Μερικές φορές είναι απαραίτητο να διεξάγεται έρευνα ειδικών

[Total: 0    Average: 0/5]

Η διαγνωστική διαδικασία για το τραύμα του ουρητήρα περιλαμβάνει μια συνέντευξη και μια κλινική εξέταση του ασθενούς που μπορεί να προκαλέσει υποψία για τραυματισμό του ουρητήρα. Οι βασικές δοκιμές που επιβεβαιώνουν τη βλάβη είναι οι εξετάσεις απεικόνισης: ουρογραφία (απεικόνιση ουροφόρων οδών με παράγοντες αντίθεσης), υπερηχογραφία και υπολογιστική τομογραφία.

Οι δοκιμές που έγιναν στην περίπτωση τραυματισμού στα ούρα επιτρέπουν την αξιολόγηση της ακινησίας της ουροφόρου οδού, έλλειψη έκκρισης ούρων ή διαρροή σε παρακείμενους ιστούς και είναι επίσης δυνατή η απεικόνιση του αιματώματος ή του αποστήματος.

Η πρόοδος των αλλαγών εξαρτάται από τον τύπο του τραυματισμού και τον χρόνο που έχει παρέλθει από την ενεργοποίηση του ερεθίσματος. Μερικές φορές είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθούν ειδικές εξετάσεις, οι οποίες δείχνουν σαφώς τη θέση του τραυματισμού.

Θεραπεία του τραυματισμού των ούρων

Οι τραυματισμοί που δεν προχωρούν με πλήρη διακοπή του ουρητήρα υποβάλλονται σε θεραπεία με ειδικό καθετήρα ή διαδερμικό νεφρικό συρίγγιο. Η ζημιά με ένα πλήρες σπάσιμο στη δομή αντιμετωπίζεται χειρουργικά. Οι άκρες του ουρητήρα πρέπει να προετοιμαστούν προσεκτικά και ο ουρητήρας πρέπει να συνδεθεί μεταξύ τους.

Σε περιπτώσεις τραυματισμών στις κάτω περιοχές, το ανώτερο τμήμα του ουρητήρα μεταφέρεται συχνά απευθείας στην ουροδόχο κύστη (στην περίπτωση αυτή τα ούρα ρέουν διαμέσου των νεφρών, του βραχύτερου ουρητήρα και της ουροδόχου κύστης, δηλαδή όπως στις φυσιολογικές συνθήκες). Οι μεγαλύτερες κοιλότητες απαιτούν πιο προηγμένες και πολύπλοκες χειρουργικές επεμβάσεις.

Εάν η βλάβη του ουρητήρα διαγνωστεί αμέσως μετά τον τραυματισμό, ειδικά εάν εμφανίζεται κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης στη λεκάνη σε μικρότερο σώμα, συνιστάται η διεξαγωγή διαδικασίας επισκευής. Εάν η διάγνωση καθυστερήσει, είναι απαραίτητο να αποστραγγίσετε τα ούρα που έχουν πετάξει έξω από τις δομές της ουροφόρου οδού και η λειτουργία της επιδιόρθωσης πραγματοποιείται μετά από λίγο.

Πρόγνωση τραυματισμών στη μήτρα

Η πρόγνωση των τραυματισμών του ουρητήρα εξαρτάται από το βαθμό της βλάβης του (πρώτα από όλα, αν η συνέχεια του διακόπτεται) και από τους τραυματισμούς που συνοδεύουν άλλες δομές. Η πρόγνωση επιδεινώνεται λόγω καθυστερημένης διάγνωσης και ανεπαρκούς θεραπείας.

Η πρόγνωση του ουροποιητικού τραύματος σχετίζεται επίσης με επιπλοκές, ιδιαίτερα δευτερογενείς λοιμώξεις και ανάπτυξη σοβαρής σηψαιμίας ούρων, η οποία συχνά οδηγεί σε θάνατο. Η πρόγνωση είναι καλή σε μικρούς τραυματισμούς με ουρητήρα. Οι αλλαγές και οι ασθένειες εξαφανίζονται χωρίς να αφήνουν μακροχρόνιες συνέπειες για την υγεία του ασθενούς.

Delli Panthea
Περί Delli Panthea 315 Άρθρα
Παίρνει λίγο χρόνο για να γνωρίσετε τη Philippa Take, αλλά δύο πράγματα που δεν θα ξεχάσετε ποτέ είναι ότι είναι σίγουρο και πρακτικό. Φυσικά, το sshe είναι επίσης χαρισματικό, συναισθηματικό και ικανό, αλλά είναι λιγότερο προεξέχον και συχνά συνυφασμένο με το να είναι επιτηδευμένο Καλά. Οι προσδοκίες της, όμως, είναι αυτό που τόσο άρεσε. Σε πολλές περιπτώσεις, οι άνθρωποι θα υπολογίζουν και στην οπισθοψία τους όποτε χρειάζονται επευφημίες. Κανείς δεν είναι τέλειος φυσικά και ο Φίλιππα έχει πολλά λιγότερο ευνοϊκά χαρακτηριστικά. Η στενότητα και η μισαλλοδοξία της τείνουν να παρεμποδίζουν συχνά τα προσωπικά επίπεδα. Ευτυχώς η πρακτική της σκέψη είναι συνήθως εκεί για να μαλακώσει τα χτυπήματα.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*