Churg Strauss Group

[Total: 0    Average: 0/5]

Τα σύνδρομα Churga και Strauss είναι επίσης γνωστά ως αλλεργική κοκκιωματώδης αγγειίτιδα. Η νόσος ανήκει σε συστηματικές ασθένειες του συνδετικού ιστού (πιο συγκεκριμένα, στη συστηματική αγγειίτιδα). Πρόκειται κυρίως για μικρά και μεσαία αγγεία, στους ασθενείς παρατηρείται η παρουσία άλλων αλλεργικών παθήσεων, π.χ. η παρουσία άσθματος, η παρουσία άσθματος, η παρουσία άσθματος, κλπ. Ατοπικό άσθμα ή αλλεργική ρινίτιδα.

Ανευρίσκονται συχνά αντισώματα ορού στο ρ-ΑΑΝΑ. Η νόσος είναι σπάνια και δεν εμφανίζεται πιο συχνά σε γυναίκες ή άνδρες. Οι λόγοι για τις αλλαγές δεν έχουν εξηγηθεί. Η απόκριση υπερευαισθησίας αναμένεται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο και οι ανωμαλίες του ανοσοποιητικού συστήματος μπορεί επίσης να είναι υπεύθυνες για την ανάπτυξη του συνδρόμου.

Συμπτώματα του συνδρόμου Churga και Strauss

Το σύνδρομο Churga και Strauss λαμβάνει χώρα με συστηματικά συμπτώματα, ιδιαίτερα πυρετό, αδυναμία, απώλεια όρεξης και βάρος. Τα αναπνευστικά προβλήματα σχετίζονται με συνυπάρχον άσθμα σε ασθενείς, κυρίως με σοβαρή κλινική πορεία, η οποία μπορεί να αναπτυχθεί ακόμη και αρκετά χρόνια πριν από την εμφάνιση αγγειακών αλλοιώσεων χαρακτηριστικών για το σύνδρομο Churgery και Strauss.

Σχεδόν όλοι οι ασθενείς εμφανίζουν συμπτώματα αλλεργικής ρινίτιδας και επίσης εμφανίζουν πόνο ή ευαισθησία παραρινικών ιγμορείων, υπεζωκοτικής εξιδρώματος, αιμόπτυσης εξαιτίας εξαγγείωσης αίματος στις πνευμονικές κυψελίδες.

Πολλοί ασθενείς εμφανίζουν συμπτώματα από το νευρικό σύστημα, τα οποία μπορεί να λάβουν τη μορφή βλάβης των ινών του περιφερικού νεύρου, σπάνια αλλαγές στον εγκέφαλο (π.χ. ασθένεια στο νευρικό σύστημα, ασθένεια στο νευρικό σύστημα, ασθένεια στο νευρικό σύστημα σύστημα κ.λπ.). κρανιακή νευρική βλάβη, εγκεφαλικά επεισόδια) και τα συμπτώματα που σχετίζονται με αυτές τις καταστάσεις, π.χ. Σπασμοί ή κώμα.

Το νεφρό μπορεί να οδηγήσει σε σπειραματονεφρίτιδα και οι καρδιαγγειακές δυσλειτουργίες μπορούν να οδηγήσουν σε ενδοκαρδίτιδα και μυοκαρδίτιδα, στεφανιαία αγγειίτιδα και περικαρδίτιδα. Αυτό εκδηλώνεται με καρδιακή ανεπάρκεια, καρδιακή ανακοπή ή καρδιακή προσβολή.

Επιπλέον, το Nadciśnienie Tętnicze μπορεί να εμφανιστεί, καθώς και συμπτώματα του δέρματος (αυξημένη πορφύρα, υποδόρια οζίδια, κνίδωση, ελκώδη σβώλοι) και γαστρεντερικά συμπτώματα (υποτροπιάζοντα και μερικές φορές σοβαρό κοιλιακό άλγος, διάρροια, έμετος, αιμορραγία). Μερικές φορές διαπιστώνεται ότι το κινητικό σύστημα είναι άρρωστο, το οποίο εκδηλώνεται σε μυϊκή αδυναμία ή πόνο στις αρθρώσεις. Τα οφθαλμικά συμπτώματα (ειδικά αγγειίτιδα) είναι σπάνια.

