Νεφρική ουρία Ευθεία γραμμή

[Total: 0    Average: 0/5]

Τα ευθεία νεφρικά ούρα συνδέονται με αυξημένη δίψα, υψηλότερους όγκους ούρων την ημέρα, τάση αφυδάτωσης και ναυτία και έμετο. Επιπλέον, δυσκοιλιότητα, επιληπτικές κρίσεις και αυξημένη θερμοκρασία σώματος μπορεί να εμφανιστούν στην κλινική εικόνα με μια ασαφή επαναλαμβανόμενη αιτιολογία.

Αυτά τα συμπτώματα μπορεί να εμφανιστούν στη νεογνική ή νηπιακή περίοδο. Η επακόλουθη αφυδάτωση του σώματος οδηγεί στην εμφάνιση στειουρίας (ο ημερήσιος όγκος των ούρων που εκκρίνεται μειώνεται σημαντικά).

Στα μεγαλύτερα παιδιά, η ύγρανση του κρεβατιού και η υποχρεωτική ούρηση τη νύχτα είναι κοινά συμπτώματα των ούρων των νεφρών του προστάτη. Η πολυουρία, η οποία διαρκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορεί να οδηγήσει σε διαστολή της λεκάνης των νεφρών και της ουροδόχου κύστης, οι οποίες δεν τρέχουν με συμπτώματα εξασθένησης της αποστράγγισης των ούρων.

Σε ενήλικες με απλή νεφρική ουρία τα κυρίαρχα συμπτώματα είναι η πολυουρία και η αυξημένη δίψα (πολυδυψία) και σε δευτερογενείς μορφές – συμπτώματα που σχετίζονται με τη συνύπαρξη μιας βασικής ασθένειας που είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη απλής νεφρικής ουρίας.

Διάγνωση ευθείας νεφρικής ουρίας

Η πολυνουρία και η επαναλαμβανόμενη αφυδάτωση σε νεογνά και βρέφη μπορεί να υποδηλώνουν νεφρική προερχόμενη ευθεία ουρία, η οποία επιπλέον σχετίζεται με υψηλές συγκεντρώσεις νατρίου και χλωριούχου στον ορό του αίματος. Είναι απαραίτητο να γίνει διάκριση μεταξύ της κεντρικής νόσου του ουρητήρα και της ευθείας ουρητικής νόσου, η οποία χαρακτηρίζεται από πολύ χαμηλά επίπεδα αγγειοπιεστίνης.

Σε μεγαλύτερα παιδιά και ενήλικες είναι απαραίτητο να αποκλειστεί η υπερβολική ψυχική δίψα και βασικές ασθένειες που μπορεί να προκαλέσουν την ανάπτυξη της δευτερογενούς νεφρικής μορφής ουρίας του προστάτη. Επιπλέον, ο διαβήτης απαιτεί διαφοροποίηση με αυτή την ορμόνη. Στη διαγνωστική διαδικασία είναι απαραίτητο να εκτελεστούν εξειδικευμένες εξετάσεις: αφυδάτωση και στη συνέχεια με δεσμοπρεσσίνη.

Θεραπεία της ευθείας νεφρικής ουρίας

Η νεφρική θεραπεία της ευθείας ουρίας στοχεύει στην σωστή ενυδάτωση του ασθενούς και στη ρύθμιση των παραμέτρων του μεταβολισμού των ηλεκτρολυτών. Είναι απαραίτητο να εισαχθεί μια δίαιτα που περιορίζει την πρόσληψη αλατιού και πρωτεϊνών, η οποία με τη σειρά της μειώνει τη διούρηση και διευκολύνει τη διατήρηση του επιπέδου ενυδάτωσης του ασθενούς.

Η πλειοψηφία των ασθενών με απλή νεφρική ουρία αντιδρούν καλά στη θεραπεία με διουρητικό σκεύασμα – υδροχλωροθειαζίδη, καθώς μειώνεται η διούρηση αυτών. Σε ορισμένες περιπτώσεις είναι απαραίτητο να συσχετιστεί μια τέτοια θεραπεία με χορήγηση αμριλοειδούς, το αποτέλεσμα εντείνεται και επιπρόσθετα κατακρατείται κάλιο στο σώμα.

Η ινδομεθακίνη έχει χρησιμοποιηθεί για άλλα φάρμακα, αλλά η θεραπεία με αυτό το παρασκεύασμα είναι σήμερα περιορισμένη λόγω του αριθμού των δυσμενών επιδράσεων που προκαλεί. Η χρόνια χορήγηση υδροχλωροθειαζίδης μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση των επιπέδων ασβεστίου και γλυκόζης στον ορό και σε μείωση του καλίου.

Επιπλοκές με ευθεία ουρητήρα στους νεφρούς

Οι συνθήκες που οδηγούν σε αυξημένη αφυδάτωση μπορεί να οδηγήσουν σε κώμα ή ακόμα και θάνατο του παιδιού. Η ψυχική και κινητική δυσλειτουργία μπορεί να προκληθεί από επανειλημμένη αφυδάτωση με υψηλές συγκεντρώσεις νατρίου και έλλειψη τροφίμων.

Η σπειραματική διήθηση είναι συνήθως φυσιολογική (δεν παρατηρούνται επιπλοκές όπως η νεφρική ανεπάρκεια), άλλες λειτουργίες των πηνίων νεφρού επίσης δεν διαταράσσονται.

Πρόγνωση σε ευθεία νεφρική ουρία

Η εγγενής νεφρική ευθεία ουρία υπόσχεται καλά αποτελέσματα, με την προϋπόθεση ότι διαγιγνώσκεται νωρίς. Η καθυστερημένη διάγνωση μιας νόσου ή η αναποτελεσματικότητα της φαρμακολογικής θεραπείας οδηγεί σε μόνιμη βλάβη στο κεντρικό νευρικό σύστημα. Οι αλλαγές στις σπείρες που προκαλούν συμπτώματα της νόσου διαρκούν μια ζωή.

Οι δευτερογενείς νεφρικές μορφές ευθείας ουρίας προφέρουν διαφορετικά. Η πρόγνωση εξαρτάται κυρίως από τον τύπο της βασικής ασθένειας, την πορεία της και τη σοβαρότητά της. Η συνυπάρχουσα ασθένεια, η οποία είναι ανίατη, επιδεινώνει σημαντικά την πρόγνωση στη δευτερογενή ουρική νεφρική προστάτη.

Delli Panthea
Περί Delli Panthea 315 Άρθρα
Παίρνει λίγο χρόνο για να γνωρίσετε τη Philippa Take, αλλά δύο πράγματα που δεν θα ξεχάσετε ποτέ είναι ότι είναι σίγουρο και πρακτικό. Φυσικά, το sshe είναι επίσης χαρισματικό, συναισθηματικό και ικανό, αλλά είναι λιγότερο προεξέχον και συχνά συνυφασμένο με το να είναι επιτηδευμένο Καλά. Οι προσδοκίες της, όμως, είναι αυτό που τόσο άρεσε. Σε πολλές περιπτώσεις, οι άνθρωποι θα υπολογίζουν και στην οπισθοψία τους όποτε χρειάζονται επευφημίες. Κανείς δεν είναι τέλειος φυσικά και ο Φίλιππα έχει πολλά λιγότερο ευνοϊκά χαρακτηριστικά. Η στενότητα και η μισαλλοδοξία της τείνουν να παρεμποδίζουν συχνά τα προσωπικά επίπεδα. Ευτυχώς η πρακτική της σκέψη είναι συνήθως εκεί για να μαλακώσει τα χτυπήματα.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*