Οξύση και κώμα Κετόνη Στον διαβήτη

[Total: 0    Average: 0/5]

Οι ασθενείς με όξινη και κέτωμα κώμα στον διαβήτη διαμαρτύρονται για υπερβολική δίψα, ξηροστομία, συχνή ούρηση με αύξηση του ημερήσιου όγκου.

Επιπλέον, υπάρχει αδυναμία και υπνηλία, αίσθηση γενικής αποσύνθεσης και κόπωσης, διαταραχές της συνείδησης (έντονες αλλαγές μπορεί να συμβούν με τη μορφή κώματος). Άλλα συμπτώματα περιλαμβάνουν ζάλη και πονοκεφάλους, ναυτία με έμετο, κοιλιακό άλγος και θωρακικό άλγος.

Επιπλέον, ο ασθενής παρουσιάζει επιτάχυνση του καρδιακού ρυθμού (ταχυκαρδία), μείωση της αρτηριακής πίεσης, γρήγορη και βαθιά (αργή) αναπνοή. Υπάρχουν σημεία αφυδάτωσης (το βάρος μπορεί να μειωθεί, το δέρμα και οι βλεννώδεις μεμβράνες είναι ξηρές και η τάση του δέρματος μειώνεται).

Η νευρολογική εξέταση δείχνει την αποδυνάμωση των αντανακλαστικών των τενόντων. Οι ασθενείς έχουν μια συγκεκριμένη μυρωδιά ακετόνης από τα χείλη τους, καθώς και ερυθρότητα στα πρόσωπά τους. Η τάση των ματιών μειώνεται και αυξάνεται στην κοιλιακή χώρα (όπως στην περιτονίτιδα).

Διάγνωση της οξέωσης και της κέτωσης στον διαβήτη

Το ιατρικό ιστορικό που υποδεικνύει τη συνύπαρξη του διαβήτη είναι σημαντικό, αν και μερικές περιπτώσεις οξέωσης και κέτωσης είναι τα πρώτα συμπτώματα του διαβήτη τύπου Ι.

Η διάγνωση της οξέωσης και του κώματος στον διαβήτη βασίζεται σε σημαντικά αυξημένες τιμές γλυκόζης στον ορό (πάνω από 400 mg / dl – χιλιοστόγραμμα ανά decitre), στη συνύπαρξη μεταβολικής οξέωσης με μείωση του pH, στην επίδειξη κετονών στα ούρα και στον ορό αίματος και επιβεβαίωση αυξημένου ανιονικού χάσματος.

Στη διαφορική διάγνωση της οξέωσης της κέτωσης και του κώματος στον διαβήτη, πρέπει να λαμβάνεται υπόψη η οξείδωση της κετόζης μετά την κατανάλωση αλκοόλ, όπου η γλυκόζη συνήθως φθάνει σε χαμηλότερες τιμές. Επιπρόσθετα, οι κύριες αιτίες ανησυχίας είναι η γαλακτική οξέωση (κατά κύριο λόγο συμπτώματα σοκ, χαμηλότερα επίπεδα γλυκόζης από ό, τι η οξέωση και κέτωμα κέτωσης), κέτωση πείνας (απουσία υπεργλυκαιμίας) και άλλα κώματα (π.χ., παρουσία υπεργλυκαιμίας). Μπορούν να παρατηρηθούν παρόμοια κλινικά και εργαστηριακά συμπτώματα (π.χ. ουραιμικό, ηπατικό, εγκεφαλικό) και συνεπώς η κετοοξέωση στον διαβήτη απαιτεί διαφοροποίηση από αυτές τις συνθήκες.

Θεραπεία της οξέωσης και κώμα της κέτωσης στον διαβήτη

Η διαδικασία στην περίπτωση επιβεβαίωσης της οξέωσης ή κώμας κέτωσης κατά τη διάρκεια του διαβήτη βασίζεται στην κατάλληλη ενυδάτωση του ασθενούς, για το σκοπό αυτό, κυλιούνται αρκετά λίτρα ενδοφλέβιου υγρού. Ένα σημαντικό μέρος της θεραπείας είναι η διόρθωση της υπερβολικής συγκέντρωσης γλυκόζης στον ορό, για να επιτευχθεί αυτό, χρησιμοποιείται ενδοφλέβια θεραπεία ινσουλίνης.

Είναι επίσης απαραίτητο να αντισταθμιστούν οι διαταραχές του ηλεκτρολύτη με την κανονικοποίηση των επιπέδων ηλεκτρολυτών που είναι ανώμαλες. Εάν υπάρχει σαφής αιτία (ή αιτίες) γι ‘αυτό, πρέπει να αντιμετωπίζονται.

Παρακολούθηση της οξέωσης και της κέτωσης στον διαβήτη

Λόγω του υψηλού κινδύνου οξέωσης, ιδιαίτερα της κέτωσης, είναι απαραίτητο να παρακολουθείται η κατάσταση του ασθενούς κατά τη διάρκεια της θεραπευτικής διαδικασίας. Η πίεση του αίματος, ο καρδιακός ρυθμός και η αναπνευστική συχνότητα καθώς και η συνείδηση θα πρέπει να μετράται κάθε ώρα.

Είναι απαραίτητο να μετρηθεί το σωματικό βάρος και η βασική θερμοκρασία σε διαστήματα αρκετών ωρών. Πρέπει επίσης να διεξάγονται εργαστηριακές εξετάσεις, ιδίως για την εκτίμηση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα, καθώς και συγκεντρώσεων καλίου, νατρίου, χλωριδίου και κετονών και φωσφορικών αλάτων και ασβεστίου. Πρέπει επίσης να διενεργείται μετρητής αερίων αίματος και δοκιμή ούρων για γλυκόζη και κετόνες.

Πρόγνωση της οξέωσης του σακχαρώδη διαβήτη και της κέτωσης της κέτωσης

Η εντατική θεραπεία είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την καλή πρόγνωση της οξέωσης και του κώματος της κετόνης. Οι μη επικαλυμμένες επιπλοκές του διαβήτη οδηγούν συχνά σε θάνατο.

Delli Panthea
Περί Delli Panthea 315 Άρθρα
Παίρνει λίγο χρόνο για να γνωρίσετε τη Philippa Take, αλλά δύο πράγματα που δεν θα ξεχάσετε ποτέ είναι ότι είναι σίγουρο και πρακτικό. Φυσικά, το sshe είναι επίσης χαρισματικό, συναισθηματικό και ικανό, αλλά είναι λιγότερο προεξέχον και συχνά συνυφασμένο με το να είναι επιτηδευμένο Καλά. Οι προσδοκίες της, όμως, είναι αυτό που τόσο άρεσε. Σε πολλές περιπτώσεις, οι άνθρωποι θα υπολογίζουν και στην οπισθοψία τους όποτε χρειάζονται επευφημίες. Κανείς δεν είναι τέλειος φυσικά και ο Φίλιππα έχει πολλά λιγότερο ευνοϊκά χαρακτηριστικά. Η στενότητα και η μισαλλοδοξία της τείνουν να παρεμποδίζουν συχνά τα προσωπικά επίπεδα. Ευτυχώς η πρακτική της σκέψη είναι συνήθως εκεί για να μαλακώσει τα χτυπήματα.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*