Σε χρόνια μορφή Συνιστάται η θεραπεία με οξυγόνο

[Total: 0    Average: 0/5]

Η πνευμονία του πνεύμονα συνήθως προκαλείται από την εισπνοή ανόργανων σκονών. Κατατάσσονται ως επαγγελματικές και χρόνιες ασθένειες. Οι γύπες προκαλούνται από σκόνες που μολύνουν το περιβάλλον εργασίας. Στη συνέχεια εισέρχονται στην αναπνευστική οδό. Συνήθως σταματούν στη μύτη και στην ανώτερη αναπνευστική οδό, από όπου αποβάλλονται με τον αέρα εξαγωγής.

Αεροσόλες με διάμετρο μικρότερη από 2 μm εισέρχονται στις πνευμονικές κυψελίδες. Η διαλυτή σκόνη απορροφάται στο αίμα και η αδιάλυτη σκόνη εναποτίθεται στους λεμφαδένες και απορροφάται από τα μακροφάγα.

Κατανομή της πνευμονοκονίας

Η πνευμονοκονίαση μπορεί να διαιρεθεί σε πνευμονοκονίαση κολλαγόνου και μη κολλαγόνου. Οι ανθήρες κολλαγόνου αντιπροσωπεύονται από πυριτίαση και αμίαντο. Η σκόνη ερεθισμού του πνεύμονα έχει ινώδεις ιδιότητες.

Κάθε ίνωση του πνευμονικού ιστού είναι εστιακή κατά μήκος. Τα οζίδια έχουν διάμετρο λίγων χιλιοστών. Είναι κατασκευασμένα από ομόκεντρες ίνες κολλαγόνου. Στη μέση υπάρχουν μεταβολές των ιωδίων. Το chtaG_BX δείχνει τους κρυστάλλους του πυριτίου. Με τη μορφή προοδευτικών οζιδίων, εντάσσονται σε εκτεταμένες αλλαγές.

Η ίνωση εμφανίζεται στα κάτω μέρη των πνευμόνων. Στα άνω μέρη των πνευμόνων, συχνά αναπτύσσεται το εμφύσημα. Οι ανθήρες μη κολλαγόνου προκαλούνται από θειικό βάριο ή οξείδιο κασσιτέρου. Η ερεθιστική σκόνη έχει κακή ινώδη επίδραση.

Τα ανάχωμα ανθρακωρύχων προκαλούνται από την εισπνοή σκόνης ορυχείου. Το κύριο χαρακτηριστικό τους είναι η πνευμονική ίνωση μικρής εστίασης. Η πυριτίαση είναι μια πνευμονοκονίαση που χαρακτηρίζεται από γενετική προδιάθεση. Η παρουσία σκόνης πυριτίας ανιχνεύεται στους πνεύμονες. Η αμιάντωση χαρακτηρίζεται από χαρακτηριστική ίνωση.

Συμπτώματα πνευμονοκονίας

Η πνευμονοκονίαση των πνευμόνων αναπτύσσεται σταδιακά. Έχουν κρυμμένη αρχή και αργή πορεία. Για πολλά χρόνια, μπορείτε να αισθανθείτε μια αυξανόμενη δύσπνοια. Ορισμένες επαγγελματικές ασθένειες είναι οξείες και πολύ ταραχώδεις. Εμφανίζονται κατά την εισπνοή επιβλαβών αερίων. Μετά από μια τέτοια αρχική οξεία περίοδο, υπάρχει μια ελάχιστα ελπιδοφόρα «περίοδος σιωπής». Ακολουθεί μια περίοδος καταστροφής – δύσπνοια και πνευμονικό οίδημα.

Θεραπεία της πνευμονοκονίας

Υψηλές δόσεις γλυκοκορτικοστεροειδών χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της οξείας πνευμονοκονίας. Η θεραπεία με οξυγόνο συνιστάται σε χρόνια μορφή. Η πρόληψη των επιβλαβών συνεπειών των σκονών βασίζεται στην τεχνική πρόληψη, δηλαδή στην αφαίρεση των πηγών σκόνης και στη χρήση προστατευτικών μάσκες.
Μόνικα Κοζάκ

– Γενική Διάγνωση Εσωτερικών Ασθενειών «, Ε. Ί Α. Brush, ed. PZWL, Βαρσοβία.
– Internet για τους οδοντιάτρους «, G. Oehler, W. Η. Krause, ed. PZWL, Βαρσοβία.

Delli Panthea
Περί Delli Panthea 315 Άρθρα
Παίρνει λίγο χρόνο για να γνωρίσετε τη Philippa Take, αλλά δύο πράγματα που δεν θα ξεχάσετε ποτέ είναι ότι είναι σίγουρο και πρακτικό. Φυσικά, το sshe είναι επίσης χαρισματικό, συναισθηματικό και ικανό, αλλά είναι λιγότερο προεξέχον και συχνά συνυφασμένο με το να είναι επιτηδευμένο Καλά. Οι προσδοκίες της, όμως, είναι αυτό που τόσο άρεσε. Σε πολλές περιπτώσεις, οι άνθρωποι θα υπολογίζουν και στην οπισθοψία τους όποτε χρειάζονται επευφημίες. Κανείς δεν είναι τέλειος φυσικά και ο Φίλιππα έχει πολλά λιγότερο ευνοϊκά χαρακτηριστικά. Η στενότητα και η μισαλλοδοξία της τείνουν να παρεμποδίζουν συχνά τα προσωπικά επίπεδα. Ευτυχώς η πρακτική της σκέψη είναι συνήθως εκεί για να μαλακώσει τα χτυπήματα.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*