Πρόγνωση της νόσου Kawasaki Διάφορα

[Total: 0    Average: 0/5]

Η ασθένεια Kawasaki είναι μια γενική διαδικασία που χαρακτηρίζεται από το σχηματισμό διαστολών και ανευρύσματος εντός των αγγείων, εκδηλώνεται κλινικά στις στεφανιαίες αρτηρίες και επίσης αναπτύσσει ενδοκαρδίτιδα, περικαρδίτιδα και μυοκαρδίτιδα. Οι αλλαγές στην καρδιά συνδέονται με επικίνδυνες επιπλοκές, επικίνδυνες για την υγεία ή τη ζωή του ασθενούς.

Τέτοιες καταστάσεις εμφανίζονται σε ποσοστό περίπου 12% των ασθενών που δεν έχουν υποβληθεί σε θεραπεία – επειδή εμφανίζονται ανευρύσματα στεφανιαίας αρτηρίας, στους μισούς ασθενείς οι βλάβες δεν υποχωρούν και είναι μόνιμες, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε ισχαιμική καρδιακή νόσο στο μέλλον (μια άλλη σοβαρή κατάσταση είναι πιθανή καρδιακή tamponade, η οποία χωρίς θεραπεία οδηγεί σε θάνατο).

Σπάνια κλινικά συμπτώματα της νόσου του Kawasaki περιλαμβάνουν: λειτουργικές διαταραχές, πόνο και φλεγμονή των αρθρώσεων, πνευμονία, μηνιγγίτιδα, στομάχια και έντερα. Επιπλέον, μπορεί επίσης να εμφανιστούν αλλαγές στην πρόσθια αγγειακή περιοχή του οφθαλμού που συμβαίνουν με φωτοφοβία.

Μερικοί ασθενείς εμφανίζουν προβλήματα στο ουροποιητικό σύστημα και διαταραχές του κεντρικού νευρικού συστήματος, όπως οι εμπύρετοι σπασμοί, η αϋπνία, η εγκεφαλοπάθεια και οι μορφολογικές αλλαγές του νευρικού ιστού.

Διάγνωση της νόσου του Kawasaki

Ειδικά κριτήρια διάγνωσης, λαμβάνοντας υπόψη την κλινική πορεία της νόσου του Kawasaki, καθιστούν δυνατή τη διάγνωση. Αυτές περιλαμβάνουν: πυρετό που διαρκεί τουλάχιστον 5 ημέρες, διάφορα εξάνθημα χωρίς σχηματισμό κυψελίδων, επιπεφυκίτιδα χωρίς χαρακτηριστικά εξιδρώματος, μεγέθυνση των τραχηλικών λεμφογαγγλίων, μεταβολές του δέρματος των άκρων υπό μορφή ερυθροποίησης χεριών και πέλμων (στην αρχική φάση) και ξεφλούδισμα της επιδερμίδας στις άκρες των δακτύλων (το στάδιο της επούλωσης) και χαρακτηριστικές αλλαγές στην στοματική κοιλότητα.

Η εκπλήρωση τουλάχιστον 5 κριτηρίων παρέχει τη δυνατότητα διάγνωσης της νόσου του Kawasaki. Επιπλέον, ανωμαλίες στις εργαστηριακές εξετάσεις μπορεί να υποδεικνύουν μια φλεγμονώδη διαδικασία στο σώμα κατά τη διάρκεια μιας ασθένειας. Αυτό αποδεικνύεται ιδιαίτερα από την επιτάχυνση της απόθεσης ερυθρών αιμοσφαιρίων (ESR) και την αύξηση των συγκεντρώσεων πρωτεϊνών.

C-αντιδραστική, που ανήκει στο λεγόμενο C-αντιδραστικό. παράγοντες οξείας φάσης. Επιπλέον, ένας αυξημένος αριθμός αιμοπεταλίων βρίσκεται στο αίμα και ορισμένοι ασθενείς μπορεί να έχουν αντισώματα κατευθυνόμενα κατά των δομών ιστού τους.

