Πρωτογενής πνευμονική υπέρταση

[Total: 0    Average: 0/5]

Η πρωτοπαθής πνευμονική υπέρταση (Hypertensio pulmonaris essentialis) είναι μια πολύ σπάνια προοδευτική ασθένεια που προκύπτει από την ίνωση της εσωτερικής μεμβράνης και την υπερτροφία της κεντρικής μεμβράνης με δευτερογενείς αθηροσκληρωτικές αλλοιώσεις των κύριων διακλαδώσεων της πνευμονικής αρτηρίας και των μικρών κλάδων της. Αυτό οδηγεί σε σημαντική αύξηση της μικρής κυκλοφορικής πίεσης με επακόλουθη ανεπάρκεια της δεξιάς κοιλίας, οδηγώντας τελικά στο θάνατο του ασθενούς.

Συμπτώματα πρωτοπαθούς πνευμονικής υπέρτασης

– Ταχεία πρόοδος της αποτυχίας της δεξιάς κοιλίας,
– άσκηση δύσπνοια, στηθάγχη άσκηση επίπονη,
– απώλεια συνείδησης κατά την άσκηση,
– ξυλάκια, κυάνωση
– ταχυκαρδία,
– τάση για υπερβολική πήξη του αίματος.

Στόχοι στον ασθενή περιλαμβάνουν: αριστερή κοραλλιογενή αρτηρία στη γέφυρα, γρατζουνιές, αυξημένο δεύτερο τόνο πάνω στην πνευμονική αρτηρία, ισχυρή αριστερή συστολική αρτηρία, υπερτροφία της αριστερής κοιλίας, δεξιά κολπική υπερτροφία, κολπική κοιλότητα σε φλεβογραφία, μεγάλα κύματα.

Ακτινολογική διάταση της δεξιάς καρδιάς και των πνευμονικών αρτηριών συμβαίνει. Η δοκιμή ΗΚΓ δείχνει υπερτροφία της δεξιάς κοιλίας και πνευμονική υπερτροφία Ρ. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια του καρδιακού καθετηριασμού παρατηρείται αύξηση της χαμηλής αρτηριακής πίεσης κατά περισσότερο από 30/15 mm Hg. Η αύξηση της αρτηριακής πίεσης προκαλείται από την αύξηση της αντοχής στη χαμηλή κυκλοφορία.

Αιτίες της πρωτοπαθούς πνευμονικής υπέρτασης

Οι αιτίες της πρωτοπαθούς πνευμονικής υπέρτασης είναι άγνωστες. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που συμβάλλουν από κοινού στην ανάπτυξη πρωτοπαθούς υπέρτασης. Πιθανώς υπάρχουν και πολλές μορφές αυτής της υπέρτασης. Ο παράγοντας κινδύνου για την εμφάνιση της νόσου είναι η οικογενειακή διάθεση των γυναικών. Η ασθένεια αυτή τη στιγμή εντοπίζεται στη χρήση ορισμένων χημικών ουσιών.

Θεραπεία της πρωτοπαθούς πνευμονικής υπέρτασης

Η θεραπεία της πρωτοπαθούς πνευμονικής υπέρτασης είναι συμπτωματική. Οι ασθενείς πεθαίνουν κατά μέσο όρο λίγα χρόνια μετά τη διάγνωση.
Zhaneta Malec

– Εσωτερικές ασθένειες «, Andrzej Szczeklik, ed. Practical Medicine, Κρακοβία.
– Εσωτερικές ασθένειες «, Franciszek Kokot, εκδ. PZWL Medical Publishing House, Βαρσοβία.
– Γενική Διάγνωση Εσωτερικών Ασθενειών «, Ε. Ί Α. Brush, ed. PZWL, Βαρσοβία.
– Βασικά στοιχεία παθολογίας για φοιτητές ιατρικής «, Groniowski, Kruś, ed. PZWL, Βαρσοβία.

Delli Panthea
Περί Delli Panthea 315 Άρθρα
Παίρνει λίγο χρόνο για να γνωρίσετε τη Philippa Take, αλλά δύο πράγματα που δεν θα ξεχάσετε ποτέ είναι ότι είναι σίγουρο και πρακτικό. Φυσικά, το sshe είναι επίσης χαρισματικό, συναισθηματικό και ικανό, αλλά είναι λιγότερο προεξέχον και συχνά συνυφασμένο με το να είναι επιτηδευμένο Καλά. Οι προσδοκίες της, όμως, είναι αυτό που τόσο άρεσε. Σε πολλές περιπτώσεις, οι άνθρωποι θα υπολογίζουν και στην οπισθοψία τους όποτε χρειάζονται επευφημίες. Κανείς δεν είναι τέλειος φυσικά και ο Φίλιππα έχει πολλά λιγότερο ευνοϊκά χαρακτηριστικά. Η στενότητα και η μισαλλοδοξία της τείνουν να παρεμποδίζουν συχνά τα προσωπικά επίπεδα. Ευτυχώς η πρακτική της σκέψη είναι συνήθως εκεί για να μαλακώσει τα χτυπήματα.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*