Πρόωρη θραύση των τοιχωμάτων του εμβρύου

[Total: 0    Average: 0/5]

Η πρώιμη διάσπαση των μεμβρανών συνδέεται με τη συνύπαρξη πολλών μη φυσιολογικών μηχανισμών, ωστόσο, είναι συχνά αδύνατο να ανιχνευθεί ο σωστός παράγοντας που είναι υπεύθυνος για την πρόωρη ρωγμή των μεμβρανών.

Αυξημένα ποσοστά παθολογίας παρατηρούνται κυρίως σε γυναίκες με χαμηλή κοινωνικοοικονομική κατάσταση, σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα και σε εκείνους που είχαν ιστορικό σπασίματος εμβρυϊκών μεμβρανών σε λάθος χρόνο στις προηγούμενες εγκυμοσύνες τους.

Επίσης, ο κίνδυνος πρόωρης γέννησης στην τρέχουσα εγκυμοσύνη συνδέεται με υψηλότερο κίνδυνο ανάπτυξης αυτής της παθολογίας.

Άλλες αιτίες πρόωρης θραύσης των εμβρυϊκών μεμβρανών περιλαμβάνουν: τέντωμα των τοιχωμάτων της μήτρας (που παρατηρούνται, για παράδειγμα, στην περίπτωση της μήτρας) ή τα ακόλουθα σε πολυβάθμιο – υπερβολικό όγκο εμβρυϊκών νερών για μια δεδομένη ηλικία κύησης, είτε σε πολλαπλές η εγκυμοσύνη ή η ανώμαλη θέση του εμβρύου), η υποθετική κυκλική ραφή (λόγω καρδιαγγειακής ανεπάρκειας), αναπτυξιακά ελαττώματα που παρατηρούνται στο έμβρυο καθώς και στη μήτρα. Το κάπνισμα και η έλλειψη βιταμίνης C πιστεύεται επίσης ότι αυξάνουν τον κίνδυνο πρόωρης θραύσης των εμβρυϊκών μεμβρανών.

Διάγνωση πρόωρης θραύσης των εμβρυϊκών μεμβρανών

Η διάγνωση πρόωρου κατάγματος εμβρυϊκών μεμβρανών βασίζεται συνήθως στην ανίχνευση της εκροής αμνιακού υγρού μετά την εισαγωγή των κολπικών σκοπευτικών.

Μεταξύ άλλων διαγνωστικών μεθόδων χρησιμοποιήθηκαν δοκιμές υπερήχων (εκτιμάται η ποσότητα του υπολειπόμενου αμνιακού υγρού), κολπικές εξετάσεις (σε πρόωρη ρήξη εμβρυϊκών μεμβρανών, παρατηρείται μεταβολή στο ρΗ στην αλκαλική διεύθυνση, αλλά αυτή η κατάσταση μπορεί επίσης να συμβεί σε μολύνσεις και όταν χρησιμοποιούνται ορισμένα οικεία υγρά υγιεινής, γεγονός που μειώνει την εμπιστοσύνη αυτής της μεθόδου και δεν επιτρέπει τον προσδιορισμό της διάγνωσης με βάση τα αποτελέσματά της).

Επιπροσθέτως, μπορεί να διεξαχθεί μικροσκοπική εξέταση του κολπικού ίζηματος (εάν υπάρχει αμνιακό υγρό, μπορεί να υπάρχουν κύτταρα του αμνιακού επιθηλίου, ο ομφάλιος λώρος ή το έμβρυο, π.χ. ο ομφάλιος λώρος). Περιλαμβάνει επίσης δοκιμές κρυσταλλώσεως αμνιακού υγρού.

Η διαφοροποίηση της πρόωρης ρήξης εμβρυϊκής μεμβράνης θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη την ανεξέλεγκτη ούρηση, την άφθονη διήθηση και την υπερβολική έκκριση βλέννας, με τη συνύπαρξη αυξημένης διαστολής του τραχήλου της μήτρας.

