Παρατυπίες σχετικά με το ουροποιητικό σύστημα και την αυτόνομη κοινότητα

[Total: 0    Average: 0/5]

Η ατροφία πολλαπλών συστημάτων είναι μια ασθένεια που εμφανίζεται με συμπτώματα από διάφορα συστήματα (κυρίως νευρικά). Οι ανωμαλίες αφορούν τα ουροποιητικά και αυτόνομα συστήματα, τα χαρακτηριστικά του συνδρόμου παρκινσονίας, το σύνδρομο της παρεγκεφαλίδας και η βλάβη του πυραμιδικού συστήματος.

Η ατροφία πολλαπλών συστημάτων είναι πολλές ασθένειες με διαφορετική ένταση συμπτωμάτων, η ασθένεια δεν είναι συχνή και οι αιτίες της δεν έχουν εξηγηθεί. Στις περιοχές που επηρεάζονται από την ασθένεια παρατηρούνται ατροφικές μεταβολές του νευρικού ιστού.

Η απώλεια πολλών chip περιλαμβάνεται στην ομάδα της αποκαλούμενης «σύνθετης απώλειας». Συγκυματοπάθεια, επειδή η άλφα-συνουκλεΐνη ανιχνεύεται σε πολλά μέρη του κεντρικού νευρικού συστήματος σε ένθετα ιστών.

Η ατροφία πολλαπλών συστημάτων περιλαμβάνει διάφορες ασθένειες. Αυτά περιλαμβάνουν το σύνδρομο Shy και Drager (κυρίως συμπτώματα από το αυτόνομο σύστημα), την ατροφία της ελιάς, της γέφυρας και της παρεγκεφαλίδας (τα συμπτώματα της νόσου σχετίζονται με τη βλάβη των νευρικών οδών που τρέχουν από τον πυρήνα έως την παρεγκεφαλίδα) σύνδρομο εκφύλισης (εμφανίζονται συμπτώματα της νόσου του Πάρκινσον σε αυτή τη μορφή).

Συμπτώματα ατροφίας πολλαπλών συστατικών

Τα κύρια συμπτώματα κατά την ατροφία πολλαπλών συνιστωσών είναι, εκτός από τις διαταραχές του αυτόνομου συστήματος (π.χ. ανωμαλίες του αυτόνομου συστήματος, ανωμαλίες του αυτόνομου συστήματος, ανωμαλίες του αυτόνομου συστήματος κ.λπ.). καρδιαγγειακή – ορθοστατική υπόταση, ατέλειες της λειτουργίας της ουροδόχου κύστης με τη μορφή διαταραχών της ουροφόρου οδού, εξασθενημένη στύση στους άνδρες και ανικανότητα, ανωμαλίες που προκαλούνται από βλάβες στις παρεγκεφαλικές δομές (ανικανότητα, νυσταγμός, μυϊκός τρόμος, διαταραχές βηματισμού και ισορροπίας, ανώμαλη ομιλία).

Επιπλέον, άλλα συμπτώματα περιλαμβάνουν παρκινσονισμό (επιβράδυνση του κινητήρα, αργό βάδισμα, μικρά βήματα, μη φυσιολογική στάση του σώματος) και συμπτώματα που σχετίζονται με βλάβη του πυραμικού συστήματος (μυϊκή δυσκαμψία, παραισθησία, υπερβολικά βαθιά μυϊκά αντανακλαστικά και παρατηρούμενο αντανακλαστικό Babiński στη νευρολογική εξέταση και άλλα συμπτώματα – θραύση ή φθορά της νωτιαίας οδού). Κατά τη διάρκεια της νόσου, μπορεί να εμφανιστούν διαταραχές κατάποσης.

Λόγω της κλινικής πορείας, διακρίνεται μια μορφή με την κυριαρχία του Παρκινσονισμού (περίπου 20%). Η δεύτερη, πιο συχνή, με την κυριαρχία των λεγόμενων «περιπτώσεων», είναι η πιο συχνή. παρεγκεφαλιδικά συμπτώματα (περίπου 80%) των ασθενών).

Αναγνώριση αποτυχίας πολλών στοιχείων

Η ατροφία πολλαπλών συστημάτων διαγιγνώσκεται όταν πληρούνται ειδικά κριτήρια, τα οποία περιλαμβάνουν τέσσερις παραμέτρους: βλαπτικές και ουρολογικές διαταραχές, παρκινσονισμό, παρεγκεφαλιδικά συμπτώματα και διαταραχές του φλοιού-σπονδυλικής οδού.

