Οι ασθενείς αναφέρουν πόνο των οστών και των αρθρώσεων

[Total: 0    Average: 0/5]

Τα κλινικά συμπτώματα της νεφρικής οστεοδυστροφίας δεν είναι τυπικά και εμφανίζονται αργά κατά τη διάρκεια της χρόνιας νεφρικής ανεπάρκειας. Οι ασθενείς αναφέρουν πόνο στα οστά και στις αρθρώσεις, μυϊκή αδυναμία και κνησμό του δέρματος.

Μερικές φορές υπάρχουν συμπτώματα οξείας αρθρίτιδας ή ρήξης τένοντα χωρίς ρίζα. Καθώς η ασθένεια εξελίσσεται, παρατηρούνται οστικές παραμορφώσεις και παθολογικά κατάγματα.

Η συσσώρευση αλάτων ασβεστίου στα μάτια οδηγεί σε οπτικές διαταραχές, επιπεφυκίτιδα και η συσσώρευση αυτών των αλάτων στους νεφρούς είναι υπεύθυνη για την πρόοδο της χρόνιας νεφρικής ανεπάρκειας. Μερικές φορές, νεκρώσεις ιστών που οφείλονται στην ασβέστωση των αρτηριδίων συμβαίνουν σε ασθενείς (δάκτυλα, μηρούς, γλουτοί).

Οι διαγνωστικές μελέτες δείχνουν αυξημένα επίπεδα φωσφορικών αλάτων, μαγνησίου και μειωμένων επιπέδων ασβεστίου. Η οστεοπάθεια του αλουμινίου συνδέεται με την αναιμία και τα διανοητικά συμπτώματα.

Διάγνωση νεφρικής οστεοδυστροφίας

Η διάγνωση της νεφρικής οστεοδυστροφίας ενδείκνυται από τα συμπτώματα του οστεο-αρτηριακού συστήματος σε ασθενείς με χρόνια νεφρική ανεπάρκεια. Απαιτούνται εργαστηριακές δοκιμές μεταβολισμού ασβεστίου-φωσφόρου.

Εικόνα Οι ακτινογραφίες των οστών και των οργάνων κοιλιακής και θωρακικής κοιλότητας, ο σπινθηρογράφος των οστών, η πυκνομετρική εξέταση και η ποσοτική αξονική τομογραφία οστών είναι χρήσιμες. Η βιοψία του λαγόνιου δίσκου και η εξέταση του ιστού στο μικροσκόπιο μπορεί να είναι αποφασιστικής σημασίας.

Θεραπεία της νεφρικής οστεοδυστροφίας

Στη θεραπεία της νεφρικής οστεοδυστροφίας είναι σημαντικό να εξαλειφθούν οι αιτίες της νόσου και ως εκ τούτου ο στόχος είναι η ομαλοποίηση της λειτουργίας του παραθυρεοειδισμού (θεραπεία της υπερδραστηριότητας σε μορφές με επιταχυνόμενο μετασχηματισμό οστού και διέγερση του παραθυρεοειδισμού στην αδυναμική νόσος των οστών) πηλό και να μειώσει το επίπεδο του στον ορό του αίματος με χρήση δεφεροξαμίνης. Η οστεομαντική θεραπεία παρέχεται με τη βιταμίνη D. Στην περίπτωση των ξύστρων αιμοκάθαρσης, απαιτείται μεταμόσχευση νεφρού.

Delli Panthea
Περί Delli Panthea 315 Άρθρα
Παίρνει λίγο χρόνο για να γνωρίσετε τη Philippa Take, αλλά δύο πράγματα που δεν θα ξεχάσετε ποτέ είναι ότι είναι σίγουρο και πρακτικό. Φυσικά, το sshe είναι επίσης χαρισματικό, συναισθηματικό και ικανό, αλλά είναι λιγότερο προεξέχον και συχνά συνυφασμένο με το να είναι επιτηδευμένο Καλά. Οι προσδοκίες της, όμως, είναι αυτό που τόσο άρεσε. Σε πολλές περιπτώσεις, οι άνθρωποι θα υπολογίζουν και στην οπισθοψία τους όποτε χρειάζονται επευφημίες. Κανείς δεν είναι τέλειος φυσικά και ο Φίλιππα έχει πολλά λιγότερο ευνοϊκά χαρακτηριστικά. Η στενότητα και η μισαλλοδοξία της τείνουν να παρεμποδίζουν συχνά τα προσωπικά επίπεδα. Ευτυχώς η πρακτική της σκέψη είναι συνήθως εκεί για να μαλακώσει τα χτυπήματα.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*