Φλεγμονή των δερματικών μυών

[Total: 0    Average: 0/5]

Η δερματομυοσίτιδα (Δερματομυοσίτιδα) είναι μια χρόνια ιδιοπαθής ασθένεια με φλεγμονώδεις μυοπάθειες και εμπλοκή του δέρματος.

Οι αλλοιώσεις των ασθενειών εκφράζονται συνήθως σε εξασθενημένους μύες ώμων, ισχίων και λαιμού, οι δερματικές βλάβες, οι αλλαγές στον οισοφάγο, τους πνεύμονες και την καρδιά είναι κοινές. Οι γυναίκες συχνότερα υποφέρουν από δερματομυοσίτιδα, συνήθως πριν την ηλικία των 50 ετών. Γήρανση: – γενέθλια.

Στην πορεία της, η δερματομυοσίτιδα μπορεί να είναι οξεία ή χρόνια και συχνά συνυπάρχει με τον καρκίνο.

Η αιτία της δερματομυοσίτιδας δεν έχει εξηγηθεί μέχρι σήμερα.

Συμπτώματα δερματομυοσίτιδας

Τα κύρια συμπτώματα της δερματομυοσίτιδας είναι τα εξής:
– αδυναμία των εγγύς μυών, συνήθως του πυελικού χείλους, των καμπτών του ώμου ή του λαιμού,
– αποδυνάμωση των αναπνευστικών και οισοφαγικών μυών (δυσφαγία),
– η μυϊκή ατροφία εμφανίζεται σε προχωρημένο στάδιο της νόσου,
– πόνος στις αρθρώσεις,
– διαταραχές του καρδιακού και αγώγιμου ρυθμού,
– εξασθενημένους γαστρεντερικούς μύες,
– πιθανές αλλοιώσεις του δέρματος (δερματομυοσίτιδα), π.χ. αποχρωματισμό των βλεφάρων, οίδημα γύρω από τα μάτια και κόκκινο και ξεφλούδισμα του δέρματος στα γόνατα, τους αγκώνες, το στήθος, το λαιμό και τις πίσω κορυφές.

Σε επιπρόσθετες μελέτες: Η ESR επιταχύνεται μετρίως, το επίπεδο της γ-σφαιρίνης στο αίμα είναι αυξημένο, η δραστηριότητα των ενζύμων δείκτη είναι αυξημένη (κινάση κρεατίνης, αλδαλάση, αμινοτρανσφεράση).

Ως αποτέλεσμα μυϊκής βιοψίας, φλεγμονώδεις και εκφυλιστικές βλάβες εντοπίζονται στους μύες m. μεταξύ άλλων εστιακή νέκρωση, φλεγμονώδεις διηθήσεις μονοπύρηνων κυττάρων γύρω από τα αγγεία, αυξημένη φαγοκυττάρωση.

Διάγνωση δερματομυοσίτιδας

Η διάγνωση της δερματομυοσίτιδας βασίζεται στα ακόλουθα κριτήρια:
– μυϊκές εκφυλιστικές αλλοιώσεις,
– συμμετρική αδυναμία των μυών της στεφάνης του ισχίου και των μυών του λαιμού και της δυσφαγίας – που προχωρούν σε μια περίοδο εβδομάδων ή αρκετών μηνών,
– αύξηση της δραστικότητας στον ορό μυϊκών κυτοπλασμικών ενζύμων,
– ηλεκτρομυογραφικές αλλαγές.

Στη διάγνωση της διαφορικής δερματομυοσίτιδας πρέπει να αποκλειστούν τα εξής: δυστροφία μυϊκού ορρού (μυϊκή υπερτροφία μοσχαριών), μυοπάθεια σαρκοείδωσης ή τοξοπλάσμωσης, τριχίνωση, νευρολογικές ασθένειες (περιφερειακές ή κεντρικές).

Θεραπεία της δερματομυοσίτιδας

Στη θεραπεία δερματομυοσίτιδας χορηγούνται κορτικοστεροειδή (πρεδνιζόνη) ή χορηγούνται ανοσοκατασταλτικά φάρμακα: αζαθειοπρίνη, 6-μερκαπτοπουρίνη, κυκλοφωσφαμίδη ή μεθοτρεξάτη.
Zhaneta Malec

Σχόλια Δερματομυοσίτιδα

natalia | 2009-02-02 20:30

Czesc θέλει απλώς να προσθέσει με ένα μάτι ακριβώς στο λευκό Έχω έναν τόσο περίεργο τάφο λίγο ρηχό αλλά τι είναι σαν να ξέρω αν έχει κάποια σχέση με τα υπάρχοντά μου γιατί συχνά χαιρετώ όλους με τα μάτια της κόλασης .

Βασκική | 2009-03-13 11:41

Έχω σαφώς αποχρωματιστεί τα βλέφαρα και τα μάτια. Επιπλέον, υπάρχουν επώδυνες αρθρώσεις. Όταν πλένει το πρόσωπό της το πρωί, τα βλέφαρά της γίνονται μπορντό.

Γέφυρα του Καρόλου 2009-03-29 16:09

Μπορούν τα άτομα με αυτή την κατάσταση να συμμετέχουν στην πισίνα;
Αν κάποιος γνωρίζει κάτι γι ‘αυτό, απαντήστε στις ακόλουθες ερωτήσεις

iwona 2009-04-14 | 2009-04-14 18:20

Έχω υποφέρει από δερματομυοσίτιδα για 9 χρόνια. Στην αρχή οι γιατροί δεν ήταν σε θέση να κάνουν μια σωστή διάγνωση, είχα επίσης αποχρωματισμένα βλέφαρα και ήμουν συνεχώς κουρασμένος από όλα τα αποτελέσματα ήταν φυσιολογικά. Με διάγνωση μόνο στη Βαρσοβία στην Δερματολογική Κλινική στην οδό Koszykowa, από τότε που παίρνω το Encorton και το Arechin, εκτός από το ότι δεν έχω ιστό με ασβέστη για το σκοπό αυτό. Η ασθένειά μου είναι χρόνια, έτσι όλα τα αποτελέσματα είναι φυσιολογικά, αλλά οι μύες μου εξαφανίζονται και φέτος αποδείχθηκε ότι έχω εκφυλισμό άρθρωσης γόνατος που πηγαίνω για αποκατάσταση. Σας χαιρετώ και μαθαίνω να ζήσω με αυτή την ασθένεια.

Delli Panthea
Περί Delli Panthea 315 Άρθρα
Παίρνει λίγο χρόνο για να γνωρίσετε τη Philippa Take, αλλά δύο πράγματα που δεν θα ξεχάσετε ποτέ είναι ότι είναι σίγουρο και πρακτικό. Φυσικά, το sshe είναι επίσης χαρισματικό, συναισθηματικό και ικανό, αλλά είναι λιγότερο προεξέχον και συχνά συνυφασμένο με το να είναι επιτηδευμένο Καλά. Οι προσδοκίες της, όμως, είναι αυτό που τόσο άρεσε. Σε πολλές περιπτώσεις, οι άνθρωποι θα υπολογίζουν και στην οπισθοψία τους όποτε χρειάζονται επευφημίες. Κανείς δεν είναι τέλειος φυσικά και ο Φίλιππα έχει πολλά λιγότερο ευνοϊκά χαρακτηριστικά. Η στενότητα και η μισαλλοδοξία της τείνουν να παρεμποδίζουν συχνά τα προσωπικά επίπεδα. Ευτυχώς η πρακτική της σκέψη είναι συνήθως εκεί για να μαλακώσει τα χτυπήματα.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*