Χαρακτηριστικά της νόσου Συχνά θυμίζουν πέτρινο πεύκο

[Total: 1    Average: 5/5]

Το Pemphigus IgA είναι μια ετερογενής ομάδα ασθενειών πεμφίγο, που συμβαίνουν με την απώλεια σύνδεσης μεταξύ των κυττάρων της στρώσης της επιδερμικής σπονδυλικής στήλης, όπου παράγονται αντισώματα κατηγορίας IgA, κατευθυνόμενα όπως σε άλλα πεμφίγο, έναντι επιφανειακών αντιγόνων κυττάρων κερατινοκυττάρων.

Συμπτώματα πεμφιγώδους IgA

Η κλινική πορεία του πεμφίγο IgA μπορεί να ποικίλει. Τα χαρακτηριστικά της ασθένειας είναι συχνά παρόμοια με εκείνα του pemphigus vulgaris, ιδιαίτερα της ποικιλίας herpetiform. Οι κύριες αλλοιώσεις του δέρματος είναι οι φουσκάλες, οι οποίες χαρακτηρίζονται από χαλαρότητα και αποσάθρωση μετά από αδύναμα ερεθίσματα.

Οι αλλαγές είναι επιφανειακές. Παρουσιάζεται δευτερογενής διάβρωση. Η κλινική πορεία της νόσου είναι χρόνια και μπορεί να εμφανιστούν υποτροπές IgA πέμφιγου.

Διάγνωση πεμφιγώδους IgA

Στη διάγνωση IgA πεμφίγο, τα IgA αντισώματα πρέπει να επιδεικνύονται στην τάξη IgA (βρίσκονται στην ανοσοπαθολογική εικόνα των τμημάτων ιστού και σε μερικές περιπτώσεις και στον ορό αίματος). Η διαφοροποίηση θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη ιδίως άλλες ποικιλίες πέμφιγου: πέμφιγος χυμώδης, φυλλώδης πεμφίγος (ερπητοειδής, σμηγματορροϊκός ή ερυθηματώδης) και κυστώδης πεμφίγος.

Θεραπεία του πεμφίγο IgA

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η χρήση σουλφονικών μόνο είναι επαρκής. Ωστόσο, σε μερικούς ασθενείς είναι απαραίτητο να εφαρμοστεί θεραπεία με γλυκοκορτικοστεροειδή και ανοσοκατασταλτικά φάρμακα, τα οποία καταστέλλουν τις ανοσολογικές αντιδράσεις του σώματος. Είναι επίσης χρήσιμες οι μέθοδοι τοπικής χορήγησης διαφόρων φαρμακευτικών προϊόντων.
Mariusz Kłos

Delli Panthea
Περί Delli Panthea 315 Άρθρα
Παίρνει λίγο χρόνο για να γνωρίσετε τη Philippa Take, αλλά δύο πράγματα που δεν θα ξεχάσετε ποτέ είναι ότι είναι σίγουρο και πρακτικό. Φυσικά, το sshe είναι επίσης χαρισματικό, συναισθηματικό και ικανό, αλλά είναι λιγότερο προεξέχον και συχνά συνυφασμένο με το να είναι επιτηδευμένο Καλά. Οι προσδοκίες της, όμως, είναι αυτό που τόσο άρεσε. Σε πολλές περιπτώσεις, οι άνθρωποι θα υπολογίζουν και στην οπισθοψία τους όποτε χρειάζονται επευφημίες. Κανείς δεν είναι τέλειος φυσικά και ο Φίλιππα έχει πολλά λιγότερο ευνοϊκά χαρακτηριστικά. Η στενότητα και η μισαλλοδοξία της τείνουν να παρεμποδίζουν συχνά τα προσωπικά επίπεδα. Ευτυχώς η πρακτική της σκέψη είναι συνήθως εκεί για να μαλακώσει τα χτυπήματα.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*