Νέα

Οδηγός υγιεινής ποδηλασίας Οδηγός για αρχάριους 5 πράγματα που πρέπει να ξέρετε

Λόγω της απλότητας του, η ποδηλασία συχνά επιλέγεται ως σωματική δραστηριότητα.Εύκολα απευθύνεται σε ανθρώπους όλων των ηλικιών και υπόβαθρα. Από τότε που εφευρέθηκε για πρώτη φορά και τέθηκε σε λειτουργία το 1817. Το ποδήλατο έχει καταστεί χρήσιμο και έχει πολλούς ρόλους – όπως μια πηγή διασκέδασης, μια μορφή άσκησης ή ένα μέσο μεταφοράς. Συνήθως οι άνθρωποι μαθαίνουν να ποδηλατούν ως παιδιά. Ωστόσο, κάποιοι άνθρωποι μαθαίνουν αργότερα στη ζωή ή δεν συνεχίζουν να το κάνουν ως ενήλικες. όταν είναι ηλικίας, εξέρχονται από την πρακτική.Για αυτούς τους ανθρώπους, ο Οδηγός για αρχάριους μπορεί να προσφέρει πολύτιμες πληροφορίες για να τους βοηθήσει να ξεκινήσουν την ποδηλασία με έναν ασφαλή και υπεύθυνο τρόπο, μεγιστοποιώντας τα οφέλη για την υγεία τους.

Διαίρεση σε διαφορετικούς τύπους ποδηλάτων

Ένας αρχάριος ποδηλάτης απαιτεί ένα κατάλληλο ποδήλατο. Θα πρέπει να συμβαδίζει με το επίπεδο ικανότητας ποδηλασίας και τον τύπο ποδηλασίας που προτίθεται να ασκήσει. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι ποδηλάτων, μερικά από τα οποία είναι πιο κοινά είναι τα ποδήλατα πεζοπορίας, τα ποδήλατα βουνού και τα μονοπάτια ποδηλάτων.

  • Οδικά και τουριστικά ποδήλατα

Οδικά ποδήλατα ή ποδήλατα πεζοπορίας σχεδιάζονται για να ταξιδεύουν στο πεζοδρόμιο, για συγκεκριμένες αποστάσεις και για συγκεκριμένες ταχύτητες.

  • Ποδήλατα βουνού

Όσοι ενδιαφέρονται για δύσκολες βόλτες εκτός δρόμου πιθανώς θα θελήσουν να αγοράσουν ποδήλατα βουνού. Αυτά τα ποδήλατα είναι σχεδιασμένα ως εξοπλισμός χαμηλής απόδοσης με παχιά ελαστικά για καλύτερη πρόσφυση.

  • Ποδήλατα μονοπατιών

Τα ποδήλατα με ποδήλατα είναι παρόμοια με τα ποδήλατα βουνού αλλά είναι σχεδιασμένα για διαδρομές και όχι για ανώμαλες συνθήκες εδάφους. Ένας παρόμοιος τύπος ποδηλάτου, ο οποίος έχει σχεδιαστεί για χρήση σε ομαλές επιφάνειες και λιγότερο ανωμαλίες στους χωματόδρομους, ονομάζεται υβριδικό ποδήλατο.

ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ

Η άνεση είναι μία από τις βασικές αξίες για τους ποδηλάτες. Αυτή είναι μια σημαντική πτυχή της αποτελεσματικής ποδηλασίας – και βοηθάει στη χρήση της σωστής στολή ή εξοπλισμού. Τα ρούχα πρέπει να επιτρέπουν την αναπνοή του δέρματος, αλλά να μην περιορίζουν τις κινήσεις του αναβάτη. Θα πρέπει επίσης να είναι κατάλληλη για τις καιρικές συνθήκες.

  • Τσάντες ποδηλάτων

Ένα μπλουζάκι με κοντό μανίκι για καλοκαίρι και μακριά μανίκια για το χειμώνα είναι μία από τις πιο άνετες επιλογές φόρεμα όταν οδηγεί ένα ποδήλατο.

  • Ποδηλατικά σορτς

Τα σορτς ποδηλάτων ή οι γκέτες (ανάλογα με τον καιρό) επιτρέπουν την πλήρη ελευθερία κινήσεων και τη μείωση του αριθμού των εκδορών. Συχνά είναι εφοδιασμένα με μαλακή επένδυση από χαμομήλι για να παρέχουν απορρόφηση κραδασμών, να μειώνουν την τριβή και να απομακρύνουν την υγρασία του ιδρώτα.

