Μερικές φορές συμβαίνουν τα ίδια συμπτώματα

[Total: 0    Average: 0/5]

Η χονδροβαλλίνωση δεν παρουσιάζει κλινικά συμπτώματα. Μερικές φορές τα συμπτώματα είναι τα ίδια όπως στην περίπτωση της κατάποσης της ουρήθρας, αλλά τα συμπτώματα αυξάνονται λίγο αργότερα και ο πόνος δεν είναι τόσο σοβαρός. Η διάρκεια μιας τέτοιας ληστείας είναι συνήθως 1 ημέρα έως αρκετές εβδομάδες.

Συχνότερα η χονδροβαλλίνωση αφορά στις αρθρώσεις του γονάτου, αλλά μπορεί επίσης να έχει διαφορετική θέση, συμπεριλαμβανομένης εκείνης που είναι χαρακτηριστική για τον ουραίο πυθμένα. Μερικές φορές η ασθένεια της χονδροβαλκίνης εμφανίζεται ως χρόνια αρθρίτιδα, σε μια μορφή παρόμοια με τη ρευματοειδή αρθρίτιδα ή την οστεοαρθρίτιδα (στην τελευταία περίπτωση, η νόσος μπορεί να σχετίζεται με τους καρπούς, τους μετακαρπικούς αρθρώσεις, τους γοφούς, τους ώμους, τους αγκώνες και τους αστραγάλους. ).

Μερικές φορές η χονδροακτινοπάθεια, εκτός από τις αρθρώσεις, περιλαμβάνει επίσης το οσφυϊκό τμήμα της σπονδυλικής στήλης και η πορεία της μοιάζει με σκληρυνόμενη σπονδυλίτιδα. Επιπλέον, οι ανωμαλίες που αναπτύσσονται από τις περιφερειακές αρθρώσεις μπορεί να μοιάζουν με μεταβολές που προκαλούνται από τη διαδικασία της βλάβης εννεύρωσης.

Διάγνωση της χονδροκαλικίνωσης

Η βάση για τη διάγνωση της χονδροκαλικίνωσης είναι να αποδειχθεί η παρουσία κρυστάλλων πυροφωσφορικού ασβεστίου σε υγρό αρμού που λαμβάνεται από την άρθρωση που καταλαμβάνεται από τη διαδικασία της νόσου. Οι χρόνιες ασθένειες διαγιγνώσκονται με βάση τις ανωμαλίες στις ακτινολογικές εξετάσεις των προσβεβλημένων αρθρώσεων. Έχουν αναπτυχθεί ειδικά διαγνωστικά κριτήρια για την αντιμετώπιση, εκτός από τις παραπάνω αλλαγές, των κλινικών συμπτωμάτων οξείας ή χρόνιας αρθρίτιδας.

Η διάγνωση της χονδροκαλακτινώσεως μπορεί να υποβοηθηθεί από ανωμαλίες που παρατηρούνται σε επιπρόσθετες δοκιμές, κυρίως εργαστηριακές μεταβολές (μερικές φορές παρατηρείται αύξηση του επιπέδου ουρικού οξέος στον ορό αίματος ή εμφάνιση ενός ρευματοειδούς παράγοντα), ανωμαλίες που παρατηρούνται σε ένα υγρό αρμού που λαμβάνεται από μια προσβεβλημένη άρθρωση το υγρό μπορεί να είναι γαλακτώδες, ελαφρώς αιμοστατικό και φλεγμονώδες με τυπικά φλεγμονώδη χαρακτηριστικά · κρυστάλλους πυροφωσφορικού ασβεστίου βρίσκονται στο ίζημα, συχνά ορατοί στο κυτταρόπλασμα των κοκκιοκυττάρων).

Επιπλέον, μπορείτε να εκτελέσετε δοκιμές απεικόνισης. Η διαφοροποίηση θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη την ουρηθρική κεφαλαλγία (μερικές φορές η χονδροσκλήρωση συνυπάρχει με τη νόσο), εκφυλιστικές ασθένειες, ρευματοειδή αρθρίτιδα ή λεγόμενη «ρευματοειδής» αρθρίτιδα. Charcot αρθρώσεις και άλλες καταστάσεις με παρόμοια κλινικά συμπτώματα.

Θεραπεία και πρόγνωση της χονδροκαλικίνωσης

Η θεραπεία του θαλάσσιου βυθού υποστηρίζεται ότι πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια της ίδιας της κατάσχεσης και σε χρόνια βάση. Η συμπτωματική θεραπεία της χονδροβακίτισης σε περίπτωση ασθένειας συνεπάγεται την απομάκρυνση του εξιδρώματος από την άρθρωση, η οποία συχνά οδηγεί στη διακοπή της κρίσης.

Επιπλέον, επιτυγχάνεται αρκετά καλό θεραπευτικό αποτέλεσμα μετά τη χορήγηση παρασκευασμάτων από την ομάδα των μη στεροειδών αντιφλεγμονωδών φαρμάκων ή της κολχικίνης από του στόματος. Η βελτίωση της κλινικής κατάστασης του ασθενούς μπορεί επίσης να επιτευχθεί με την παράδοση μακροχρόνιων γλυκοκορτικοστεροειδών.

Στη χρόνια ασθένεια χονδροκαλικίνης, η θεραπεία είναι παρόμοια με εκείνη της οστεοαρθρίτιδας.

Η πρόγνωση της χονδροβαλλίνωσης εξαρτάται από την υποκείμενη ασθένεια εάν συνυπάρχει και οδηγεί στην ανάπτυξη του ψευδο-πυθμένα. Στην αρχική της μορφή, η πρόγνωση είναι μάλλον επιτυχής, καθώς η ασθένεια δεν επηρεάζει σημαντικά το προσδόκιμο ζωής των ασθενών. Ωστόσο, οδηγεί σε σταδιακή χειροτέρευση της λειτουργίας του κινητικού συστήματος, η οποία σχετίζεται με την ανάπτυξη μόνιμης αναπηρίας και επιδείνωση της ποιότητας ζωής των ασθενών με χονδροβαλκίνωση.

Delli Panthea
Περί Delli Panthea 315 Άρθρα
Παίρνει λίγο χρόνο για να γνωρίσετε τη Philippa Take, αλλά δύο πράγματα που δεν θα ξεχάσετε ποτέ είναι ότι είναι σίγουρο και πρακτικό. Φυσικά, το sshe είναι επίσης χαρισματικό, συναισθηματικό και ικανό, αλλά είναι λιγότερο προεξέχον και συχνά συνυφασμένο με το να είναι επιτηδευμένο Καλά. Οι προσδοκίες της, όμως, είναι αυτό που τόσο άρεσε. Σε πολλές περιπτώσεις, οι άνθρωποι θα υπολογίζουν και στην οπισθοψία τους όποτε χρειάζονται επευφημίες. Κανείς δεν είναι τέλειος φυσικά και ο Φίλιππα έχει πολλά λιγότερο ευνοϊκά χαρακτηριστικά. Η στενότητα και η μισαλλοδοξία της τείνουν να παρεμποδίζουν συχνά τα προσωπικά επίπεδα. Ευτυχώς η πρακτική της σκέψη είναι συνήθως εκεί για να μαλακώσει τα χτυπήματα.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*