Μεταξύ αυτών αναφέρει την σμηγματορροϊκή φιγούρα

[Total: 0    Average: 0/5]

Το πεμφιγοειδές μπορεί να σχετίζεται με πολύμορφες αλλοιώσεις του δέρματος, οι οποίες είναι ερυθηματώδεις-οίδημα, μοιάζουν με την κνίδωση, μοιάζουν με πολυμορφικό ερύθημα, φυσαλιδώδες και φυσαλιδώδες. Οι κύστες μπορούν να έχουν διαφορετικά μεγέθη, είναι συνήθως καλά τεντωμένες και συχνά αιμορραγικές.

Συχνά συμβαίνει ότι εκτός από τεράστιες μεταβολές στο πεμφιγοειδές, υπάρχουν και μικρά άνθη, τα οποία είναι διατεταγμένα σε σχήμα Βανουκά. Οι κύστεις βρίσκονται σε ερυθηματικά τροποποιημένες περιοχές ή κοντά σε υγιές δέρμα.

Η θέση του πεμφιγοειδούς μπορεί να διαφέρει. Τα άνθη συχνά εξαπλώνονται σε όλο το δέρμα. Μερικοί ασθενείς μπορεί να βιώσουν αλλοιώσεις με σκληρό, καλώς τεντωμένο κάλυμμα, επίσης στις βλεννογόνες μεμβράνες, π.χ. στην περίπτωση των λεμφαδένων. την στοματική κοιλότητα.

Η πορεία του πεμφιγοειδούς είναι χρόνια και συχνά επαναλαμβανόμενη, που διαρκεί πολλούς μήνες ή και πολλά χρόνια. Κατά κανόνα, η γενική κατάσταση των ασθενών είναι καλή. Μερικές φορές οι δερματικές βλάβες μπορεί να συνοδεύονται από κνησμό και καύση. Σε περίπτωση συνύπαρξης όγκων στην κοιλιακή κοιλότητα, η πορεία του πεμφιγοειδούς εξαρτάται από τη βασική ασθένεια.

Η απόσυρση των βλαβών με τη θεραπεία του πεμφιγοειδούς παρατηρείται συχνά, όπως και η επανεμφάνιση τους σε περίπτωση υποτροπής ή μεταστάσεων καρκίνου. Υπάρχουν επίσης άτυπες ποικιλίες με ελαφρώς διαφορετική κλινική πορεία. Αυτά περιλαμβάνουν σμηγματογόνες, φυσαλιδώδεις, οζώδεις και περιορισμένες στα κάτω άκρα.

Διάγνωση πεμφιγοειδούς

Η διάγνωση του πεμφιγοειδούς βασίζεται στα κλινικά χαρακτηριστικά της νόσου. Πρώτα απ ‘όλα, η παρουσία τεταμένων ουροδόχων κύστεων, ερυθηματώδους και οξειδωτικού εξανθήματος και η πολυμορφία δερματικών αλλοιώσεων είναι σημαντική. Είναι επίσης σημαντικό να επιβεβαιωθεί η χρόνια φύση της ασθένειας.

Ο καθοριστικός παράγοντας στη διάγνωση του πεμφιγοειδούς είναι η ιστολογική εξέταση ενός θραύσματος του παθολογικώς τροποποιημένου δέρματος σε μικροσκόπιο, μετά την εφαρμογή ειδικού χρώματος. Επιπροσθέτως, εντοπίστηκαν ανοσολογικές ανωμαλίες στα τμήματα του δέρματος που συλλέχθηκαν και στον ορό του αίματος, όπου υπάρχουν αντισώματα που είναι χαρακτηριστικά του πεμφιγοειδούς.

Σε ενήλικες, είναι σημαντικό να διεξάγονται λεπτομερείς μελέτες για τον εντοπισμό κακοήθων νεοπλασμάτων, μερικές φορές να συνυπάρχουν με πεμφιγοειδή.

