Χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (COPD)

[Total: 0    Average: 0/5]

Η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια είναι η πιο κοινή πνευμονική νόσο. Ο ορισμός της νόσου συνδυάζει δύο μεγάλες και συχνές αλλαγές: εμφύσημα και χρόνια βρογχίτιδα, που συνυπάρχουν. Ο χαρακτήρας του είναι πολυπαραγοντικός. Η πιο συνηθισμένη αιτία είναι το κάπνισμα, που οδηγεί σε οιστροφαγική και αντι-πρωτεασική ανισορροπία στους πνεύμονες.

Άλλοι παράγοντες μπορεί να περιλαμβάνουν συχνές λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος και παθητικό κάπνισμα, τον αντίκτυπο της περιβαλλοντικής ρύπανσης, τους κλιματικούς παράγοντες, τις επαναλαμβανόμενες βρογχοπνευμονικές γενετικές καταστάσεις. Η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια διακρίνεται από το άσθμα από το γεγονός ότι η σύνδεση της ροής αέρα είναι μη αναστρέψιμη.

Συμπτώματα χρόνιας αποφρακτικής πνευμονικής νόσου

Ένα από τα κύρια συμπτώματα της χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας είναι ο βήχας με απόχρωση από πυκνά πτύελα. Επιπλέον, υπάρχει αρχικά μια άσκηση και στη συνέχεια μια ανάπαυλα δύσπνοια. Ο άρρωστος είναι καναπές, χάνει βάρος και είναι σάλιο. Αναπτύσσει πνευμονική υπέρταση και καρδιακή ανεπάρκεια.

Θεραπεία χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας

Η θεραπεία της χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας περιλαμβάνει κυρίως τη χρήση παρασκευασμάτων που διευρύνουν τη βρογχίτιδα. Αυτά περιλαμβάνουν φάρμακα χολινολίνης, συμπαθητικομιμητικά φάρμακα και παράγωγα θεοφυλλίνης. Αποσκοπεί να αποτρέψει την εμφάνιση δύσπνοιας. Τα αντι-κυκλοττροπικά φάρμακα και τα βρογχικά βλεννογόνα χορηγούνται επίσης συμπτωματικά.

Πρόγνωση χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας

Η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια είναι μια προοδευτική ασθένεια. Η πρόγνωση είναι χειρότερη όταν η ασθένεια περνάει μια περίοδο προχωρημένων αλλαγών. Ο κανόνας της νόσου είναι οι επαναλαμβανόμενες λοιμώξεις του βρογχοπνευμονίου. Η πνευμονική φλεγμονή είναι μια απειλητική για τη ζωή κατάσταση για τον ασθενή.
Μόνικα Κοζάκ

Delli Panthea
Περί Delli Panthea 315 Άρθρα
Παίρνει λίγο χρόνο για να γνωρίσετε τη Philippa Take, αλλά δύο πράγματα που δεν θα ξεχάσετε ποτέ είναι ότι είναι σίγουρο και πρακτικό. Φυσικά, το sshe είναι επίσης χαρισματικό, συναισθηματικό και ικανό, αλλά είναι λιγότερο προεξέχον και συχνά συνυφασμένο με το να είναι επιτηδευμένο Καλά. Οι προσδοκίες της, όμως, είναι αυτό που τόσο άρεσε. Σε πολλές περιπτώσεις, οι άνθρωποι θα υπολογίζουν και στην οπισθοψία τους όποτε χρειάζονται επευφημίες. Κανείς δεν είναι τέλειος φυσικά και ο Φίλιππα έχει πολλά λιγότερο ευνοϊκά χαρακτηριστικά. Η στενότητα και η μισαλλοδοξία της τείνουν να παρεμποδίζουν συχνά τα προσωπικά επίπεδα. Ευτυχώς η πρακτική της σκέψη είναι συνήθως εκεί για να μαλακώσει τα χτυπήματα.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*