Τα πιο συνηθισμένα αλλεργιογόνα είναι η Bialka Mleka Krowiego (Bell Cow’s Milk Bell).

[Total: 0    Average: 0/5]

Γενικά, οι ανεπιθύμητες μη τοξικές αντιδράσεις τροφίμων διαιρούνται σε τροφικές αλλεργίες, τροφικές δυσανεξίες και ψευδο-αλλεργίες (ενώ οι τοξικές αντιδράσεις σχετίζονται με τη δράση του τροφικού δηλητηριώδους παράγοντα). Η τροφική αλλεργία είναι μια κατάσταση στην οποία τα συμπτώματα σχετίζονται με ανοσολογικούς μηχανισμούς.

Η εμφάνιση αυτού του τύπου αλλεργίας εξαρτάται από το m. μεταξύ άλλων από γενετικούς παράγοντες που τείνουν να προκαλέσουν συμπτώματα, αλλά και από θρεπτικά συστατικά, ειδικά από πρωτεΐνες. Άλλοι παράγοντες που ευνοούν την ανάπτυξη της νόσου περιλαμβάνουν αυξημένη συγκέντρωση ανοσοσφαιρινών κατηγορίας Ε, τροφοδοσία του παιδιού από τη γέννηση με προϊόντα αγελαδινού γάλακτος, γαστρεντερικές μολύνσεις (ιογενής και βακτηριακή διάρροια) και συνθήκες ανοσοανεπάρκειας.

Τα πιο συνηθισμένα αλλεργιογόνα είναι πρωτεΐνες αγελαδινού γάλακτος, καθώς και αυγά, αλεύρι, ψάρια, ξηροί καρποί και σόγια. Χαρακτηριστικό γνώρισμα της τροφικής αλλεργίας είναι η ποικιλομορφία της όσον αφορά τα κλινικά σημεία και την εξέλιξη.

Συμπτώματα τροφικής αλλεργίας

Η γαστρεντερική αλλεργία εκδηλώνεται σε παθήσεις διαφόρων οργάνων και συστημάτων (όχι μόνο προκαλώντας αλλαγές που σχετίζονται με την γαστρεντερική οδό). Το δέρμα επηρεάζεται από εξάνθημα που είναι χαρακτηριστικό της ατοπικής δερματίτιδας, της κνίδωσης και του αγγειακού οιδήματος – η ποικιλία των αλλαγών είναι εξαιρετική. Astma, χρόνια ρινίτιδα, λοιμώξεις του μέσου ωτός και άλλες ασθένειες μπορεί να εμφανιστούν στην αναπνευστική οδό.

Οι ανωμαλίες στο γαστρεντερικό σωλήνα εκδηλώνονται κυρίως με χρόνια διάρροια, κολίτιδα ή λεγόμενη «κολίτιδα». ηωσινοφιλική πάθηση του εντέρου. Άλλες εκδηλώσεις μπορεί να περιλαμβάνουν ένα απειλητικό για τη ζωή αναφυλακτικό σοκ με πλήρη σειρά χαρακτηριστικών συμπτωμάτων, καθώς και ψυχο-νευρολογικά προβλήματα όπως ημικρανία, διαταραχές ύπνου, συναισθηματικές δυσλειτουργίες.

Τα συμπτώματα της τροφικής αλλεργίας μπορούν να αναπτυχθούν μέσα σε λίγα λεπτά ή με καθυστέρηση 1-2 ώρες μετά την κατάποση των αλλεργιογόνων τροφίμων. Το πρώτο σύμπτωμα είναι συνήθως φαγούρα στο στόμα και στο λαιμό. Οι ασθενείς συχνά υποτιμούν τα συμπτώματα που ακολουθούν αμέσως τα συμπτώματα της γαστρεντερικής οδού (διάρροια, έμετος, κοιλιακό άλγος), το δέρμα ή το αναπνευστικό σύστημα (φτάρνισμα, βραχνάδα, βρογχική συστολή).

Ανίχνευση τροφικής αλλεργίας

Στη διάγνωση της τροφικής αλλεργίας, το οικογενειακό ιστορικό ατοπικών νόσων είναι σημαντικό. Η εξέταση του ασθενούς δείχνει την εμφάνιση συμπτωμάτων αλλεργίας, δερματίτιδας. Επιπλέον, οι δερματικές δοκιμασίες διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη διαγνωστική διαδικασία (στα βρέφη μπορεί να είναι ψευδεπίγραφα).

Ωστόσο, οι μοναδικές δοκιμές είναι οι προκλητικές δοκιμές που συνίστανται στην εξάλειψη του επιβλαβούς προϊόντος από το φαγητό για περίοδο 4 εβδομάδων, μέχρι να εξαφανιστούν τα συμπτώματα και να επανεισαχθούν σε μικρές ποσότητες (λόγω του κινδύνου εμφάνισης σοβαρής αλλεργικής αντίδρασης , οι δοκιμές αυτές πρέπει να διεξάγονται σε νοσοκομείο).

Η διαφοροποίηση των τροφικών αλλεργιών λαμβάνει υπόψη τη δυσανεξία στη λακτόζη, τη σπλαχνική νόσο, την εντερική φλεγμονή, τα σύνδρομα δυσαπορρόφησης, το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, τα εντερικά ανατομικά ελαττώματα και διάφορες ασθένειες που εμφανίζονται με ανοσολογικές ανεπάρκειες και μια εξασθενημένη ανοσολογική αντίδραση του σώματος.

