλά είναι λιγότερο προεξέχον και συχνά συνυφασμένο με το να είναι επιτηδευμένο Καλά. Οι προσδοκίες της, όμως, είναι αυτό που τόσο άρεσε. Σε πολλές περιπτώσεις, οι άνθρωποι θα υπολογίζουν και στην οπισθοψία τους όποτε χρειάζονται επευφημίες. Κανείς δεν είναι τέλειος φυσικά και ο Φίλιππα έχει πολλά λιγότερο ευνοϊκά χαρακτηριστικά. Η στενότητα και η μισαλλοδοξία της τείνουν να παρεμποδίζουν συχνά τα προσωπικά επίπεδα. Ευτυχώς η πρακτική της σκέψη είναι συνήθως εκεί για να μαλακώσει τα χτυπήματα.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*