Με βάση αυτά τα κριτήρια, γίνεται πιθανή, πιθανή ή ορισμένη διάγνωση (η τελευταία απαιτεί επιβεβαίωση με ιστοπαθολογική εξέταση σε μικροσκόπιο της παρουσίας αλλοιωμένων νευρικών ιστών).

Κατά τη διαφοροποίηση μεταξύ πολλαπλών διασπάσεων του συστήματος, θα πρέπει πρώτα να εξεταστεί η νόσος του Πάρκινσον και τα δευτεροπαθή σύνδρομα parkinson, καθώς και η αποκαλούμενη «καρδιαγγειακή» ασθένεια. τρελές αγελάδες. Επιπλέον, παρόμοια κλινικά συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν πρωτεύοντες ή μεταστατικούς όγκους σε δομές του κεντρικού νευρικού συστήματος, λοιμώξεις, σύνδρομα απομυελίνωσης, τραυματισμούς στον εγκέφαλο και μεταβολικές ασθένειες (που συχνά σχετίζονται με ανεπάρκεια θρεπτικών συστατικών και υποσιτισμό).

Θεραπεία ατροφίας πολλαπλών συστατικών

Η θεραπεία ατροφίας πολλαπλών συστημάτων είναι μόνο συμπτωματική – η αιτιολογική θεραπεία της νόσου δεν είναι γνωστή. Η διαδικασία περιλαμβάνει αποκατάσταση (ασκήσεις γυμναστικής και λογοθεραπείας), ορθοστατική θεραπεία υπότασης, θεραπεία του συνδρόμου παρκινσονίου (σε μερικούς ασθενείς επιτυγχάνονται καλά θεραπευτικά αποτελέσματα μετά τη χρήση των παρασκευασμάτων λεβοντόπα, αλλά σχεδόν στους μισούς ασθενείς, παρενέργειες που σχετίζονται με η χρήση αυτών των φαρμάκων αναπτύσσεται · η αμανταδίνη δεν είναι αποτελεσματική στη θεραπεία του συνδρόμου του Parkinson σε ασθενείς με ατροφία πολλαπλών συστατικών).

Επιπλέον, η θεραπεία των διαταραχών της ουροφόρου οδού (π.χ. ούρα, κλπ.) Είναι απαραίτητη για τη θεραπεία της ατροφίας πολλαπλών συστατικών. Ο ασθενής μπορεί να χρειαστεί να καθετηριάζεται με οξυβουτίνη (ή σε περίπτωση ακράτειας ούρων απαιτεί υπερφωτική καθετηριασμό) και λόγω συχνής εμφάνισης δυσφαγίας μπορεί να είναι απαραίτητη η χορήγηση τροφής μέσω του γαστρεντερικού σωλήνα ή της διαδερμικής γαστροστομίας.

Η ψυχολογική στήριξη, όχι μόνο για τον ασθενή με απώλεια πολλαπλών συστημάτων, αλλά και για την άμεση οικογένειά του, παραμένει μια σημαντική πτυχή της απώλειας πολλαπλών συστημάτων.

Πρόγνωση απώλειας πολλαπλών συστημάτων

Η απώλεια πολλών συστημάτων αρχίζει συνήθως το 6ο τρίμηνο του 2012. Το μέσο προσδόκιμο ζωής είναι 6-9 έτη. Η ασθένεια είναι προοδευτική, η θεραπεία δεν έχει ευεργετικά αποτελέσματα, επιβραδύνει μόνο τη διαδικασία της νόσου και ανακουφίζει τα συμπτώματα.

Η πρόγνωση σε μια απώλεια πολλών συστατικών δεν είναι επιτυχής. Επιπλέον, λόγω συχνών σταγόνων πίεσης του αίματος, οι πτώσεις και οι τραυματισμοί μπορούν να συμβούν με ή χωρίς απώλεια συνείδησης. Οι διαταραχές της ουροδόχου κύστης συμβάλλουν στην ανάπτυξη λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος, γεγονός που επιδεινώνει τη γενική πρόγνωση.
Mariusz Kłos