Θεραπεία της τροφικής αλλεργίας

Η βασική αρχή στην αντιμετώπιση της τροφικής αλλεργίας είναι η καθιέρωση μιας διάγνωσης, η οποία πρέπει να είναι σαφής, διότι η χρήση της δίαιτας εξάλειψης, ως βασική μέθοδος θεραπείας και πρόληψη της επανάληψης της νόσου, είναι δύσκολη, επιβαρυντική και συχνά συνδέεται με υψηλό κόστος μιας τέτοιας θεραπείας.

Η δίαιτα μπορεί μερικές φορές να οδηγήσει σε υποσιτισμό για βρέφη και παιδιά. Στα βρέφη, αντί για γάλα χρησιμοποιούνται υποαλλεργική καζεΐνη ή προϊόντα υδρόλυσης ορού γάλακτος. Το γάλα κατσίκας δεν πρέπει να χορηγείται. Είναι επίσης λάθος να εξαλείψουμε πολλά τρόφιμα, εκτός εάν υπάρχουν σαφείς ενδείξεις για κάτι τέτοιο. Το φάρμακο επιλογής σε περίπτωση αναφυλακτικής αντίδρασης είναι η αδρεναλίνη.

Οι αντιισταμίνες έχουν κάποια ωφέλιμη επίδραση στα συμπτώματα του δέρματος και του στόματος, αλλά δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως κατασταλτικά της αναφυλαξίας όταν δεν ακολουθείται η δίαιτα. Δεν έχει αποδειχθεί ακόμη ότι η ανοσοθεραπεία με αλλεργιογόνα τροφίμων ανακουφίζει από τα συμπτώματα τροφικής αλλεργίας.

Πρόληψη της τροφικής αλλεργίας

Εάν τα μωρά που θηλάζουν παρουσιάζουν συμπτώματα τροφικής αλλεργίας, πρέπει πρώτα να χορηγηθεί στη μητέρα εξάλειψη διατροφής (κυρίως γάλα, αυγά και ξηροί καρποί πρέπει να αποκλειστούν). Εάν η πάθηση επιμένει, θα πρέπει να χορηγούνται στο βρέφος τύποι με υψηλό ποσοστό υδρόλυσης πρωτεϊνών.

Σε οικογένειες με υψηλό κίνδυνο ατοπικών νοσημάτων, τα παιδιά πρέπει να θηλάζουν μόνο για μισό χρόνο (εάν αυτό δεν είναι αρκετό, θα πρέπει να τρέφονται με υποαλλεργικά προϊόντα) και κατά την περίοδο που οι θηλάζουσες μητέρες πρέπει να εξαλείψουν τα ισχυρά αλλεργιογόνα από τη διατροφή τους.

Τα στερεά τρόφιμα εισάγονται μόνο αφού τελειώσει το μωρό 6. Είναι δυνατή η ενεργοποίηση του αγελαδινού γάλακτος μόνο μετά το επόμενο εξάμηνο του έτους και στα αυγά, τα ψάρια και τα καρύδια όταν το παιδί είναι άνω των 2 ετών. Η έκθεση των παιδιών σε αλλεργιογόνα κατά την εισπνοή θα πρέπει επίσης να μειωθεί (π.χ. μειώνοντας την έκθεση των παιδιών σε αλλεργιογόνα κατά την εισπνοή). καπνός τσιγάρων, οικιακή σκόνη, τρίχα κατοικίδιων ζώων).
Mariusz Kłos

– Pediatrie «, επιστημονικές επιστήμες, Krystyna Kubicka, Wanda Kawalec, έκδοση PZWL Medical Publishing House, Βαρσοβία.
– Αλλεργιολογία », Niels Mygind, Ronald Dahl, Soren Pedersen, Kristian Thestrup-Pedersen, ed. έκδοση pol. Jerzy Kruszewski, Wojciech Silny, ed.

Delli Panthea
Περί Delli Panthea 315 Άρθρα
Παίρνει λίγο χρόνο για να γνωρίσετε τη Philippa Take, αλλά δύο πράγματα που δεν θα ξεχάσετε ποτέ είναι ότι είναι σίγουρο και πρακτικό. Φυσικά, το sshe είναι επίσης χαρισματικό, συναισθηματικό και ικανό, αλλά είναι λιγότερο προεξέχον και συχνά συνυφασμένο με το να είναι επιτηδευμένο Καλά. Οι προσδοκίες της, όμως, είναι αυτό που τόσο άρεσε. Σε πολλές περιπτώσεις, οι άνθρωποι θα υπολογίζουν και στην οπισθοψία τους όποτε χρειάζονται επευφημίες. Κανείς δεν είναι τέλειος φυσικά και ο Φίλιππα έχει πολλά λιγότερο ευνοϊκά χαρακτηριστικά. Η στενότητα και η μισαλλοδοξία της τείνουν να παρεμποδίζουν συχνά τα προσωπικά επίπεδα. Ευτυχώς η πρακτική της σκέψη είναι συνήθως εκεί για να μαλακώσει τα χτυπήματα.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*