Οξεία θυρεοειδίτιδα

[Total: 0    Average: 0/5]

Το κυρίαρχο σύμπτωμα της οξείας θυρεοειδίτιδας είναι ένα οδυνηρό πρήξιμο του θυρεοειδούς αδένα, που οδηγεί στη διεύρυνσή του. Το έλαιο αναπτύσσεται συχνά και οι γύρω λεμφαδένες είναι μεγαλύτεροι σε μέγεθος. Από τα συστηματικά συμπτώματα μπορεί να εμφανιστεί πυρετός και ταρακούνοι, η νόσος συνήθως προχωρά χωρίς διαταραγμένη λειτουργία του θυρεοειδούς (δηλ. Τον θυρεοειδή αδένα, τον θυρεοειδή αδένα, τον θυρεοειδή αδένα και τον θυρεοειδή αδένα). δεν υπάρχουν συμπτώματα υπότασης ή υπερδραστηριότητας). Η εμφάνιση οξείας θυρεοειδίτιδας είναι γενικά ξαφνική και ξαφνική.

Στην υπερηχογραφική εξέταση θυρεοειδικών αδένων παρατηρούνται οι λεγόμενοι «θυρεοειδικοί αδένες». μειωμένη και ετερογενής ηχογένεια των ιστών που επηρεάζονται από τη νόσο και σε σπινθηρογράφημα θυρεοειδούς δεν δείχνει την ικανότητα σύλληψης ενός δείκτη (ο λεγόμενος «δείκτης»). ψυχρή περιοχή).

Σε μια μελέτη συγκομιδής κυττάρων βρέθηκε ένα απούκτιο εξίδρωμα με την παρουσία κοκκιοκυττάρων και μερικές φορές είναι επίσης δυνατό να προσδιοριστεί ο τύπος του παράγοντα που προκαλεί οξεία θυρεοειδίτιδα με τη διενέργεια βιοψίας με λεπτή βελόνα στις επηρεαζόμενες θέσεις και τη συλλογή θυρεοειδικών κυττάρων από αυτά.

Σε επιπρόσθετες εργαστηριακές εξετάσεις παρατηρούνται φλεγμονώδεις παράγοντες που εμφανίζονται στο σώμα, κυρίως αυξημένα επίπεδα λευκών αιμοσφαιρίων στον ορό και επιταχυνόμενη αντίδραση σταγόνων ερυθρών αιμοσφαιρίων (αντίδραση Biernacki – OB) και αυξημένη συγκέντρωση της οξείας φάσης Ο-αντιδρώσας πρωτεΐνης CRP). Επιπλέον, γενικά δεν υπάρχουν αλλαγές στις βιοχημικές παραμέτρους της λειτουργίας του θυρεοειδούς (TSH, fT3 και fT4 είναι φυσιολογικές).

Θεραπεία οξείας θυρεοειδίτιδας

Η βασική θεραπεία στη θεραπεία της οξείας θυρεοειδίτιδας είναι η χορήγηση αντιβιοτικών. Η θεραπεία πραγματοποιείται σε νοσοκομειακό περιβάλλον. Ενδοφλέβια, χορηγούνται παρασκευάσματα με μεγάλη ποικιλία αποτελεσμάτων, συμπεριλαμβανομένων των διαφόρων βακτηριακών στελεχών. Η γενταμυκίνη, κεφαλοσπορίνες 3ης γενιάς με ημισυνθετική πενικιλίνη ανθεκτική στις β-λακταμάσες που εκκρίνονται από τα βακτηρίδια, χρησιμοποιείται συνηθέστερα για το σκοπό αυτό.

Η θεραπεία μπορεί να τροποποιηθεί και να εισαχθεί στοχευμένο αντιβιοτικό (μετά από ανίχνευση ενός συγκεκριμένου μικροοργανισμού, το παρασκεύασμα μπορεί να αλλάξει σε ένα για το οποίο το ανιχνευόμενο στέλεχος είναι ευαίσθητο, ανεξάρτητα από τις θεραπευτικές επιδράσεις σε άλλους μικροοργανισμούς). Εάν η ασθένεια αναπτύσσεται σε απόστημα, απαιτείται χειρουργική επέμβαση με αποστράγγιση των αποστημάτων ή εκτομή μεγάλων περιοχών θυρεοειδούς ιστού.

Πρόγνωση σε περίπτωση οξείας θυρεοειδίτιδας

Η πρόγνωση της οξείας θυρεοειδίτιδας είναι γενικά επιτυχής, με την προϋπόθεση ότι τα αντιβιοτικά στα οποία το στέλεχος που προκαλεί την ασθένεια παραμένουν ευαίσθητα αναγνωρίζονται και χρησιμοποιούνται σωστά.

Στην περίπτωση οξείας θυρεοειδίτιδας που σχετίζεται με το φάρμακο, η διακοπή του παρασκευάσματος συχνά βελτιώνεται. Η ασθένεια δεν συνδέεται μάλλον με μόνιμες συνέπειες και τροποποίηση της λειτουργίας του θυρεοειδούς (ανάπτυξη υποθυρεοειδισμού ή υπερδραστηριότητας). Συνιστάται να ελέγχεται η λειτουργία του αδένα μετά την ολοκλήρωση της φαρμακολογικής θεραπείας.

Delli Panthea
Περί Delli Panthea 315 Άρθρα
Παίρνει λίγο χρόνο για να γνωρίσετε τη Philippa Take, αλλά δύο πράγματα που δεν θα ξεχάσετε ποτέ είναι ότι είναι σίγουρο και πρακτικό. Φυσικά, το sshe είναι επίσης χαρισματικό, συναισθηματικό και ικανό, αλλά είναι λιγότερο προεξέχον και συχνά συνυφασμένο με το να είναι επιτηδευμένο Καλά. Οι προσδοκίες της, όμως, είναι αυτό που τόσο άρεσε. Σε πολλές περιπτώσεις, οι άνθρωποι θα υπολογίζουν και στην οπισθοψία τους όποτε χρειάζονται επευφημίες. Κανείς δεν είναι τέλειος φυσικά και ο Φίλιππα έχει πολλά λιγότερο ευνοϊκά χαρακτηριστικά. Η στενότητα και η μισαλλοδοξία της τείνουν να παρεμποδίζουν συχνά τα προσωπικά επίπεδα. Ευτυχώς η πρακτική της σκέψη είναι συνήθως εκεί για να μαλακώσει τα χτυπήματα.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*