Ομάδα αστυνομικών των ωοθηκών

[Total: 0    Average: 0/5]

Για τον προσδιορισμό της διάγνωσης του συνδρόμου των πολυκυστικών ωοθηκών πρέπει να αποκλειστούν άλλες καταστάσεις με παρόμοια κλινικά και εργαστηριακά συμπτώματα (π.χ. η νόσος του ωοθηκικού συνδρόμου). μεταξύ άλλων ασθενειών με αυξημένη συγκέντρωση προλακτίνης στον ορό, σύνδρομο Cushing, όγκους που απελευθερώνουν ανδρογόνα, ανωμαλίες του θυρεοειδούς, πρωτογενείς και δευτερογενείς ανεπάρκειες των ωοθηκών, διαβήτη τύπου 2 ή προ-διαβήτη, μη κλασική υπερτροφία των επινεφριδίων).

Η διάγνωση του συνδρόμου των πολυκυστικών ωοθηκών είναι δυνατή με τουλάχιστον 2 συμπτώματα: σπάνιες ή καθόλου ωοθυλακιορρηξίες, κλινικά ή βιοχημικά χαρακτηριστικά αυξημένης συγκέντρωσης ανδρογόνων στο σώμα, που βρίσκονται σε υπερηχογραφική εξέταση πολλαπλών ωοθηκών (ο υπερηχογράφος πρέπει να εκτελείται στις πρώτες ημέρες της εμμήνου ρύσεως κύκλο, τα αποτελέσματα μπορεί να είναι ψευδή σε γυναίκες που λαμβάνουν από του στόματος αντισύλληψη).

Θεραπεία σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών

Το σύνδρομο των πολυκυστικών ωοθηκών αντιμετωπίζεται με μια μέθοδο που εξαρτάται από την αναμενόμενη θεραπευτική επίδραση (εγκυμοσύνη, ρύθμιση του έμμηνου κύκλου ή μείωση των συμπτωμάτων, ιδιαίτερα ανώμαλων τριχών).

Ο κύριος στόχος της θεραπείας του συνδρόμου των πολυκυστικών ωοθηκών είναι η μείωση του επιπέδου των ανδρογόνων στο σώμα και η εξάλειψη των μεταβολικών επιδράσεων της παρουσίας και της δράσης τους. Λόγω της χρόνιας φύσης της ασθένειας, η θεραπεία είναι μακροχρόνια και καλύπτει σχεδόν ολόκληρη την αναπαραγωγική περίοδο του ασθενούς. Η διακοπή της θεραπείας συνδέεται με τον κίνδυνο επιπλοκών και επανεμφάνιση προηγούμενων παθήσεων.

Στις μη φαρμακολογικές διαδικασίες, αποτρέπει το υπερβολικό βάρος ή την παχυσαρκία μειώνοντας το σωματικό βάρος με σωματική προσπάθεια και κατάλληλη δίαιτα. Τα φάρμακα χρησιμοποιούνται για την αναστολή της παραγωγής ή για την αναστολή της δράσης των ανδρογόνων (π.χ., Cyproterone, σπιρονολακτόνη), Tabletki Antykoncepcyjne δύο συστατικών, διεγερτικά των ωοθηκών, μετφορμίνη (σε υπέρβαροι και παχύσαρκοι ασθενείς).

Σε ορισμένες περιπτώσεις, συνιστάται χειρουργική θεραπεία με μείωση του βάρους των ωοθηκών (π.χ. με μείωση του βάρους των ωοθηκών). σε γυναίκες χωρίς ωορρηξία, παρά την κατάλληλη θεραπεία).

Επιπλοκές και πρόγνωση σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών

Μεταξύ των επιπλοκών που αναπτύσσονται κατά τη διάρκεια του συνδρόμου των πολυκυστικών ωοθηκών είναι η στειρότητα, η ανάπτυξη και ο καρκίνος του βλεννογόνου της μήτρας, καθώς και η επιτάχυνση της ανάπτυξης της αθηροσκλήρωσης και της πρώιμης εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων.

Λόγω των σημερινών συμπτωμάτων που σχετίζονται με αυξημένες συγκεντρώσεις ανδρογόνων στο σώμα, οι ασθενείς παραπονιούνται για χαμηλή αυτοεκτίμηση και καταθλιπτική συμπεριφορά.

Η πρόγνωση του πολυκυστικού ωοθηκικού συνδρόμου εξαρτάται από το αποτέλεσμα της θεραπείας. Η εγκυμοσύνη σε γυναίκες με σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών δεν είναι ασυνήθιστη στην τρίτη δεκαετία της ζωής, αλλά το ποσοστό των εγκυμοσύνων σε ηλικιωμένους ασθενείς είναι πολύ χαμηλότερο.

Οι άρρωστες γυναίκες είναι πιο πιθανό να έχουν πρώιμες αποβολές και πρόωρες γεννήσεις. Ωστόσο, δεν υπάρχουν στοιχεία σχετικά με το αν η επαρκής θεραπεία του πολλαπλού σύνδρομου των ωοθηκών προστατεύει από τις επιπλοκές του μεταβολικού συνδρόμου.

Delli Panthea
Περί Delli Panthea 315 Άρθρα
Παίρνει λίγο χρόνο για να γνωρίσετε τη Philippa Take, αλλά δύο πράγματα που δεν θα ξεχάσετε ποτέ είναι ότι είναι σίγουρο και πρακτικό. Φυσικά, το sshe είναι επίσης χαρισματικό, συναισθηματικό και ικανό, αλλά είναι λιγότερο προεξέχον και συχνά συνυφασμένο με το να είναι επιτηδευμένο Καλά. Οι προσδοκίες της, όμως, είναι αυτό που τόσο άρεσε. Σε πολλές περιπτώσεις, οι άνθρωποι θα υπολογίζουν και στην οπισθοψία τους όποτε χρειάζονται επευφημίες. Κανείς δεν είναι τέλειος φυσικά και ο Φίλιππα έχει πολλά λιγότερο ευνοϊκά χαρακτηριστικά. Η στενότητα και η μισαλλοδοξία της τείνουν να παρεμποδίζουν συχνά τα προσωπικά επίπεδα. Ευτυχώς η πρακτική της σκέψη είναι συνήθως εκεί για να μαλακώσει τα χτυπήματα.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*