Υπερθυρεοειδισμός σε γυναίκες με εγκυμοσύνη

[Total: 0    Average: 0/5]

Οι υποψίες υπερθυρεοειδισμού κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ενδέχεται να υποδηλώνουν κλινικά σημεία. Σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι απαραίτητο να επιβεβαιωθούν οι ανωμαλίες σε εργαστηριακές εξετάσεις οι οποίες δεν διαφέρουν από εκείνες που παρατηρούνται σε μη έγκυες γυναίκες.

Ως εκ τούτου, τα πιο συχνά αναφερόμενα επίπεδα μειώνουν την θυρεοειδή ορμόνη TSH (δευτερογενής υπερθυρεοειδισμός εμφανίζεται με τις αυξημένες τιμές) και υψηλές συγκεντρώσεις ελεύθερης θυροξίνης (fT4) και τριιωδοθυρονίνης (fT3). Για να επιβεβαιωθεί η ασθένεια Graves-Basedow, είναι απαραίτητο να αποδειχθεί η παρουσία αντισωμάτων που στρέφονται κατά των θυρεοειδικών δομών στον ορό. Άλλες ανωμαλίες μπορεί να αποδειχθούν με ΗΚΓ και υπερηχογραφική αξιολόγηση του θυρεοειδούς αδένα.

Επιπλοκές υπερθυρεοειδισμού σε έγκυες γυναίκες

Ο υπερθυρεοειδισμός σε έγκυες γυναίκες μπορεί να επηρεάσει δυσμενώς τη λειτουργία του θυρεοειδούς. Προγενέστερες γεννήσεις παρατηρούνται συχνά, και τα νεογνά γεννιούνται με χαμηλό βάρος γέννησης. Λόγω της μετάδοσης αντισωμάτων ορού που είναι παρόντες στη νόσο του Graves-Basedow μέσω του πλακούντα, υπάρχει κίνδυνος ταχείας αύξησης των επιπέδων θυρεοειδικών ορμονών στο έμβρυο και στο νεογέννητο παιδί.

Ο τοκετός του υπερθυρεοειδισμού δεν απαιτεί ειδική θεραπεία, εφόσον οι συγκεντρώσεις ορμονών στον ασθενή παραμένουν εντός των κανονικών ορίων (η θεραπεία της διαταραχής διεξάγεται σωστά). Εάν ο ασθενής δεν αποζημιωθεί, υπάρχει υψηλός κίνδυνος ανάπτυξης θυρεοειδούς ανάπτυξης.

Επιπλέον, η περίοδος μετά τον τοκετό μπορεί να αυξήσει τη ζήτηση για αντι-θυρεοειδή παρασκευάσματα, γι ‘αυτό είναι απαραίτητη μια λεπτομερής ανάλυση της κλινικής κατάστασης μιας γυναίκας μετά τον τοκετό και της χρόνιας παρατήρησής της. Εάν ένα φάρμακο κατά της αρθρίτιδας έχει χρησιμοποιηθεί σε έγκυο γυναίκα, υπάρχει κίνδυνος λίγου ποσοστού βούλησης στο νεογέννητο παιδί, το ήμισυ των οποίων είναι με υποθυρεοειδισμό.

Θεραπεία υπερθυρεοειδισμού σε έγκυες γυναίκες

Η βασική διαδικασία σε έγκυες γυναίκες με διαγνωσμένο υπερθυρεοειδισμό είναι η χορήγηση αντιθυρεοειδών φαρμάκων, όπως προπυλοθειουρακυλίου, μεθυλοθειουρακυλίου ή θειαμαζόλης, τα οποία έχουν σχεδιαστεί για να εμποδίζουν την έκκριση ορμονών από τον θυρεοειδή αδένα και έτσι να εξαλείφουν τα συμπτώματα της υπερδραστηριότητας.

Ο στόχος της θεραπείας είναι η επίτευξη ευθυρεοειδισμού (κανονικό επίπεδο ορμονών στον ορό του αίματος) στον ασθενή με τη χαμηλότερη δυνατή συγκέντρωση των παρασκευασμάτων. Μια σημαντική πτυχή είναι ότι η θεραπεία διεξάγεται με τέτοιο τρόπο ώστε να διακόπτεται η θεραπεία μετά από 34 ημέρες. την εβδομάδα της εγκυμοσύνης.

Η χορήγηση των παρασκευασμάτων ιωδίου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης θα πρέπει να περιορίζεται μόνο στο προεγχειρητικό παρασκεύασμα, διότι η διείσδυση του ιωδίου μέσω του πλακούντα προκαλεί συχνότερα το σχηματισμό προθυμίας και υποθυρεοειδισμού στο έμβρυο (και στο νεογέννητο παιδί).

Συνιστάται η χρήση χαμηλών δόσεων ιωδίου για αρκετές ημέρες. Τα ραδιενεργά παρασκευάσματα αντενδείκνυνται απολύτως κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης (μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές βλάβες στον θυρεοειδή αδένα στο έμβρυο).

Κατ ‘αρχήν, η χειρουργική θεραπεία του εγκύου υπερθυρεοειδισμού ενδείκνυται μόνο για περιπτώσεις που δεν έχουν υποβληθεί σε θεραπεία με φάρμακα ή όταν αντενδείκνυται η χρήση αντι-θυρεοειδικών παρασκευασμάτων. Το πλεονέκτημα αυτής της διαδικασίας είναι ότι είναι πολύ αποτελεσματικό και δεν εκθέτει το έμβρυο στα φάρμακα. Η αφαίρεση του θυρεοειδούς αδένα θα πρέπει να πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου της εγκυμοσύνης.

Πρόγνωση του υπερθυρεοειδισμού σε έγκυες γυναίκες

Εάν ο ασθενής με υπερθυρεοειδισμό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, τον τοκετό και τον τοκετό έχει σωστή καθοδήγηση (βρίσκεται στην ευθαίρεση), η πρόγνωση είναι επιτυχής. Ωστόσο, μερικές περιπτώσεις είναι εξαιρετικά δύσκολες στη θεραπεία και ένα φυσιολογικό επίπεδο θυρεοειδικών ορμονών δεν μπορεί να επιτευχθεί κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Delli Panthea
Περί Delli Panthea 315 Άρθρα
Παίρνει λίγο χρόνο για να γνωρίσετε τη Philippa Take, αλλά δύο πράγματα που δεν θα ξεχάσετε ποτέ είναι ότι είναι σίγουρο και πρακτικό. Φυσικά, το sshe είναι επίσης χαρισματικό, συναισθηματικό και ικανό, αλλά είναι λιγότερο προεξέχον και συχνά συνυφασμένο με το να είναι επιτηδευμένο Καλά. Οι προσδοκίες της, όμως, είναι αυτό που τόσο άρεσε. Σε πολλές περιπτώσεις, οι άνθρωποι θα υπολογίζουν και στην οπισθοψία τους όποτε χρειάζονται επευφημίες. Κανείς δεν είναι τέλειος φυσικά και ο Φίλιππα έχει πολλά λιγότερο ευνοϊκά χαρακτηριστικά. Η στενότητα και η μισαλλοδοξία της τείνουν να παρεμποδίζουν συχνά τα προσωπικά επίπεδα. Ευτυχώς η πρακτική της σκέψη είναι συνήθως εκεί για να μαλακώσει τα χτυπήματα.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*