Οξεία παγκρεατίτιδα

[Total: 0    Average: 0/5]

Η οξεία παγκρεατίτιδα είναι μια ασθένεια με πολλές αιτίες. Μπορεί να προκληθεί από μολυσματική ασθένεια ή από οξείες γαστρεντερικές λοιμώξεις. Συνήθως εμφανίζεται ως αποτέλεσμα ασθενειών των χοληφόρων και της χοληδόχου κύστης.

Συχνά, η οξεία παγκρεατίτιδα είναι συνέπεια της δυσκολίας της αποστράγγισης της χολής. Χαρακτηρίζεται από ταχεία πορεία. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι συνέπειες της νόσου είναι αναστρέψιμες.

Συμπτώματα οξείας παγκρεατίτιδας

Η οξεία παγκρεατίτιδα χαρακτηρίζεται από πόνο στο αριστερό υποκείμενο που ακτινοβολεί στον αριστερό ώμο, εμετός με περιεκτικότητα σε κίτρινο χρώμα του στομάχου, σοκ, ανοιχτό μπλε δέρμα, δύσπνοια, ιδρώτες, φάρμακο, γρήγορο καρδιακό ρυθμό, ταχυκαρδία, χαμηλή αρτηριακή πίεση.

Σε περίπτωση οξείας παγκρεατίτιδας, ο πυρετός φθάνει τους 39 βαθμούς. Οι κοιλιακές επικαλύψεις είναι ελαφρώς τεντωμένες και η οπή της καρδιάς είναι οδυνηρή. Μερικές φορές παρατηρούνται μεταβολές στα νεφρά, όπως λευκοί κύλινδροι στη λάσπη των ούρων, αύξηση των επιπέδων υπολειμματικού αζώτου. Η υποκαλιαιμία και η τετανία εμφανίζονται σε σοβαρές περιπτώσεις.

Θεραπεία οξείας παγκρεατίτιδας

Η οξεία παγκρεατίτιδα είναι μια πολύ σοβαρή ασθένεια. Όλα τα συστήματα πρέπει να επιθεωρούνται σε σοβαρή κατάσταση. Είναι απαραίτητο να ακολουθήσετε μια αυστηρότερη δίαιτα, να χορηγήσετε ενδοφλέβια υγρά, να πιείτε μέσω ενός γαστρικού καθετήρα, να χρησιμοποιήσετε αναλγητικά (η μορφίνη αντενδείκνυται).

Σε περίπτωση συμπτωμάτων οξείας παγκρεατίτιδας, μπορεί να εισαχθεί ένα αντιβιοτικό. Χειρουργικές επεμβάσεις θα πρέπει να χρησιμοποιούνται σε περίπτωση επιπλοκών.
Μόνικα Κοζάκ

Delli Panthea
Περί Delli Panthea 315 Άρθρα
Παίρνει λίγο χρόνο για να γνωρίσετε τη Philippa Take, αλλά δύο πράγματα που δεν θα ξεχάσετε ποτέ είναι ότι είναι σίγουρο και πρακτικό. Φυσικά, το sshe είναι επίσης χαρισματικό, συναισθηματικό και ικανό, αλλά είναι λιγότερο προεξέχον και συχνά συνυφασμένο με το να είναι επιτηδευμένο Καλά. Οι προσδοκίες της, όμως, είναι αυτό που τόσο άρεσε. Σε πολλές περιπτώσεις, οι άνθρωποι θα υπολογίζουν και στην οπισθοψία τους όποτε χρειάζονται επευφημίες. Κανείς δεν είναι τέλειος φυσικά και ο Φίλιππα έχει πολλά λιγότερο ευνοϊκά χαρακτηριστικά. Η στενότητα και η μισαλλοδοξία της τείνουν να παρεμποδίζουν συχνά τα προσωπικά επίπεδα. Ευτυχώς η πρακτική της σκέψη είναι συνήθως εκεί για να μαλακώσει τα χτυπήματα.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*