Μη έγκυος έγκυος έμετος

[Total: 0    Average: 0/5]

Οι παράγοντες κινδύνου για ανεπιθύμητους εμέτους σε εγκύους είναι κυρίως η παχυσαρκία, η πολλαπλή εγκυμοσύνη, η ασθένεια τροφοβλάστης, η προηγούμενη εγκυμοσύνη, ο υπερθυρεοειδισμός ή ο υπερπαραθυρεοειδισμός, οι μεταβολικές διαταραχές που σχετίζονται με τον μεταβολισμό του λίπους και τις διατροφικές διαταραχές (π.χ. μεταβολισμός του σώματος και ανωμαλίες στο μεταβολισμό του σώματος), ανωμαλίες στον μεταβολισμό των εγκύων και ανωμαλίες στο μεταβολισμό του σώματος. βουλιμία). Πρέπει να αναφερθεί ότι η μεγαλύτερη ηλικία της μητέρας και το κάπνισμα τσιγάρων συνδέονται με χαμηλότερη συχνότητα εμφάνισης δυσάρεστου εμέτου σε έγκυες γυναίκες.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στον υπερθυρεοειδισμό που συνυπάρχει με έμετο σε έγκυες γυναίκες. Υπάρχει μια ξεχωριστή οντότητα ασθένειας που τρέχει χωρίς τυπικά συμπτώματα υπερθυρεοειδισμού, αλλά το αίμα δεν περιέχει αντισώματα κατά του θυρεοειδούς και οι διαταραχές δεν εμφανίστηκαν πριν από την εγκυμοσύνη. Στη συνέχεια, η ασθένεια ονομάζεται προσωρινός υπερθυρεοειδισμός κατά τη διάρκεια του ασυνείδητου εμετού κατά την εγκυμοσύνη.

Λόγοι για τον ασυνείδητο έμετο σε έγκυες γυναίκες

Οι αιτίες της ανεπιθύμητης εμετού της εγκυμοσύνης είναι κατά πάσα πιθανότητα πολύπλοκες και μπορεί να οφείλονται σε υπερβολική παραγωγή της ορμόνης χοριακής γοναδοτροπίνης από τα κύτταρα τροφοβλαστών.

Επιπλέον, παρατηρείται μεγαλύτερη συχνότητα εμφάνισης της νόσου σε πολλαπλές έγκυες γυναίκες και στο καρπικό τούνελ (σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχουν αυξημένες συγκεντρώσεις γοναδοτροπίνης, γεγονός που μιλάει για τον μηχανισμό που είναι υπεύθυνος για την εμφάνιση δυσάρεστου εμέτου σε γυναίκες που περιμένουν ένα παιδί).

Λιγότερο σημαντική είναι η σεροτονίνη, η οποία υπό φυσιολογικές συνθήκες επηρεάζει το σχηματισμό εμέτου με δράση στο κεντρικό νευρικό σύστημα και στο γαστρεντερικό σωλήνα. Πρόσφατα, δόθηκε προσοχή στο μερίδιο των γαστρικών λοιμώξεων με το Helicobacter pylori, ωστόσο η επίδρασή του στην επικράτηση του εμέτου σε έγκυες γυναίκες δεν έχει επιβεβαιωθεί (ίσως αυτή η λοίμωξη είναι δευτερεύον πρόβλημα).

Επιπλέον, οι ψυχοσωματικές διαταραχές, όπου παρατηρείται στον ασθενή υψηλότερο επίπεδο ανησυχίας και ευαισθησίας στις υποδείξεις, μπορεί να συμβάλλουν στην εμφάνιση δυσάρεστου εμέτου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, όπως συμβαίνει με τις γυναίκες με τάση κατάθλιψης, με υστερική προσωπικότητα ή με την ανώριμη έγκυο γυναίκα.

Διάγνωση αναισθητικού εμέτου σε έγκυες γυναίκες

Η συγκεκριμένη περίοδος εγκυμοσύνης κατά τη διάρκεια της οποίας οι διαταραχές και τα συναφή συμπτώματα του ασυνείδητου εμέτου σε εγκύους λόγω απώλειας υγρών μπορεί να υποδηλώνουν υποψία της νόσου. Ο μη φυσιολογικός εμετός κατά την εγκυμοσύνη παρατηρείται συνήθως κατά το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης και συνήθως εμφανίζεται μεταξύ 4, 10 εβδομάδων και περάσει πριν από το 20. Σπάνια εμφανίζονται στο δεύτερο μισό της εγκυμοσύνης.

Στη διαγνωστική διαδικασία του ανεπιθύμητου εμέτου σε έγκυες γυναίκες, είναι απαραίτητο να διεξαχθεί υπερηχογράφημα, επιβεβαιώνοντας μια ενδομήτρια εγκυμοσύνη. Θα πρέπει επίσης να αποκλείσετε ή να αναγνωρίσετε πολλαπλές εγκυμοσύνες.

Πρόσθετες εξετάσεις για τον προσδιορισμό της σωστής διάγνωσης του ανεπιθύμητου εμέτου σε έγκυες γυναίκες και για την εφαρμογή της κατάλληλης θεραπείας είναι οι εξής: μορφολογία αίματος, προσδιορισμός των επιπέδων ηλεκτρολυτών, ηπατικά ένζυμα, αμυλάση, θυρεοειδικές ορμόνες, υπομονάδες βήτα-αγωνίου χοριακής γοναδοτροπίνης, κρεατινίνης και ουρίας ορρός. Επιπλέον, πρέπει να διεξαχθεί μια γενική δοκιμή ούρων.

Άλλες αιτίες εμέτου θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη όταν γίνεται διαφοροποίηση μεταξύ μη-ανταποκρινόμενου εμέτου σε εγκύους, ιδιαίτερα γαστρεντερίτιδας, φλεγμονής της χοληδόχου κύστης, οξείας παγκρεατίτιδας, υπερθυρεοειδισμού ή υπερπαραθυρεοειδισμού και ηπατικών διαταραχών.

Θεραπεία του ασυνείδητου εμέτου σε έγκυες γυναίκες

Μια αλλαγή στη διατροφή και τον τρόπο ζωής είναι απαραίτητη για τη θεραπεία του εγκεφαλικού επεισοδίου. Είναι απαραίτητο να αποφύγετε δυσάρεστες οσμές, χρησιμοποιήστε μια ελαφριά διατροφή υδατανθράκων. Η συχνότητα λήψης γευμάτων πρέπει να είναι υψηλότερη, αλλά ο όγκος τους πρέπει να είναι μικρότερος, πρέπει να τρώτε στερεά και υγρά τρόφιμα ξεχωριστά, ανά διαστήματα τουλάχιστον 2 ωρών.

Εάν ο εγκεφαλικός έμβρυος είναι ασυνείδητος, είναι απαραίτητο να αντισταθμιστεί ο μη φυσιολογικός μεταβολισμός του υδατικού ηλεκτρολύτη και της όξινης βάσης και ο ασθενής δεν πρέπει να παίρνει γεύματα μέχρι να εξομαλυνθούν οι παράμετροι.

Τα αντιεμετικά φάρμακα που ενδείκνυνται για τη θεραπεία του εγκεφαλικού επεισοδίου κατά τη διάρκεια της κατάθλιψης περιλαμβάνουν: δοξυλαμίνη, μετοκλοπραμίδη, προμεθαδίνη, δροπεριδόλη ή ονδανσετρόνη. Δυστυχώς, η ασφάλεια χρήσης ορισμένων από αυτά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν έχει επιβεβαιωθεί από μελέτες.

Πρόληψη ανεπιθύμητου εμετού σε έγκυες γυναίκες

Έχει αποδειχθεί ότι τα παρασκευάσματα πολυβιταμινών που λαμβάνονται πριν από την εγκυμοσύνη είναι ένα αποτελεσματικό προφυλακτικό μέτρο στην περίπτωση του κατά λάθους εγκεφαλικού εμετού. Αυτό οδηγεί σε σημαντική μείωση του επιπολασμού της νόσου.

Delli Panthea
Περί Delli Panthea 315 Άρθρα
Παίρνει λίγο χρόνο για να γνωρίσετε τη Philippa Take, αλλά δύο πράγματα που δεν θα ξεχάσετε ποτέ είναι ότι είναι σίγουρο και πρακτικό. Φυσικά, το sshe είναι επίσης χαρισματικό, συναισθηματικό και ικανό, αλλά είναι λιγότερο προεξέχον και συχνά συνυφασμένο με το να είναι επιτηδευμένο Καλά. Οι προσδοκίες της, όμως, είναι αυτό που τόσο άρεσε. Σε πολλές περιπτώσεις, οι άνθρωποι θα υπολογίζουν και στην οπισθοψία τους όποτε χρειάζονται επευφημίες. Κανείς δεν είναι τέλειος φυσικά και ο Φίλιππα έχει πολλά λιγότερο ευνοϊκά χαρακτηριστικά. Η στενότητα και η μισαλλοδοξία της τείνουν να παρεμποδίζουν συχνά τα προσωπικά επίπεδα. Ευτυχώς η πρακτική της σκέψη είναι συνήθως εκεί για να μαλακώσει τα χτυπήματα.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*