Συμπεριφορά των συνόλων Churga και Strauss

Γενικά, τα σύνδρομα Churga και Strauss χωρίζονται σε 3 στάδια: προδρομική φάση, ηωσινοφιλία και αγγειίτιδα. Στην πρώτη περίοδο παρατηρείται παρουσία άσθματος και αλλεργικής ρινίτιδας, μερικές φορές με το σχηματισμό πολύποδων. Το δεύτερο στάδιο χαρακτηρίζεται από αυξημένα επίπεδα ηωσινοφίλων στον ορό του περιφερικού αίματος με συμπτώματα που σχετίζονται με τη διήθηση διαφόρων ιστών και οργάνων.

Η τελευταία φάση – αγγειίτιδα – αναπτύσσεται συνήθως μετά από περίπου 3 χρόνια από τη διάγνωση των πρώτων συμπτωμάτων (συμβαίνει ότι αυτή η περίοδος εμφανίζεται μετά από αρκετά χρόνια από την εμφάνιση της νόσου). Μερικοί ασθενείς εμφανίζουν ήπια συμπτώματα Astma με αγγειίτιδα, ενώ άλλοι εμφανίζουν αυξημένα συμπτώματα.

Μερικές φορές το σύνδρομο Churga και Strauss συμβαίνει χωρίς κλινικά συμπτώματα ή με ελαφρώς επιδεινωμένη νόσο, η οποία μπορεί να αφορά μόνο επιλεγμένα συστήματα ή όργανα.

Αναγνώριση των συγκροτημάτων Churga και Strauss

Η διάγνωση στο σύνδρομο Churga και Strauss βασίζεται στην επιβεβαίωση της αγγειίτιδας με τυπικές διηθήσεις στα όργανα των ατόμων που πάσχουν από άσθμα με αυξημένα επίπεδα ηωσινοφίλων στον ορό. Η εύρεση ανωμαλιών σε πρόσθετες δοκιμές μπορεί να έχει επιπλέον σημασία.

Πράγματι, οι ασθενείς εμφανίζουν πτώση ερυθρών αιμοσφαιρίων (ESR), κανονιοκυτταρική αναιμία, αυξημένα επίπεδα ανοσοσφαιρινών κατηγορίας IgE και παρουσία ορισμένων αντισωμάτων που στρέφονται κατά των ιστών τους.

Εάν η νόσος επηρεάζει επίσης τα νεφρά, υπάρχουν αλλαγές στα ούρα – ανιχνεύονται περισσότερη πρωτεΐνη και ερυθρά αιμοσφαίρια και, επιπλέον, εάν μειωθεί η νεφρική λειτουργία, η συγκέντρωση της κρεατινίνης στο αίμα αυξάνεται. Άλλες δοκιμές που είναι χρήσιμες στη διαγνωστική διαδικασία περιλαμβάνουν, αλλά δεν περιορίζονται σε, απεικόνιση παραρινικής και θωρακικής κόλπου, δοκιμασίες πνευμονικής λειτουργίας και μορφολογία.

Θεραπεία και πρόγνωση για το σύνδρομο Churga και Strauss

Το σύνδρομο Churga και Strauss αντιμετωπίζεται μόνο με γλυκοκορτικοστεροειδή σε ήπια μορφή. Σε πιο σοβαρές περιπτώσεις, συμπεριλαμβάνεται επίσης το κυκλοφωσφαμίδιο. Οι αρχές της θεραπείας είναι παρόμοιες με εκείνες που χρησιμοποιούνται στην κοκκιωμάτωση του Wegener. Η θεραπεία πρέπει να διεξάγεται για μια κατάλληλη χρονική περίοδο, έχοντας κατά νου τη σταδιακή διακοπή των φαρμάκων.

Η πρόγνωση στο σύνδρομο Churga και Strauss εξαρτάται κυρίως από την έγκαιρη διάγνωση και την κατάλληλη θεραπεία, είναι συνήθως επιτυχής και οι περισσότεροι ασθενείς επιβιώνουν σε περίοδο αρκετών δεκάδων ετών από τη διάγνωση της ασθένειας. Επικίνδυνες επιπλοκές είναι ασθενείς με σοβαρά συμπτώματα από το κυκλοφορικό σύστημα (καρδιακή ανεπάρκεια ή έμφραγμα, καρδιακή ανακοπή), νεφρά, γαστρεντερική οδός ή αναπνευστικό σύστημα. Στην περίπτωση της συνύπαρξης άλλων ασθενειών, η πρόγνωση είναι χειρότερη.
Mariusz Kłos

– Εσωτερικές ασθένειες «, Andrzej Szczeklik, ed. Practical Medicine, Κρακοβία.
– Interna «, Włodzimierz Januszewicz, Franciszek Kokot, εκδ. PZWL Medical Publishing House, Βαρσοβία.