Σχόλια Εξαφάνιση πολλών τσιπ

Banias | 2013-05-02 19:44

Σε χαιρετώ. Η σύζυγός μου, ένας γιατρός, είναι άρρωστη με μια παράξενη ασθένεια. Το 2007 διαγνώστηκε ένα σύστημα πολλαπλών στοιχείων, όπως εκείνη την εποχή που ήταν 56 ετών. Μετά από ένα χρόνο επαφής με το τσιμπούρι, το οποίο ήταν 11 χρόνια πίσω, η θεραπεία διήρκεσε 12 μήνες. αλλά τα αποτελέσματα ήταν τρομερά με το σχετικό συκώτι. Ψάχνω για έναν γιατρό που θα σας δώσει συμβουλές για το τι πρέπει να κάνετε στη συνέχεια. Τώρα η σύζυγός μου δεν μιλά και δεν περπατά, αλλά γνωρίζει. Όλες οι φυσιολογικές δραστηριότητες είναι φυσιολογικές. Μετά από 5 εξετάσεις της κεφαλής, αναστέλλεται η αποικοδόμηση των νευρικών κυττάρων. Αλλά τι επόμενο, ψάχνω για το επόμενο μετά από διαβούλευση με εξέχοντες επικεφαλής των εθνικών κλινικών απλώνονται τα χέρια τους. Ίσως κάποιος να κάνει μια διάγνωση.

Aga | 2014-03-05 10:03

Καλώς ήρθατε, η μητέρα μου ήταν άρρωστη από το 2007 και οι διαγνώσεις MSA έγιναν το 2013. Οι γιατροί επίσης εξαπλώνουν τα χέρια τους. Η ασθένεια άρχισε πρακτικά με δάγκωμα τσιμπούρι και ερύθημα, αλλά κανένας από τους γιατρούς δεν ήθελε να το ακούσει ως πρόβλημα. Η μαμά μιλά πολύ αόριστα, δεν μιλάει. Η μαμά είναι 52 αυτή τη στιγμή. Είναι αδύνατο να περιγράψουμε την ευτυχία και να δούμε πώς η ασθένεια καταστρέφει τη Mame.

Άννα | 2016-12-01 14:11

Καλώς ήλθατε, η μαμά μου έχει επίσης διαγνωσθείσα MSA-C, πρόσφατα διαβούλευσε στο Olsztyn με τον Δρ Siwek, ο οποίος δήλωσε ότι εάν βρει ή αναφέρει σε αυτόν δύο ακόμη περιπτώσεις αυτής της τρομερής ασθένειας, θα γράψει ένα σχέδιο για ιατρικά πειράματα για την καταπολέμηση του MSA-C. Γι ‘αυτό παρακαλώ έρχεστε σε αυτόν, ίσως θα μας δώσει κάποια ελπίδα.

Danuta | 2017-04-06 21:08

Καλώς όρισες. Ο σύζυγός μου, ο οποίος είναι 68 ετών, διαγνώστηκε επίσης με τον τύπο MSA. Μετά από επισκέψεις στο νοσοκομείο και πολλούς ειδικούς, δεν ήταν δυνατόν να βρεθεί ο λόγος για αυτό. Ως αποτέλεσμα, οδηγήθηκα σε μια εξειδικευμένη κλινική στο Γκντανσκ, όπου μου δόθηκε η εντολή να πραγματοποιήσω εξετάσεις για τα βακτηρίδια. Αποδείχθηκε ότι ο σύζυγός της πάσχει από ασθένεια που προκαλεί κνησμό, γεγονός που προκαλεί διαταραχές του περπατήματος, της ομιλίας και της ζάλης.

Delli Panthea
Περί Delli Panthea 315 Άρθρα
Παίρνει λίγο χρόνο για να γνωρίσετε τη Philippa Take, αλλά δύο πράγματα που δεν θα ξεχάσετε ποτέ είναι ότι είναι σίγουρο και πρακτικό. Φυσικά, το sshe είναι επίσης χαρισματικό, συναισθηματικό και ικανό, αλλά είναι λιγότερο προεξέχον και συχνά συνυφασμένο με το να είναι επιτηδευμένο Καλά. Οι προσδοκίες της, όμως, είναι αυτό που τόσο άρεσε. Σε πολλές περιπτώσεις, οι άνθρωποι θα υπολογίζουν και στην οπισθοψία τους όποτε χρειάζονται επευφημίες. Κανείς δεν είναι τέλειος φυσικά και ο Φίλιππα έχει πολλά λιγότερο ευνοϊκά χαρακτηριστικά. Η στενότητα και η μισαλλοδοξία της τείνουν να παρεμποδίζουν συχνά τα προσωπικά επίπεδα. Ευτυχώς η πρακτική της σκέψη είναι συνήθως εκεί για να μαλακώσει τα χτυπήματα.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*