Περιστασιακά μπορείτε να συμβάντα

[Total: 0    Average: 0/5]

Η κλινική πορεία της νόσου εξαρτάται από το μέγεθος του αιματώματος και τον ρυθμό εκδήλωσής του. Το τραύμα που προηγείται της βλάβης στο σκάφος είναι τόσο σοβαρό που προκαλεί τον εγκεφαλικό να τινάξει και να χάσει τη συνείδηση. Η συνείδηση επιστρέφει σε διαφορετικούς χρόνους από το τραύμα, εμφανίζεται μια κατάσταση γνωστή ως intervallum lucidum – ο ασθενής ανακαλύπτει τη συνείδηση για μια περίοδο αρκετών λεπτών έως αρκετών ωρών, μετά την οποία γίνεται υπνηλία και σταδιακά πέφτει σε κώμα καθώς αυξάνεται η ενδοκρανιακή πίεση και πίεση στις δομές του εγκεφάλου αναπτύσσεται, προκαλείται από την αύξηση του όγκου του αιματώματος.

Μερικές φορές μπορεί να συμβεί ότι ο ασθενής παραμένει ασυνείδητος ανά πάσα στιγμή από την αρχή του τραυματισμού ή αμέσως μετά τον τραυματισμό μπορεί να έχει διατηρήσει τη συνείδηση και η απώλεια της συνείδησης μπορεί να συμβεί μόνο με την πρόοδο της διαδικασίας πίεσης στον εγκεφαλικό ιστό. Ως έκφραση εστιακής βλάβης στον εγκέφαλο, παρατηρείται ότι η αντίθετη πλευρά του εγκεφάλου επηρεάζεται από αιματοποιητική πάρεση, απελευθέρωση παλμών και μερικές φορές διόγκωση από την κόρη (το τελευταίο σύμπτωμα εμφανίζεται ως αποτέλεσμα μετατόπισης – εσοχής της δομής του ιππόκαμπου γάντζος κάτω από την τομή της σκηνής της παρεγκεφαλίδας).

Εάν δεν πραγματοποιηθεί χειρουργική θεραπεία με τη μορφή εκκένωσης του αιματώματος, αναπτύσσεται ένα περαιτέρω κούφιο, με αποτέλεσμα αναπνευστική ανακοπή, διαταραχές του κυκλοφορικού συστήματος και θάνατο.

Αναγνώριση υπερκοιλιακού αιματώματος

Η παρακολούθηση της κατάστασης της συνείδησης του ασθενούς μετά από τραυματισμό του κρανίου είναι σημαντική στη διαγνωστική διαδικασία. Οποιοσδήποτε ασθενής έχει χάσει τη συνείδησή του μετά από τραυματισμό και ο οποίος έχει διαγνωσθεί με εστιακά σημεία ή ανωμαλίες σε νευρολογική εξέταση πρέπει να υποβληθεί σε αξονική τομογραφία για να επιβεβαιώσει ή να αποκλείσει το υπεργλοτικό αιμάτωμα.

Η διάγνωση επιβεβαιώνεται σε ασθενείς με φακοειδή αιμάτωμα, με πυκνότητα που αντιστοιχεί στο αίμα, νευρολογικά σημεία, κλινικά σημεία και ιστορικό τραυματισμού, όπως φαίνεται από τη τομογραφία. Μερικές φορές το αιμάτωμα δεν είναι ορατό σε τομογραφίες υπολογιστών, αλλά μόνο στις ενδοεγχειρητικές αλλοιώσεις παρατηρούνται – σε περιπτώσεις που απειλούν τη ζωή, είναι απαραίτητη μια τέτοια νευροχειρουργική επαλήθευση.

Θεραπεία του ρετροφαρυγγικού αιμάτωματος

Η χειρουργική επέμβαση είναι η μόνη αποτελεσματική μέθοδος αντιμετώπισης του υπερταγχικού αιμάτωματος. Ένας ασθενής που γίνεται δεκτός σε έναν θάλαμο απαιτεί παρέμβαση σε μια ταχέως επιδεινούμενη κλινική κατάσταση μετά από μια δεύτερη απώλεια συνείδησης.

Delli Panthea
Περί Delli Panthea 315 Άρθρα
Παίρνει λίγο χρόνο για να γνωρίσετε τη Philippa Take, αλλά δύο πράγματα που δεν θα ξεχάσετε ποτέ είναι ότι είναι σίγουρο και πρακτικό. Φυσικά, το sshe είναι επίσης χαρισματικό, συναισθηματικό και ικανό, αλλά είναι λιγότερο προεξέχον και συχνά συνυφασμένο με το να είναι επιτηδευμένο Καλά. Οι προσδοκίες της, όμως, είναι αυτό που τόσο άρεσε. Σε πολλές περιπτώσεις, οι άνθρωποι θα υπολογίζουν και στην οπισθοψία τους όποτε χρειάζονται επευφημίες. Κανείς δεν είναι τέλειος φυσικά και ο Φίλιππα έχει πολλά λιγότερο ευνοϊκά χαρακτηριστικά. Η στενότητα και η μισαλλοδοξία της τείνουν να παρεμποδίζουν συχνά τα προσωπικά επίπεδα. Ευτυχώς η πρακτική της σκέψη είναι συνήθως εκεί για να μαλακώσει τα χτυπήματα.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*