Σχόλια των Ομάδων Churga και Strauss

Kasia | 2013-07-10 21:30

Αφού διάβασα την επιστολή, νομίζω ότι θα πρέπει να μοιραστώ πληροφορίες για έναν καλό γιατρό ή μάλλον για μια κλινική όπου έχω θεραπευθεί από την αρχή της διάγνωσης της ίδιας νόσου. Είναι κλινική αλλεργιολογίας στο Πανεπιστημιακό Κλινικό Κέντρο στο Γκντανσκ και ο γιατρός μου είναι ο Δρ Iwona Damps-Konstańska, ο οποίος είναι γιατρός με ραντεβού. Παραδέχεται τους ασθενείς στο Εθνικό Ταμείο Υγείας και τους αντιμετωπίζει με τη δέουσα προσοχή, τους ρωτάει για τα συμπτώματά τους και συχνά τους κατευθύνει σε άλλους ειδικούς χρησιμοποιώντας τα δικά του κανάλια για να κλείσουν ραντεβού. Μπορεί ακόμη και να σας καλέσει να ρωτήσετε για την υγεία σας όταν δεν είστε εδώ και πολύ καιρό. Εν πάση περιπτώσει, όπως έχω παρατηρήσει, όλοι οι γιατροί της κλινικής αντιμετωπίζουν το έργο τους με παρόμοιο τρόπο.

Agas | 2013-11-04 11:06

Καλως ΗΡΘΑΤΕ. Έχω υποφέρει από Churga Strauss για 8 χρόνια. Κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους κανείς δεν μπόρεσε να με βοηθήσει, επειδή δεν βρήκα έναν γιατρό που θα μπορούσε να ακούσει για μια τέτοια ασθένεια. Στην αρχή υπήρχε ένας βήχας, τότε υπήρχε δύσπνοια, γινόταν όλο και μεγαλύτερος μέχρι τελικά ασφυκτιούσα τόσο πολύ που δεν μπορούσα να κάνω ένα βήμα και μόνο να βρισκόμουν στο κρεβάτι.
Ήμουν πολύ λεπτός και σχεδόν τελείως αποξειδωμένος. Εγκρίθηκα στο νοσοκομείο του Ιωάννη Παύλου II στην Κρακοβία στον πνευμονικό θάλαμο. Και εκεί ο μοναδικός γιατρός που αναγνώρισε αυτή την ασθένεια και που με οδήγησε μέχρι τώρα ήταν ο Δρ Πιοτρ Ναλέπα, ιατρός επιστήμονας.
Σήμερα εργάζεται στο Tarnów και είναι επικεφαλής του τμήματος πνευμονικών και αλλεργιολογικών. Διεξάγει επίσης ιδιωτική πρακτική στο Bochnia.
Ένας γιατρός με την κατεύθυνση. Ανδρας. Το συνιστώ.

77viki | 2014-09-29 22:49

Θα ήθελα να μάθω περισσότερα για το γιατρό που γνωρίζει / αντιμετωπίζει αυτή την ασθένεια. Είναι η καλύτερη περιοχή γύρω από τη νοτιοανατολική Πολωνία. Θα ήμουν ευγνώμων για τις πληροφορίες. Θα ήθελα να αποφύγω τη μετάβαση από γιατρό σε γιατρό, ο οποίος ούτε καν έχει ακούσει για αυτή την ασθένεια.

Delli Panthea
Περί Delli Panthea 315 Άρθρα
Παίρνει λίγο χρόνο για να γνωρίσετε τη Philippa Take, αλλά δύο πράγματα που δεν θα ξεχάσετε ποτέ είναι ότι είναι σίγουρο και πρακτικό. Φυσικά, το sshe είναι επίσης χαρισματικό, συναισθηματικό και ικανό, αλλά είναι λιγότερο προεξέχον και συχνά συνυφασμένο με το να είναι επιτηδευμένο Καλά. Οι προσδοκίες της, όμως, είναι αυτό που τόσο άρεσε. Σε πολλές περιπτώσεις, οι άνθρωποι θα υπολογίζουν και στην οπισθοψία τους όποτε χρειάζονται επευφημίες. Κανείς δεν είναι τέλειος φυσικά και ο Φίλιππα έχει πολλά λιγότερο ευνοϊκά χαρακτηριστικά. Η στενότητα και η μισαλλοδοξία της τείνουν να παρεμποδίζουν συχνά τα προσωπικά επίπεδα. Ευτυχώς η πρακτική της σκέψη είναι συνήθως εκεί για να μαλακώσει τα χτυπήματα.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*