Επιπλοκές με πρόωρη θραύση των εμβρυϊκών μεμβρανών

Η πρόωρη ρήξη των εμβρυϊκών μεμβρανών συνδέεται με τη δυνατότητα εμφάνισης πολυάριθμων επιπλοκών που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία τόσο της μητέρας όσο και του νεογέννητου παιδιού, ειδικά εάν έχει περάσει μακρά χρονική περίοδος από τη διάρρηξη των μεμβρανών μέχρι την παράδοση ή εάν το έμβρυο δεν είναι ώριμη για εξωμήτρια ζωή κατά τη στιγμή της πρόωρης ρήξης των εμβρυϊκών μεμβρανών.

Οι συνηθέστερες επιπλοκές της πρόωρης ρήξης της μεμβράνης είναι οι ενδομήτριες λοιμώξεις, η υποξία του εμβρύου με όλους τους κινδύνους που συνεπάγεται (έως και το νεογνό) και οι παραμορφώσεις.

Μέτρα σε περίπτωση πρόωρου κατάγματος των εμβρυϊκών μεμβρανών

Ανάλογα με τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και τη γενική κατάσταση της εγκυμοσύνης, μπορούν να ληφθούν διάφορες διαδικασίες: συντηρητικές, ενεργές ή επεμβατικές. Τα μέτρα συμπεριφοράς θα πρέπει να μειώνουν τη φυσική προσπάθεια και να εφαρμόζουν ασηπτικές αρχές προκειμένου να αποφεύγεται η δευτερογενής ενδομήτρια μόλυνση.

Συνιστάται η παρακολούθηση της εγκυμοσύνης (η εξέταση KTG, η οποία μετρά τη συστολική λειτουργία της μήτρας και της καρδιάς του εμβρύου, είναι επίσης απαραίτητη για την αξιολόγηση της ανάπτυξης του εμβρύου και της ποσότητας του αμνιακού υγρού μέσω υπερήχων). Η δοκιμή για ενδομήτρια μόλυνση είναι απαραίτητη.

Η ενεργή αντιμετώπιση της πρόωρης θραύσης των εμβρυϊκών μεμβρανών βασίζεται σε μεθόδους συμπεριφοράς συνδυασμένες με τη χορήγηση τοξολυτικών παρασκευασμάτων, κορτικοστεροειδών και αντιβιοτικών για την πρόληψη λοιμώξεων.

Η εφαρμογή της τοκοκυτταρικής θεραπείας στοχεύει στην αύξηση της ωριμότητας του εμβρύου, αλλά οποιαδήποτε συμπτώματα λοίμωξης αποτελούν απόλυτη αντένδειξη στη χρήση μιας τέτοιας θεραπείας.

Ο στόχος της επεμβατικής διαδικασίας σε περίπτωση πρόωρης θραύσης εμβρυϊκών μεμβρανών είναι να τερματιστεί η εγκυμοσύνη και η ένδειξη αυτής της διαδικασίας είναι η εμφάνιση συμπτωμάτων ενδομήτριας μόλυνσης και ο κίνδυνος υποξίας του εμβρύου. Η μέθοδος τερματισμού της εγκυμοσύνης θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη την ηλικία της εγκυμοσύνης και τη γενική κατάσταση του ασθενούς.

Delli Panthea
Περί Delli Panthea 315 Άρθρα
Παίρνει λίγο χρόνο για να γνωρίσετε τη Philippa Take, αλλά δύο πράγματα που δεν θα ξεχάσετε ποτέ είναι ότι είναι σίγουρο και πρακτικό. Φυσικά, το sshe είναι επίσης χαρισματικό, συναισθηματικό και ικανό, αλλά είναι λιγότερο προεξέχον και συχνά συνυφασμένο με το να είναι επιτηδευμένο Καλά. Οι προσδοκίες της, όμως, είναι αυτό που τόσο άρεσε. Σε πολλές περιπτώσεις, οι άνθρωποι θα υπολογίζουν και στην οπισθοψία τους όποτε χρειάζονται επευφημίες. Κανείς δεν είναι τέλειος φυσικά και ο Φίλιππα έχει πολλά λιγότερο ευνοϊκά χαρακτηριστικά. Η στενότητα και η μισαλλοδοξία της τείνουν να παρεμποδίζουν συχνά τα προσωπικά επίπεδα. Ευτυχώς η πρακτική της σκέψη είναι συνήθως εκεί για να μαλακώσει τα χτυπήματα.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*