Η διαφορική διάγνωση του πεμφιγοειδούς θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη και άλλες δερματολογικές παθήσεις με παρόμοια κλινικά συμπτώματα, ιδιαίτερα την επίκτητη ωοθυλακική έκκριση της επιδερμίδας, η οποία χαρακτηρίζεται από την παρουσία κυψελών κυρίως σε περιοχές εκτεθειμένες σε μηχανικές βλάβες, γύρω από τους βλεννογόνους του στόματος και αφήνοντας ατροφική και αλλοιώσεις των ουλών.

Ωστόσο, σε αντίθεση με το πεμφίγο, η πεμφιγοειδής μορφή είναι μια μόνη μορφή πεμφίγος – οι κυψέλες που είναι λιγότερο έντονες είναι τυπικές και η κλινική πορεία της νόσου είναι πιο σοβαρή. Επιπλέον, η νόσος του Duhring και το ερυθήμα της πολυκυστικής ουροδόχου κύστης μπορεί να παρουσιάζουν παρόμοια κλινικά σημεία.

Θεραπεία του πεμφιγοειδούς

Η θεραπευτική αντιμετώπιση στο πεμφιγοειδές βασίζεται κυρίως στην από του στόματος χορήγηση γλυκοκορτικοστεροειδών μέσης δόσης, η οποία στις περισσότερες περιπτώσεις έχει καλό θεραπευτικό αποτέλεσμα και ταχεία παύση των δερματικών αλλοιώσεων. Οι δόσεις των φαρμάκων πρέπει να μειώνονται σταδιακά και δεν πρέπει να διακόπτονται ξαφνικά, καθώς υπάρχει υψηλός κίνδυνος επανεμφάνισης της νόσου.

Τα ανοσοκατασταλτικά φαρμακολογικά παρασκευάσματα υποδεικνύονται μόνο σε πιο σοβαρές περιπτώσεις με σημαντικά κλινικά σημεία και όταν η θεραπεία με γλυκοκορτικοστεροειδή δεν ήταν αποτελεσματική.

Η θεραπεία του πεμφιγοειδούς με αυτούς τους φαρμακολογικούς παράγοντες χρησιμοποιείται ως επί το πλείστον σε συνδυασμό με τη χορήγηση στεροειδών, αλλά μόνο μετά την εξαίρεση των κακοηθών όγκων, η οποία μπορεί να προχωρήσει ταχύτερα με τη χρήση αυτών των φαρμάκων, επιδεινώνοντας έτσι την πρόγνωση.

Σε μερικές κλινικές περιπτώσεις πεμφιγοειδούς, είναι ευεργετικό να συσχετισθούν τα γλυκοκορτικοστεροειδή με σουλφόνες ή με ορισμένα αντιβιοτικά (π.χ. αντιβιοτικό, αντιβιοτικό, αντιβιοτικό, κλπ.). τετρακυκλίνη ή ερυθρομυκίνη). Ο μηχανισμός δράσης αυτών των παρασκευασμάτων πιθανώς σχετίζεται με την αναστολή των λευκών αιμοσφαιρίων, τα οποία παίζουν σημαντικό ρόλο στο σχηματισμό της νόσου.

Delli Panthea
Περί Delli Panthea 315 Άρθρα
Παίρνει λίγο χρόνο για να γνωρίσετε τη Philippa Take, αλλά δύο πράγματα που δεν θα ξεχάσετε ποτέ είναι ότι είναι σίγουρο και πρακτικό. Φυσικά, το sshe είναι επίσης χαρισματικό, συναισθηματικό και ικανό, αλλά είναι λιγότερο προεξέχον και συχνά συνυφασμένο με το να είναι επιτηδευμένο Καλά. Οι προσδοκίες της, όμως, είναι αυτό που τόσο άρεσε. Σε πολλές περιπτώσεις, οι άνθρωποι θα υπολογίζουν και στην οπισθοψία τους όποτε χρειάζονται επευφημίες. Κανείς δεν είναι τέλειος φυσικά και ο Φίλιππα έχει πολλά λιγότερο ευνοϊκά χαρακτηριστικά. Η στενότητα και η μισαλλοδοξία της τείνουν να παρεμποδίζουν συχνά τα προσωπικά επίπεδα. Ευτυχώς η πρακτική της σκέψη είναι συνήθως εκεί για να μαλακώσει τα χτυπήματα.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*