Η διαφοροποίηση περιλαμβάνει κυρίως καταστάσεις όπως το σύνδρομο τοξικού σοκ, το σύνδρομο Stevens και Johnson, η νεανική αρθρίτιδα, οι αντιδράσεις μετά την δόση του οργανισμού σε ορισμένα φαρμακολογικά παρασκευάσματα και άλλες καταστάσεις με παρόμοια κλινικά σημεία.

Θεραπεία της νόσου του Kawasaki

Στην οξεία έναρξη της νόσου του Kawasaki, η θεραπεία συνίσταται στην ελαχιστοποίηση της φλεγμονής στις στεφανιαίες αρτηρίες, προκειμένου να εξουδετερωθεί η ανάπτυξη ανευρυσμάτων, οι οποίες είναι μία από τις πιο επικίνδυνες επιπλοκές που παρατηρούνται κατά τη διάρκεια της νόσου. Επιπλέον, πρέπει να προληφθεί η θρόμβωση στα αιμοφόρα αγγεία, η οποία μπορεί επίσης να έχει σοβαρές συνέπειες και να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή των ασθενών.

Το ακετυλοσαλικυλικό οξύ, η ανοσοσφαιρίνη και η μεθυλπρεδνιζολόνη χρησιμοποιήθηκαν από φαρμακολογικά παρασκευάσματα. Η χρόνια θεραπεία εφαρμόζεται σε ασθενείς με ανεύρυσμα στις στεφανιαίες αρτηρίες. θα πρέπει να προλαμβάνεται η θρόμβωση, η ισχαιμία και το έμφραγμα του μυοκαρδίου (χορηγείται χαμηλής δόσης ακετυλοσαλικυλικό οξύ, μερικές φορές κλοπιδογρέλη και όταν μεγεθυνθεί το ανεύρυσμα, χρησιμοποιείται ηπαρίνη ή ένα φάρμακο από την ομάδα των αντιπηκτικών από το στόμα).

Πρόγνωση της ασθένειας Kawasaki

Η πρόγνωση της ασθένειας του Kawasaki ποικίλλει, βασικά εξαρτάται από την παρουσία και τη σοβαρότητα των μεταβολών στο καρδιαγγειακό σύστημα. Σχεδόν όλοι οι θάνατοι στα αρχικά στάδια της νόσου, επίσης σε βρέφη, σχετίζονται με έμφραγμα του μυοκαρδίου ή ρήξη στεφανιαίας αρτηρίας.

Στους περισσότερους ασθενείς, ωστόσο, η πρόγνωση με τη νόσο του Kawasaki είναι επιτυχής. Είναι σημαντική η έγκαιρη διάγνωση της ασθένειας και η αυστηρή εφαρμογή της θεραπείας, η οποία εμποδίζει την ανάπτυξη επικίνδυνων επιπλοκών, οι οποίες επιδεινώνουν σημαντικά την πρόγνωση.

Delli Panthea
Περί Delli Panthea 315 Άρθρα
Παίρνει λίγο χρόνο για να γνωρίσετε τη Philippa Take, αλλά δύο πράγματα που δεν θα ξεχάσετε ποτέ είναι ότι είναι σίγουρο και πρακτικό. Φυσικά, το sshe είναι επίσης χαρισματικό, συναισθηματικό και ικανό, αλλά είναι λιγότερο προεξέχον και συχνά συνυφασμένο με το να είναι επιτηδευμένο Καλά. Οι προσδοκίες της, όμως, είναι αυτό που τόσο άρεσε. Σε πολλές περιπτώσεις, οι άνθρωποι θα υπολογίζουν και στην οπισθοψία τους όποτε χρειάζονται επευφημίες. Κανείς δεν είναι τέλειος φυσικά και ο Φίλιππα έχει πολλά λιγότερο ευνοϊκά χαρακτηριστικά. Η στενότητα και η μισαλλοδοξία της τείνουν να παρεμποδίζουν συχνά τα προσωπικά επίπεδα. Ευτυχώς η πρακτική της σκέψη είναι συνήθως εκεί για να μαλακώσει τα χτυπήματα.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*