Οι δυνατότητες των ανδρών υποβαθμίστηκαν

Τα κλινικά συμπτώματα της νόσου του Cushing σχετίζονται κυρίως με την περίσσεια κορτιζόλης που παράγεται από τα επινεφρίδια και σπάνια με την παρουσία ενδοεγκεφαλικών όγκων, καθώς αυτά είναι συνήθως μικροκεφαλώματα που δεν παρουσιάζουν κλινικά συμπτώματα.

Κατά τη διάρκεια της νόσου του Cushing, παρατηρείται μυϊκή αδυναμία και κακή ανοχή στη σωματική προσπάθεια, το αραιωμένο δέρμα είναι ευαίσθητο σε τραυματισμούς με σχηματισμό ελκών που είναι δύσκολο να επουλωθούν, υπάρχει αυξημένη δίψα και πολυουρία, καθώς και υπερβολική όρεξη. Οι ασθενείς διαμαρτύρονται για πονοκεφάλους και ζάλη, είναι συναισθηματικά ασταθείς και διατρέχουν κίνδυνο κατάθλιψης.Ostelife

Επιπλέον, η νόσος του Cushing σχετίζεται με πόνο στο οστικό σύστημα, το οποίο είναι επιρρεπές σε λοιμώξεις. Στους άνδρες, η δύναμη εξασθενεί, στις γυναίκες, η εμμηνόρροια αιμορραγία είναι σπάνια και, δεύτερον, η εμμηνόρροια μπορεί να συμβεί λόγω των συνακόλουθων ορμονικών διαταραχών.

Επιπλέον, μπορεί να αναπτυχθούν συμπτώματα δευτερογενούς υποθυρεοειδισμού, όρασης και ισχαιμικής καρδιοπάθειας. Επιπλέον, μπορεί να εμφανιστούν γαστρικά ή δωδεκαδακτυλικά έλκη, ειδικά σε ασθενείς που λαμβάνουν παρασκευάσματα από την ομάδα των μη στεροειδών αντιφλεγμονωδών φαρμάκων.

Η κλινική εξέταση της νόσου του Cushing παρουσιάζει κεντρική παχυσαρκία με την παρουσία λιπώδους ιστού στην περιοχή του κορμού και του λαιμού (η αποκαλούμενη "παχυσαρκία"). Το πρόσωπο είναι στρογγυλεμένο (σεληνιακό), συχνά ερυθρωμένο. Ευρύ κόκκινο ή κοκκινωπό ραγάδες είναι ορατά στο δέρμα. Επιπλέον, ανιχνεύεται Nadciśnienie Tętnicze αίματος.

Διάγνωση της νόσου του Cushing

Η νόσος του Cushing διαγιγνώσκεται με βάση τα κλινικά και εργαστηριακά χαρακτηριστικά αυξημένων επιπέδων κορτιζόλης στον ορό, τα οποία πρέπει να συνυπάρχουν με αυξημένα επίπεδα ACTH, αναστολή έκκρισης κορτιζόλης μόνο με υψηλή δόση δεξαμεθαζόνης και παρουσία αδενώματος υπόφυσης στην εικόνα μαγνητικού συντονισμού (αδενοκαταστολή το αδένωμα όμως δεν αποκλείει τη νόσο του Cushing).

Άλλες δοκιμές μπορεί να είναι χρήσιμες για τη διάγνωση της νόσου του Cushing, ιδιαίτερα βασικές βιοχημικές εξετάσεις, όπου διαπιστώνονται μειωμένα επίπεδα καλίου και φωσφορικών στον ορό, υπεργλυκαιμία (αυξημένα επίπεδα γλυκόζης) και αυξημένα επίπεδα ολικής χοληστερόλης, LDL και τριγλυκεριδίων και μειωμένης HDL.

Μία αύξηση στα ερυθροκύτταρα, την αιμοσφαιρίνη, τα λευκοκύτταρα και τα αιμοπετάλια παρατηρείται ως αποτέλεσμα της ενεργοποίησης του μυελού. Η υπολογισμένη τομογραφία δεν είναι επιθυμητή, καθώς συχνά δεν ανιχνεύει αδενώματα, τα οποία είναι συνήθως μικρού μεγέθους.

Η διαφοροποίηση της νόσου του Cushing θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη και άλλες ασθένειες με αυξημένα επίπεδα κορτιζόλης στον ορό, μεταβολικό σύνδρομο και σε γυναίκες επίσης σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών.

Θεραπεία της νόσου του Cushing

Η βασική μέθοδος θεραπείας της νόσου του Cushing είναι η χειρουργική αφαίρεση του αδενώματος της υπόφυσης από την πρόσβαση μέσω του κόλπου της σφήνας. Λόγω του αυξημένου κινδύνου επιπλοκών που σχετίζονται με την περίσσεια κορτιζόλης, είναι απαραίτητο να προετοιμαστεί ο ασθενής για τη χειρουργική επέμβαση.

Για το σκοπό αυτό, χρησιμοποιούνται παρασκευάσματα που αναστέλλουν την παραγωγή γλυκοκορτικοστεροειδών στο επινεφρίδιο, π.χ. κετοκοναζόλη, αμινογλουτεμίδη, μεθυραπόνη ή μιτοτάνη. Αυτό οδηγεί σε μείωση της αγγειακής ευθραυστότητας και ενδοεγχειρητικής αιμορραγίας.

Επιπλέον, μειώνει τη συχνότητα των θρομβοεμβολικών μολύνσεων και επιπλοκών και διευκολύνει τη θεραπεία του διαβήτη και της υπέρτασης, που είναι καταστάσεις που προκαλούνται από την περίσσεια κορτιζόλης.

Πρόγνωση της νόσου του Cushing

Το ποσοστό θνησιμότητας σε ασθενείς με σύνδρομο Cushing είναι τέσσερις φορές υψηλότερο από ό, τι στο γενικό πληθυσμό. Περίπου το 50% των μη θεραπευμένων ασθενών πεθαίνουν από επιπλοκές εντός 5 ετών από την εμφάνιση της νόσου.

Delli Panthea
Περί Delli Panthea 315 Άρθρα
Παίρνει λίγο χρόνο για να γνωρίσετε τη Philippa Take, αλλά δύο πράγματα που δεν θα ξεχάσετε ποτέ είναι ότι είναι σίγουρο και πρακτικό. Φυσικά, το sshe είναι επίσης χαρισματικό, συναισθηματικό και ικανό, αλλά είναι λιγότερο προεξέχον και συχνά συνυφασμένο με το να είναι επιτηδευμένο Καλά. Οι προσδοκίες της, όμως, είναι αυτό που τόσο άρεσε. Σε πολλές περιπτώσεις, οι άνθρωποι θα υπολογίζουν και στην οπισθοψία τους όποτε χρειάζονται επευφημίες. Κανείς δεν είναι τέλειος φυσικά και ο Φίλιππα έχει πολλά λιγότερο ευνοϊκά χαρακτηριστικά. Η στενότητα και η μισαλλοδοξία της τείνουν να παρεμποδίζουν συχνά τα προσωπικά επίπεδα. Ευτυχώς η πρακτική της σκέψη είναι συνήθως εκεί για να μαλακώσει τα χτυπήματα.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*