  • Μπουφάν ποδηλάτου

Κατά τη διάρκεια ενός κρύου χειμώνα, ένα κατάλληλο μπουφάν ποδηλάτου θα κρατήσει το σώμα σας ζεστό, αποτρέποντάς το από την υπερθέρμανση ενώ οδηγείτε. Το αδιάβροχο χιτώνιο είναι ιδανικό για χρήση στη βροχή. μπορεί να περιλαμβάνει κάλυμμα κεφαλής και κράνος. Είναι επίσης σημαντικό να μπορείτε να τοποθετείτε στρώματα ρούχων. Όταν εφαρμόζετε τα στρώματα, τοποθετήστε πρώτα ένα υλικό που αποστραγγίζει την υγρασία έτσι ώστε να είναι πιο κοντά στο δέρμα και έπειτα ένα μεσαίο στρώμα μόνωσης, στη συνέχεια τοποθετήστε ένα σακάκι ή άλλο προστατευτικό κάλυμμα έναντι του ανέμου ή του νερού. Πλήρης ή μερική γάντια ποδηλάτου, ανάλογα με την εποχή, θα προστατεύσουν τα χέρια σας, ενώ ένα κράνος είναι απαραίτητο για την πρόληψη τραυματισμών στο κεφάλι.

Οφέλη για την υγεία από την ποδηλασία

Ως μορφή άσκησης για τη βελτίωση του καρδιαγγειακού συστήματος, η τακτική ποδηλασία μπορεί να έχει κάποια θετικά αποτελέσματα. Είναι επίσης ένας εύκολος τρόπος για να επιτευχθεί η συνιστώμενη ημερήσια δόση δραστηριότητας που είναι απαραίτητη για την υγεία των ενηλίκων και των παιδιών. Η ποδηλασία μπορεί να συμβάλει στη μείωση του κινδύνου ανάπτυξης ορισμένων ασθενειών. Αυτό περιλαμβάνει, χωρίς περιορισμό, τη μείωση του κινδύνου διαβήτη τύπου 2, καρδιακών παθήσεων και άλλων παθήσεων που σχετίζονται με ή επιδεινώνονται από το υπερβολικό βάρος ή την παχυσαρκία. Επιπλέον, η ποδηλασία φέρνει οφέλη όσον αφορά την απώλεια βάρους, την ενίσχυση των μυών (ειδικά στο κάτω μέρος του σώματος) και την πρόληψη των αρθρώσεων.Δεδομένου ότι πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η σωματική δραστηριότητα είναι η χαλάρωση και μια ευχάριστη εμπειρία, βοηθά επίσης να ανακουφίσει το άγχος.

  • Ασφάλεια στο ποδήλατό σας

Η τοποθέτηση και η κλίση ολόκληρου του σκελετού σας προς τα εμπρός, στηριζόμενος σε δύο τροχούς του ποδηλάτου σας, μπορεί προφανώς να προκαλέσει μικρούς ή σοβαρούς τραυματισμούς αν είστε απρόσεκτοι και ανατραπεί. Αποφύγετε τον τραυματισμό λαμβάνοντας τις κατάλληλες προφυλάξεις πριν και κατά την οδήγηση. Η αυτοπροστασία σημαίνει ότι φοράτε το σωστό είδος ρούχων για να εξασφαλίσετε την ορατότητα και την τήρηση των κανόνων κυκλοφορίας.

  • Εξοπλισμός ποδηλασίας

Κατά την επιλογή του εξοπλισμού πρέπει να λαμβάνεται υπόψη η ασφάλεια και η άνεση. Τα κράνη πρέπει να πληρούν τα πρότυπα CPSC για λόγους ασφαλείας και πρέπει να ταιριάζουν σωστά στο κεφάλι του ποδηλάτη. Τα ενδύματα θα πρέπει να είναι φωτεινά ή αρκετά ανοιχτά για να μεγιστοποιήσουν την ορατότητα του ποδηλάτη. θα πρέπει επίσης να έχουν αντανακλαστικά στοιχεία σε εμφανείς περιοχές.Το ίδιο το ποδήλατο θα πρέπει να εξυπηρετείται αρκετά συχνά και σε καλή τεχνική κατάσταση.Περιλαμβάνει επίσης σκέψεις σχετικά με τα ελαστικά ή σε άλλες εμφανείς θέσεις. Πριν από την ποδηλασία για πρώτη φορά, ένας ποδηλάτης θα πρέπει να κατανοήσει τους κανόνες κυκλοφορίας, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης σημάτων χειρός, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν να προειδοποιήσουν άλλα οχήματα για τις προθέσεις τους. Η ασφάλεια σημαίνει πάντα να γνωρίζουμε τα αυτοκίνητα, τους πεζούς και άλλους ποδηλάτες στο δρόμο, χωρίς ξαφνικά να κάνουμε απροσδόκητες κινήσεις. Η οδήγηση συμβατή με την κυκλοφορία είναι επίσης σημαντική – καθώς και η διασφάλιση ότι οι οδηγοί μπορούν να δουν σαφώς τους ποδηλάτες.

