Μπροστινό λοξοτομημένο μυοσκελετικό σύνδρομο

[Total: 0    Average: 0/5]

Το πλεγμένο μανίκι τρέχει μέσα από ένα στενό χώρο, όπου είναι εύκολο να συμπιεστεί. Λόγω της ιδιαίτερης θέσης του, είναι σαν σε μια μανδάλωση.

Ο μπροστινός μυς κώνου περιορίζει το βραχιόνιο πλέγμα του ώμου από το μπροστινό μέρος, ενώ ο μεσαίος λοξός μυς ή η αυχενική νεύρωση υπάρχουν στο πίσω μέρος, ανάλογα με το πού συμβαίνει η συμπίεση.

Η συρρίκνωση ή η υπερτροφία του πρόσθιου κεκλιμένου μυός προκαλεί πίεση στο βραχιόνιο πλέγμα. Το πρόσθιο σύνδρομο κεκλιμένων μυών είναι συχνότερο στις γυναίκες, με συμπτώματα που εμφανίζονται κυρίως κατά την τέταρτη και πέμπτη δεκαετία της ζωής.

Αιτίες πρόδρομου μυϊκού συνδρόμου

Οι αιτίες του συνδρόμου πρόσθιου κεκλιμένου μυός είναι πολύπλοκες. Τα συμπτώματα της νόσου μπορεί να προκληθούν από αναπτυξιακά ελαττώματα στον σκελετό (π.χ. ανωμαλίες στο σκελετικό σύστημα, ανωμαλίες στο σκελετικό σύστημα κλπ.). πρόσθετη νεύρωση του αυχένα, μεγέθυνση των εγκάρσιων διεργασιών του αυχενικού σπονδύλου, δομικές αλλαγές της πρώτης νεύρωσης) και μυϊκό σύστημα (κυρίως ανώμαλο σχήμα των κεκλιμένων μυών).

Ένας σημαντικός παράγοντας στην ανάπτυξη ενός συνδρόμου εμπρόσθιου λοξού μυός μπορεί επίσης να είναι η ελάττωση της ζώνης ώμου, η οποία συμβαίνει μετά από τραυματισμούς, η οποία διευκολύνεται από τον ευλύγιστο σύνδεσμο, ο οποίος είναι πιο χαρακτηριστικός για τις γυναίκες.

Συμπτώματα πρόσθιου μυϊκού συνδρόμου

Η κλινική πορεία και τα κλινικά συμπτώματα του συνδρόμου της πρόσθιας κλίσης σχετίζονται με την πίεση στο βραχιόνιο πλέγμα και την υποκλείδια αρτηρία. Υπάρχουν οδυνηρά προβλήματα, παραισθησία και αισθητικές διαταραχές. Παρουσιάζονται μυϊκές αδυναμίες και ατροφία (συνήθως στα χέρια, τα οποία νευρώνονται από τον αγκώνα ή το μεσαίο νεύρο).

Η αρτηριακή πίεση μειώνεται και ο καρδιακός ρυθμός στην ακτινική αρτηρία εξασθενεί όταν η κεφαλή στρέφεται προς το πληγέν άκρο και εμπνέεται ταυτόχρονα (στην περίπτωση αυτή υπάρχει πίεση στην υποκλείδια αρτηρία). Επιπλέον, παρατηρούνται αγγειακές διαταραχές στα χέρια και στα δάκτυλα. Σε μερικούς ασθενείς κυριαρχούν τα κινητικά συμπτώματα, σε άλλα αισθητήρια ή αγγειακά.

Αναγνώριση του συνδρόμου πρόσθιου κεκλιμένου μυός

Η διάγνωση του συνδρόμου μετωπιαίου μυός βασίζεται στα ευρήματα της νευρολογικής εξέτασης. Είναι απαραίτητο να διευρυνθεί η διάγνωση, επειδή τα παρατηρούμενα συμπτώματα μπορεί να υποδηλώνουν βλάβη μόνο σε ένα νεύρο, τότε μπορεί κανείς να παραβλέψει τη διαδικασία της νόσου, η οποία αναπτύσσεται υψηλότερα, εντός του ωοειδούς πλέγματος, από την οποία οι ίνες αναδύονται και σε άλλα νεύρα που τροφοδοτούν κυρίως το ανώτερο άκρο.

Οι ακτίνες Χ δείχνουν συχνά τις αναπτυξιακές μεταβολές των οστών στην περιοχή της αυχενικής επιπολής της σπονδυλικής στήλης, συνήθως μεγέθυνση των εγκάρσιων διεργασιών του έβδομου τραχηλικού σπονδύλου. Στη διαγνωστική διαδικασία είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη και άλλες ασθένειες, οι οποίες μπορεί να εμφανιστούν με βλάβες στις δομές του βραχιόνιου πλέγματος και παρόμοια κλινικά συμπτώματα.

Θεραπεία του συνδρόμου πρόσθιου μυϊκού μυός

Η βασική μέθοδος θεραπευτικής αντιμετώπισης στο σύνδρομο μετωπιαίου κεκλιμένου μυός είναι η συντηρητική θεραπεία (γυμναστική, μασάζ, θέρμανση), η οποία σχετίζεται με ευεργετικά αποτελέσματα. Η έγχυση μυοχαλαρωτικών στον εμπρόσθιο κεκλιμένο μυ μπορεί να μειώσει την ένταση και να ανακουφίσει τον πόνο, που είναι συχνά το μόνο σύμπτωμα της νόσου.

Τα επίμονα συμπτώματα αποτελούν ένδειξη για χειρουργική θεραπεία. Η επιλογή της μεθόδου εξαρτάται από το αν το πρόσθιο σύνδρομο λοξών μυών συνοδεύεται από αυχενικό νεύρο. Αν δεν διαπιστωθεί ότι είναι μια απομονωμένη περικοπή μυών, είναι εξαιρετικά αποτελεσματική και παρέχει άμεσα αποτελέσματα με την ανακούφιση της πάθησης.

Εάν η αυχενική νεύρωση αποδειχθεί ανεπαρκής, η πρόσθια κλίση του μυός είναι συχνά ανεπαρκής από μόνη της και η νεύρωση πρέπει επίσης να αφαιρεθεί.
Mariusz Kłos

– Καθηγητής Καθηγητής dr med. Władysław Jakimowicz Κλινική νευρολογία στο περίγραμμα του εγχειριδίου για φοιτητές ιατρικής », εκδ. Mieczysław Goldsztajn, ed.

Delli Panthea
Περί Delli Panthea 315 Άρθρα
Παίρνει λίγο χρόνο για να γνωρίσετε τη Philippa Take, αλλά δύο πράγματα που δεν θα ξεχάσετε ποτέ είναι ότι είναι σίγουρο και πρακτικό. Φυσικά, το sshe είναι επίσης χαρισματικό, συναισθηματικό και ικανό, αλλά είναι λιγότερο προεξέχον και συχνά συνυφασμένο με το να είναι επιτηδευμένο Καλά. Οι προσδοκίες της, όμως, είναι αυτό που τόσο άρεσε. Σε πολλές περιπτώσεις, οι άνθρωποι θα υπολογίζουν και στην οπισθοψία τους όποτε χρειάζονται επευφημίες. Κανείς δεν είναι τέλειος φυσικά και ο Φίλιππα έχει πολλά λιγότερο ευνοϊκά χαρακτηριστικά. Η στενότητα και η μισαλλοδοξία της τείνουν να παρεμποδίζουν συχνά τα προσωπικά επίπεδα. Ευτυχώς η πρακτική της σκέψη είναι συνήθως εκεί για να μαλακώσει τα χτυπήματα.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*