Ποδηλασία

Η συντήρηση του ποδηλάτου σας απαιτεί τακτική επιθεώρηση, καθαρισμό και αντικατάσταση εξαρτημάτων.Ελέγξτε το ποδήλατό σας πριν ξεκινήσετε την πρώτη σας πορεία. Έτσι, ξεκινήστε ελέγχοντας τα ελαστικά σας για να βεβαιωθείτε ότι έχουν διογκωθεί σωστά και άθικτα και να κάνετε τις απαραίτητες προσαρμογές ή αντικαταστάσεις. Ελέγξτε τα φρένα πριν οδηγήσετε. Εάν δεν λειτουργούν σωστά, ίσως χρειαστεί να προσαρμοστούν, κάτι που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας ακολουθώντας τις τεχνικές οδηγίες που παρέχονται με το ποδήλατό σας, ή να το κάνετε εξειδικευμένο τεχνικό ποδηλάτων.Κοιτάξτε την αλυσίδα και τα γρανάζια.Κρατήστε τα καθαρά και λιπαίνετε σωστά – αλλά μην τα υπερδιέγετε. Οι βίδες της μοτοσυκλέτας σας δεν πρέπει να είναι πολύ σφιχτές ή πολύ χαλαρές, καθώς αυτό θα μπορούσε να βλάψει το όχημά σας ή ακόμη και να καταστρέψει τον εξοπλισμό σας κατά την οδήγηση.

Διατηρώντας τα κίνητρα κατά την ποδηλασία

Εάν έχετε ξεκινήσει να ποδηλατείτε ως άσκηση, ως μέσο μετακίνησης στο σχολείο ή στην εργασία ή ως εκπαιδευτής, μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι υπάρχουν στιγμές που αισθάνεστε λιγότερο κίνητρα για να μπείτε στη σέλα. Όταν κάτι είναι διασκεδαστικό και ευχάριστο, οι περισσότεροι άνθρωποι θα είναι πιο εύκολο να τους πείσουν ότι αυτή η δραστηριότητα είναι απαραίτητη – θα είναι πιο πρόθυμες να την συνεχίσουν επίσης. Εν τω μεταξύ, για μερικούς ανθρώπους που ασκούν μόνοι δεν είναι κάτι που βρίσκουν ευχάριστο ή αστείο. Σε αυτή την περίπτωση, η πρόσκληση ενός φίλου να συμμετάσχει σε καθημερινές εκδρομές μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε το κίνητρό σας να ποδηλατεί – όπως και η συμμετοχή σε μια ομάδα ατόμων που ήδη ταξιδεύουν τακτικά μπορεί να σας βοηθήσει.

Η αναζήτηση νέων δρομολογίων και η οδήγηση σε διαφορετικές διαδρομές μπορεί επίσης να συμβάλει στη διατήρηση υψηλού επιπέδου κινήτρων.Είναι επίσης χρήσιμο να τηρεί ένα ημερολόγιο που καταγράφει τον αριθμό των χιλιομέτρων που ταξιδεύουν καθημερινά, κάθε εβδομάδα ή κάθε μήνα. Αυτό ενθαρρύνει τον καθορισμό πρόσθετων στόχων. Το κίνητρο για δράση σε περίπτωση ποδηλασίας στην εργασία και στην εργασία μπορεί επίσης να είναι απλό και ασήμαντο: μπορεί να περιλαμβάνει ένα γράφημα για το ποσό των χρημάτων που εξοικονομήθηκαν για … το καύσιμο που χρησιμοποιήσαμε και τις μηχανικές επισκευές του αυτοκινήτου που είχαμε προηγουμένως μεταχειρισμένος.

Delli Panthea

Παίρνει λίγο χρόνο για να γνωρίσετε τη Philippa Take, αλλά δύο πράγματα που δεν θα ξεχάσετε ποτέ είναι ότι είναι σίγουρο και πρακτικό. Φυσικά, το sshe είναι επίσης χαρισματικό, συναισθηματικό και ικανό, αλλά είναι λιγότερο προεξέχον και συχνά συνυφασμένο με το να είναι επιτηδευμένο Καλά.
Οι προσδοκίες της, όμως, είναι αυτό που τόσο άρεσε. Σε πολλές περιπτώσεις, οι άνθρωποι θα υπολογίζουν και στην οπισθοψία τους όποτε χρειάζονται επευφημίες.

Κανείς δεν είναι τέλειος φυσικά και ο Φίλιππα έχει πολλά λιγότερο ευνοϊκά χαρακτηριστικά. Η στενότητα και η μισαλλοδοξία της τείνουν να παρεμποδίζουν συχνά τα προσωπικά επίπεδα.
Ευτυχώς η πρακτική της σκέψη είναι συνήθως εκεί για να μαλακώσει τα χτυπήματα.

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *