Νέα

GABA – μπλοκάρει τους νευροδιαβιβαστές για τη βελτίωση της υγείας – 11 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε

Το GABA είναι ένα αρκτικόλεξο για το γ-αμινοβουτυρικό οξύ, το οποίο είναι ένας ανασταλτικός (χαλαρωτικός) νευροδιαβιβαστής που τυπικά παράγεται στον εγκέφαλο για να εξουδετερώσει τη διέγερση.Επιπλέον, το GABA προκαλεί ηρεμιστικές επιδράσεις στους περισσότερους ανθρώπους και αυξάνει τη φυσική παραγωγή σεροτονίνης στο σώμα. Όταν ο εγκέφαλος δεν παράγει αρκετό GABA, μπορεί να εμφανιστούν συγκεκριμένα σημεία ανεπάρκειας. Ενώ μερικές είναι σχετικά ήπιες, άλλες μπορεί να είναι πιο σοβαρές, όπως η επιληψία, το άγχος, η αϋπνία και η κατάθλιψη.

Τι είναι το GABA;

Το GABA έχει μελετηθεί κυρίως τις τελευταίες δεκαετίες. Το 1883. Οι επιστήμονες ανέπτυξαν για πρώτη φορά ένα φυσικό συμπλήρωμα GABA (φυσικό ηρεμιστικό), το οποίο προέρχεται από ένα συνδυασμό των μεταβολικών διεργασιών του μικροοργανισμού και του φυτού.Ας επιστρέψουμε στο 1950: οι επιστήμονες ανακάλυψαν τότε ότι το GABA είναι κάτι που αναπτύσσεται στον ανθρώπινο εγκέφαλο ως μέρος του κεντρικού νευρικού συστήματος των θηλαστικών. Σήμερα, είναι γνωστό ότι το GABA δεν είναι μόνο ο δεύτερος συνηθέστερος νευροδιαβιβαστής στον εγκέφαλό μας, αλλά και ο πιο συνηθισμένος αναστολέας.Οι άνθρωποι το αγοράζουν πέρα από το πάγκο για να αντιμετωπίσουν καλύτερα τις διαταραχές του νευρικού συστήματος και … το bodybuilding, επειδή ρυθμίζει άμεσα την ένταση των μυών. Παρόλο που σήμερα είναι γνωστά πολλά για τους νευροδιαβιβαστές, πρέπει να καθοριστεί το πλήρες δυναμικό της GABA.

Συμπέρασμα: Το GABA είναι ένας σημαντικός νευροδιαβιβαστής που μόλις πρόσφατα ανακαλύφθηκε και κατανοήθηκε από τους ερευνητές.

Πώς λειτουργεί το GABA;

Το GABA αποκλείει τα σήματα του εγκεφάλου (νευροδιαβιβαστές) που προκαλούν υπερβολική διέγερση, με αποτέλεσμα μια ισορροπημένη βιοχημική ισορροπία του εγκεφάλου. Ο Δρ Alan Pressman λέει ότι το γλουταμινικό εμφανίζεται όταν η γλουταμίνη αλληλεπιδρά με αρκετή βιταμίνη Β6. Όταν αυτό το γλουταμινικό συνδυάζεται επίσης με μια κατάλληλη ποσότητα βιταμίνης Β6, παράγεται GABA.Σε έναν υγιή εγκέφαλο, το 40% των νευροδιαβιβαστών στο σώμα είναι GABAs και το γλουταμινικό είναι ο κύριος διεγερτικός νευροδιαβιβαστής. Δεδομένου ότι ο πρώτος είναι ο κεντρικός αναστολέας, οι νευροβιολόγοι αποκαλούν το “Pedal Brake Brake Pedal” της GABA, που ηρεμεί το νευρικό σύστημα.

Η GABA και οι γλουταμινεργικές συνάψεις αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 85% των συναπτικών ρελέ στον κανονικό εγκέφαλο. Πολλές συνάψεις χρησιμοποιούν περισσότερους από έναν νευροδιαβιβαστές. Ολόκληρος ο εγκέφαλος δέχεται την ενδυνάμωση της νορεπινεφρίνης. Τα τελευταία χρόνια, οι επιστήμονες έχουν παρατηρήσει ότι τα άτομα με σοβαρή κατάθλιψη, σχιζοφρένεια και άλλες ψυχικές ασθένειες έχουν πάρα πολύ γλουταμίνη στο νευρικό τους σύστημα. Τα φαρμακολογικά αντικαταθλιπτικά που έχουν μειώσει τα επίπεδα του γλουταμικού του πλάσματος έχουν δείξει πως πρέπει να χτυπηθεί η ισορροπία μεταξύ διεγερτικών και ηρεμιστικών νευροδιαβιβαστών.

Συμπέρασμα: Το GABA εξισορροπεί τη δραστηριότητα των νευροδιαβιβαστών στον εγκέφαλο παρεμποδίζοντας τη νευροδιαβίβαση, ενώ άλλοι νευροδιαβιβαστές τον διεγείρουν.

Οφέλη από το GABA

Το GABA χρησιμοποιείται κυρίως για τη θεραπεία προβλημάτων που σχετίζονται με τον εγκέφαλο, παρόλο που επιστημονικές μελέτες δείχνουν ότι έχει επίσης θετική επίδραση σε άλλες καταστάσεις, όπως οι διαταραχές του εγκεφάλου:

 • υψηλή πίεση του αίματος
 • ασθένεια της ατράκτου
 • βρογχίτιδα
 • αγωνία
 • κακό
 • προ-εμμηνορροϊκή μονάδα τάσης
 • ταλαιπωρία
 • ευσαρκία
 • απουσία μυϊκής έντασης

Το GABA συνιστάται από τους ασθενείς για τη θεραπεία πολλών οργάνων και συστημάτων στο σώμα, συμπεριλαμβανομένων των αεραγωγών, του παγκρέατος, του στομάχου, των πυρήνων, των ωοθηκών, των νεφρών, του ήπατος, των πνευμόνων και των ματιών. Οι GABAergistic μηχανισμοί μπορούν να βρεθούν στο στομάχι, τα έντερα, το πάγκρεας, τους πυρήνες, τις ωοθήκες, τις σάλπιγγες, το συκώτι, τα νεφρά, την ουροδόχο κύστη και τους πνεύμονες. Με τέτοια ευελιξία, δεν είναι περίεργο το γεγονός ότι το GABA μπορεί να σας βοηθήσει με περισσότερα από απλά προβλήματα στον εγκέφαλο.

Συμπέρασμα: Το GABA χρησιμοποιείται στη θεραπεία του άγχους, της κατάθλιψης, της αϋπνίας και άλλων νευρικών προβλημάτων, καθώς και στις δοκιμές για την κλοπή και την απώλεια βάρους. Διαπιστώθηκε ότι αντιμετωπίζει και άλλες ασθένειες. Η έρευνα συνεχίζει να διερευνά αυτόν τον θεματικό τομέα.

GABA και άγχος

Ένα άτομο του οποίου το σώμα δεν παράγει αρκετή εμπειρία GABA τουλάχιστον μερικά από τα ακόλουθα συμπτώματα:

 • την επιθυμία να φάτε ή να πιείτε γλυκά πράγματα για να χαλαρώσετε
 • έντονους ή δύσκαμπτους μύες
 • αφόρητος
 • ανακίνηση
 • πανικός
 • την ανησυχία και το φόβο
 • το αίσθημα της αγάπης
 • γενική ανησυχία

Οι παράγοντες που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι για να χαλαρώσουν – ηρεμιστικά, κάνναβη και αλκοόλ – δουλεύουν επειδή όλα διεγείρουν την παραγωγή του GABA στον εγκέφαλο.

Συμπέρασμα: Όταν κάποιος πάσχει από έλλειψη GABA, εμφανίζει μια ποικιλία σημείων άγχους. Συχνά υπάρχει κατάχρηση των GAB Ανεπιθύμητων ουσιών, επειδή διάφορα μέσα σας επιτρέπουν να συσσωρεύετε το αίσθημα χαλάρωσης.

GABA για ύπνο

Οι άνθρωποι που δεν κοιμούνται καλά συνήθως δεν έχουν αρκετό GABA στο νευρικό τους σύστημα. Μια μελέτη του 2008, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Sleep, διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που αγωνίζονται με την αϋπνία έχουν 30% λιγότερα GABA στο νευρικό τους σύστημα από εκείνους που κοιμούνται καλά, γεγονός που εξηγεί γιατί η κατάθλιψη, το άγχος και η αϋπνία συνήθως βιώνουν μαζί.

Συμπέρασμα: Το σώμα χρειάζεται το σωστό επίπεδο GABA για να ξεκουραστεί χωρίς φαρμακευτική αγωγή. Το άγχος, η κατάθλιψη και η αϋπνία συχνά προκύπτουν από την ταυτόχρονη αναστολή της παραγωγής νευροδιαβιβαστών GABA στον εγκέφαλο.

GABA και σεροτονίνη

Η σεροτονίνη διαδραματίζει πολύ συγκεκριμένο ρόλο στη ρύθμιση τόσο της παραγωγής GABA όσο και της παραγωγής γλουταμινικού και είναι επομένως απαραίτητη για την υγεία του εγκεφάλου και τη γενική ευημερία. Ακολουθεί μια επισκόπηση από μια μεμονωμένη μελέτη: …

“Ο νευροδιαβιβαστής σεροτονίνης (5-ΗΤ), που είναι ευρέως διαδεδομένος στο κεντρικό νευρικό σύστημα (ΚΝΣ), εμπλέκεται σε πολλές διαφορετικές φυσιολογικές λειτουργίες. Σε πολλές περιοχές του εγκεφάλου, η 5-ΗΤ απελευθερώνεται διάχυτα με ογκομετρική μετάδοση και συμπεριφέρεται ως νευροδιαμορφωτή και όχι ως “κλασσικό” νευροδιαβιβαστή.

Σε OUN 5-HT (σεροτονίνη), ασκεί πολύπλοκο έλεγχο διαμόρφωσης στις μεταδόσεις γλουταμικού και GABA, συμπεριλαμβανομένων των πολλαπλών υποτύπων υποδοχέων 5-ΗΤ και μια ευρεία ποικιλία αποτελεσμάτων. Αυτό καθίσταται πιο περίπλοκο από το γεγονός ότι η 5-ΗΤ αλληλεπιδρά με πολλούς άλλους νευροδιαβιβαστές, συμπεριλαμβανομένων δύο άλλων μονοαμινών, νορεπινεφρίνης και ντοπαμίνης, οι οποίες δρουν επίσης ως νευροδιαμορφωτές.

Σε πολλές περιπτώσεις, η χρήση συνδυασμένων τεχνικών έχει αποκαλύψει λεπτομερώς τον μηχανισμό δράσης της 5-ΗΤ νευροδιαμόρφωσης. Δεδομένου ότι η δυσλειτουργία της διαμόρφωσης 5-ΗΤ έχει συσχετιστεί με διάφορες παθολογίες, όπως η σχιζοφρένεια, ο παιδικός αυτισμός, τα γνωστικά και κινητικά ελλείμματα, η ημικρανία και η κατάχρηση ναρκωτικών, μια βαθύτερη κατανόηση των τύπων υποδοχέων 5-ΗΤ και των μηχανισμών τους θα παράσχει χρήσιμες στρατηγικές για τη θεραπεία τέτοιων ασθενειών. “.

Όπως θα διαβάσετε παρακάτω, η ανεπάρκεια σεροτονίνης οδηγεί τελικά σε διάφορες ασθένειες, συμπεριλαμβανομένης της κατάθλιψης.Η σεροτονίνη ρυθμίζει την παραγωγή και του GABA και του γλουταμικού, οπότε η συμπλήρωση του GABA απουσία ενός επαρκούς επιπέδου σεροτονίνης (ή αναστολής της σεροτονίνης) μπορεί να οδηγήσει σε συνθήκες όπως αυτές που αναφέρονται παραπάνω. Για να διατηρήσετε ή να βελτιστοποιήσετε τα επίπεδα σεροτονίνης στο σώμα σας, υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη: …

Το επίπεδο παρεμπόδισης της σεροτονίνης σε άτομα με δυσανεξία στη γλουτένη είναι πολύ υψηλότερο από την παραδοσιακή ανοσολογική απάντηση στην κατανάλωση προϊόντων που περιέχουν γλουτένη. Από τη δοκιμή :.

“Συγχρόνες και αυξανόμενες ενδείξεις υποδηλώνουν ότι η ανοσολογική απάντηση στη γλουτένη συχνά σχετίζεται με νευρολογικά και ψυχιατρικά συμπτώματα και ότι η ευαισθησία στη γλουτένη είναι μια εξαιρετική κατάσταση με δυνητικά διαφορετικό μηχανισμό και συμπτώματα από την κοιλιοκάκη (CD).

Απαιτούνται περαιτέρω έρευνες για να βοηθηθούν τα χωριστά CD από την GS και να κατανοηθούν οι μηχανισμοί νευρολογικών και ψυχιατρικών επιπλοκών που σχετίζονται με τη γλουτένη. Αυτές οι επιδράσεις του κεντρικού νευρικού συστήματος GS (γλουτένη ευαισθησία) και CD (νόσος Cellius) δεν είναι τετριμμένες. Συνεπώς, δεδομένης της υπο-διάγνωσης και των πιθανών επιπτώσεων στην υγεία, αυτό υποδηλώνει την ανάγκη να αναπτυχθούν καλύτεροι τρόποι ανίχνευσης και πρόληψης των πιθανών επιπλοκών αυτών των διαταραχών. “.

Σύμφωνα με τα επιστημονικά στοιχεία, η κατανάλωση γλουτένης έχει σοβαρή δυσμενή επίδραση στη συνολική υγεία του εγκεφάλου, καταστρέφει το κεντρικό νευρικό σύστημα (CNS) και αναστέλλει την παραγωγή σεροτονίνης, η οποία τελικά σταματά την παραγωγή GABA και καθιστά ανεπιθύμητη τη συμπλήρωση.Μπορείτε να αναπληρώσετε το επίπεδο σεροτονίνης σας με πολλά οφέλη. Ωστόσο, η εξάλειψη ή η μείωση της πρόσληψης γλουτένης, λόγω της τάσης της να παράγει ανταγωνιστική προλακτίνη κατά της σεροτονίνης, αποτελεί ουσιαστικό μέρος αυτής της διαδικασίας. Kelly Brogan, M. D, γράφει επίσης ότι η γλουτένη είναι μία από τις δύο τροφές που «μπορούν να σαμποτάρουν την υγεία του εγκεφάλου σας.

Συμπέρασμα: Πριν εξετάσουμε την αποκατάσταση ανεπάρκειας του GABA, συνειδητοποιούμε ότι είναι η σεροτονίνη που ελέγχει τη δράση του GABA στο σώμα μέσω της νευροδιαμόρφωσης. Πολλές μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι η γλουτένη έχει άμεση αρνητική επίδραση στον εγκέφαλο και την ψυχική υγεία, ακόμα και σε άτομα χωρίς κοιλιοκάκη, αλλά μόνο με δηλωμένη δυσανεξία στη γλουτένη.

GABA και κατάθλιψη

Επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι τα επίπεδα GABA είναι χαμηλά σε υποβαθμισμένα άτομα. Μόνο συνδυάζοντας αντικαταθλιπτικά και συμπληρώματα GABA έχει καταστεί δυνατή η μείωση της κατάθλιψης. Η λήψη μόνο συμπληρωμάτων GABA δεν ήταν αρκετή.Αυτό μπορεί ή δεν μπορεί να συσχετιστεί με την απουσία παραγωγής σεροτονίνης, όπως περιγράφεται παραπάνω. Αυτό το αποτέλεσμα οφειλόταν πιθανότατα στον αιματοεγκεφαλικό φραγμό, ο οποίος δεν επιτρέπει στην GABA να εισέλθει εκτός αυτής. Η μελέτη δεν χρησιμοποίησε Β6, μαγνήσιο ή L-τεανίνη για να αυξήσει την ικανότητα του σώματος να παράγει GABA. Μια άλλη μελέτη που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Αποτελεσματικών Διαταραχών κατέληξε επίσης στο συμπέρασμα ότι το GABA δεν έχει άμεσο αντίκτυπο στην κατάθλιψη. Η μελέτη αυτή υποστηρίζει :.

Τα άτομα με κατάθλιψη εξετάστηκαν πριν και μετά από 15 και 35 ημέρες θεραπείας με αμιτριπτυλίνη (100 mg / ημέρα), ιμιπραμίνη (100 mg / ημέρα) και φλουοξετίνη (20 mg / ημέρα) μεταξύ των καταθλιπτικών ατόμων και μιας υγιούς ομάδας ελέγχου.Επιπλέον, η χρόνια αντικαταθλιπτική θεραπεία δεν άλλαξε σημαντικά αυτή την ανταπόκριση ακόμα και όταν είχε αποκτηθεί σαφής θεραπευτική δράση Τα αποτελέσματα αυτά δεν επιβεβαιώνουν την υπόθεση ότι οι μηχανισμοί GABAergic εμπλέκονται στην παθοφυσιολογία της κατάθλιψης και του μηχανισμού της δράσης των αντικαταθλιπτικών. “.

Τέλος, μια μελέτη κατάθλιψης του CNN έδειξε ότι η συμπλήρωση GABA δεν ήταν αποτελεσματική στη θεραπεία της κατάθλιψης. Το CNN κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η συμπλήρωση του GABA δεν διεγείρει τη φυσική παραγωγή αυτού του νευροδιαβιβαστή στο σώμα. Από την έκθεση CNN: …

«Αν και τα συνταγογραφούμενα φάρμακα όπως το Depakote (ένα αντισπασμωδικό που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία των διπολικών συναισθηματικών διαταραχών) και οι βενζοδιαζεπίνες (που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία των αγχωδών διαταραχών) επηρεάζουν τα επίπεδα της GABA, υπάρχουν ελάχιστα αποδεικτικά στοιχεία ότι η εμπορική Τα συμπληρώματα GABA επηρεάζουν τη διάθεση με τον ίδιο τρόπο. “.

Τα επιστημονικά δεδομένα δείχνουν ότι η GABA και η κατάθλιψη δεν εμπλέκονται στην ίδια οδό στον εγκέφαλο. Ενώ το συμπλήρωμα GABA μπορεί να έχει πολλά θετικά οφέλη για την υγεία (όπως η βελτίωση του μυϊκού τόνου), η πρόσληψη GABA δεν φαίνεται από μόνη της να αποτελεί αποτελεσματική θεραπεία για καταθλιπτικά συμπτώματα.

Συμπέρασμα: Όπως η αϋπνία και το άγχος, η κατάθλιψη φαίνεται να οφείλεται στο χαμηλό επίπεδο νευροδιαβιβαστών GABA στον εγκέφαλο. Ωστόσο, μόνο τα συμπληρώματα GABA δεν φαίνεται να είναι αποτελεσματικά στη θεραπεία.

Δόση GABA

Παρόλο που η δοσολογία GABA δεν ρυθμίζεται από το FDA, ο Dr. Amen συνιστά να παίρνει 2-3 φορές την ημέρα από 100 έως 250 mg. Θα ήταν καλό να αρχίσετε με μια μικρή δόση, πριν να την αυξήσετε σταδιακά, προκειμένου να βρείτε το “τέλειο σημείο” που λειτουργεί καλύτερα για σας.Θα πρέπει επίσης να λαμβάνονται υπόψη πτυχές όπως το φύλο, το βάρος και η ηλικία κατά τη λήψη απόφασης σχετικά με το κατάλληλο επίπεδο δόσης. Παρακαλείσθε επίσης να σημειώσετε ότι το GABA μπορεί να παρεμβαίνει σε οποιοδήποτε φάρμακο παίρνετε, ειδικά αν επηρεάζει οποιαδήποτε προβλήματα του νευρικού συστήματος. Εάν ανακαλύψετε ότι το GABA λειτουργεί εξαιρετικά καλά, μην αντικαταστήσετε αυτόματα το συνταγογραφούμενο φάρμακο. Αντ ‘αυτού, κανονίστε με το γιατρό σας μια ενδοσκοπική διαδικασία.

Περίληψη: Ξεκινήστε με μια δόση στο χαμηλό εύρος αυτού που προορίζεται για την ηλικία, το βάρος σας κ.λπ. πριν ξεκινήσετε να παίρνετε τη δόση που αντιμετωπίζει καλύτερα την πάθησή σας. Θυμηθείτε να μην πάρετε το GABA αν μπορεί να αλληλεπιδράσει με άλλα φάρμακα χωρίς να συμβουλευτείτε πρώτα το γιατρό σας.

Είναι ασφαλής η χρήση του GABA;

Παρόλο που η FDA θεώρησε ότι η GABA είναι ασφαλής ουσία, όποιος είναι έγκυος ή θηλάζει πρέπει να είναι προσεκτικός κατά τη λήψη συμπληρωμάτων που δεν συνταγογραφούνται από γιατρό.Ο FDA δεν έχει καθορίσει κατευθυντήριες οδηγίες για τη δόση GABA, αλλά η εμπειρία του χρήστη υποδεικνύει ότι τα 250 mg έως 750 mg έως 2-3 φορές την ημέρα είναι τα καλύτερα προσαρμοσμένα.Ωστόσο, η ανοχή του συμπληρώματος θα διαφέρει από άτομο σε άτομο. Παρενέργειες από τη λήψη πάρα πολύ GABA από το στόμα περιλαμβάνουν

 • λήθαργος
 • το χτύπημα, το τσούξιμο ή το κνησμό του προσώπου, του λαιμού, των χεριών ή των ποδιών
 • Ταχεία αναπνοή
 • σύντομη αναπνοή
 • αυξημένος καρδιακός ρυθμός (ρηχά εγκεφαλικά επεισόδια)
 • μια αύξηση του άγχους (αν παραμείνουν υπερβολικές δόσεις, λαμβάνονται συνεχώς για τρεις συνεχείς μήνες)

Οι παρενέργειες της λήψης υπερβολικής δόσης GABA περιλαμβάνουν αύξηση του καρδιακού ρυθμού ή της αρτηριακής πίεσης, ζάλη και δυσφορία (γενική δυσαρέσκεια ή άγχος). Εάν πάρετε περισσότερα από 1 g GABA, μπορεί να παρατηρήσετε κοκκινίλα ή άγχος στο δέρμα επειδή μια πρόσθετη ποσότητα του πομπού μπορεί να εισέλθει στην ομάδα αμινοξέων του σώματος. Εάν ο αιματοεγκεφαλικός φραγμός είναι διαρρεύσιμος και παρουσιάζει δυσλειτουργία, το GABA μπορεί να υπερβεί αυτό, μολονότι το μόριο είναι πολύ μεγάλο για να το κάνει υπό κανονικές συνθήκες. Εάν είστε ασθενής με το λεγόμενο “καθαρό άγχος” τύπου 1, το GABA είναι ίσως το σωστό συμπλήρωμα. Αυτός ο τύπος προσώπου έχει προβλήματα με τη συγκέντρωση, την αλλαγή της διάθεσης, τη χαμηλή ενέργεια. Η σοβαρή κατάθλιψη μπορεί να αντιμετωπιστεί καλύτερα με έναν ενισχυτή σεροτονίνης αντί για GABA επειδή το GABA μπορεί να προκαλέσει δυνητικά ένα καταθλιπτικό επεισόδιο. Οι ασθενείς με διπολική διαταραχή ή επιληπτικές κρίσεις τύπου 5 ή 6 μπορεί να υποβληθούν σε καλύτερη θεραπεία με άλλη ουσία. Οι ασθενείς θα πρέπει να συμβουλεύονται το γιατρό τους πριν λάβουν συμπληρώματα GABA, καθώς είναι οι ειδικοί που έχουν εμπειρία στη διάγνωση των συμπτωμάτων και θα ξέρουν τι να συνταγογραφήσουν.

Συμπέρασμα: Αν κάνετε μια ανεπάρκεια GABA, προσέξτε να μην το χρησιμοποιήσετε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ξεκινώντας με τη χαμηλότερη δόση συμπλήρωσης είναι η συνιστώμενη μέθοδος θεραπείας. Αν ένα καλύτερο συμπλήρωμα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει μια συγκεκριμένη πάθηση, όπως η κατάθλιψη ή η αναπηρία του ύπνου, μην πάρετε το GABA, καθώς μπορεί να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα. Μια αναβίωση της φυσικής παραγωγής GABA στο δικό μας νευρικό σύστημα είναι γενικά η ασφαλέστερη λύση.

Φυσικές πηγές GABA

Παρέχοντας στο σώμα σας τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να κάνει το δικό του GABA είναι ιδανικό για τα συμπληρώματα GABA. Η βιταμίνη Β6, το μαγνήσιο και η Ι-τεανίνη είναι βέλτιστες σε αυτό το αποτέλεσμα, γι ‘αυτό είναι καλύτερο να λαμβάνετε όσο το δυνατόν περισσότερα από τη διατροφή σας.

Βιταμίνη Β6

Όπως εξηγήθηκε παραπάνω, μια ανεπάρκεια της βιταμίνης Β6 θα είχε ως αποτέλεσμα την κατανομή των μεγάλων ποσοτήτων του παραγόμενου GABA. Η βιταμίνη B6 είναι εύκολα διαθέσιμη σε πολλές φυσικές πηγές. Από τα στοιχεία του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας (ΗΠΑ) :.

“Οι πλουσιότερες πηγές βιταμίνης Β6 είναι τα ψάρια, το συκώτι του βοείου κρέατος και άλλα κρέατα από εσωτερικά όργανα ζώων, πατάτες και άλλα αμυλώδη λαχανικά και φρούτα (εκτός από εσπεριδοειδή). Στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι ενήλικες λαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος της διατροφικής βιταμίνης Β6 από εμπλουτισμένα δημητριακά , το βόειο κρέας, τα πουλερικά, τα αμυλούχα λαχανικά και ορισμένα μη εσπεριδοειδή. “.

Μαγνήσιο

Το μαγνήσιο χαλαρώνει τους μυς και τα νεύρα. Υποστηρίζει επίσης δραστικότητα GABA αυξάνοντας την ευαισθησία του GABA σε νευροϋποδοχείς. Η έλλειψη αυτού του ορυκτού μπορεί να οδηγήσει σε καταστάσεις όπως η ανισορροπία της θυρεοειδικής ορμόνης, ο διαβήτης, το άγχος και η υψηλή αρτηριακή πίεση. Λόγω της συνολικής κακής ποιότητας του εδάφους στις Ηνωμένες Πολιτείες, πολλά τρόφιμα που παραδοσιακά θεωρούνται καλές πηγές μαγνησίου (και άλλων ιχνοστοιχείων) έχουν στην πραγματικότητα πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε μαγνήσιο. Άλλα προϊόντα που είναι φυσικά πλούσια σε μαγνήσιο, όπως οι ολικές σπόροι, υποβαθμίζονται από την περιεκτικότητά τους σε ιχνοστοιχεία κατά την επεξεργασία.Η επεξεργασία τροφίμων ουσιαστικά διαιρεί τις πηγές φυτικής τροφής σε συστατικά, τόσο από την άποψη της ευκολίας κατανάλωσης όσο και της αλλοιώσεώς τους. Κατά την επεξεργασία του κόκκου σε άσπρο αλεύρι, το πίτουρο και τα φύτρα απομακρύνονται. Κατά την επεξεργασία των σπόρων και των καρπών με κέλυφος σε ραφιναρισμένα έλαια, τα έλαια υπερθερμαίνονται και η περιεκτικότητα σε μαγνήσιο εξαντλείται ή απομακρύνεται με χημικά πρόσθετα. Αυτά τα τμήματα του φυτού που έχουν αφαιρεθεί περιέχουν συχνά τα περισσότερα μέταλλα, όπως το μαγνήσιο. Η διύλιση πετρελαίου απομακρύνει όλο το μαγνήσιο. Το αποτέλεσμα της διύλισης του αργού πετρελαίου είναι προϊόν με μηδενική περιεκτικότητα σε μαγνήσιο. Οι σπόροι κρόκου, για παράδειγμα, περιέχουν 680 mg μαγνησίου ανά 1000 θερμίδες. Το έλαιο κρόκου είναι απαλλαγμένο από μαγνήσιο. Ο καθαρισμός των κόκκων απομακρύνει το μαγνήσιο από 80-97%. Από το ραφιναρισμένο αλεύρι πρέπει να αφαιρεθούν τουλάχιστον 20 θρεπτικές ουσίες. Και μόνο πέντε αποκατασταθούν όταν το βελτιωμένο αλεύρι είναι “εμπλουτισμένο”.

Το μαγνήσιο δεν είναι ένα από αυτά. Η ζάχαρη αφαίρεσης αφαιρεί όλο το μαγνήσιο. Οι μελάσες, οι οποίες απομακρύνονται με τη διύλιση ζαχαροκάλαμου, περιέχουν έως και 25% RDA μαγνησίου σε μία κουταλιά της σούπας. Η ζάχαρη δεν το έχει καθόλου Για το λόγο αυτό, η καλύτερη λύση είναι να συμπληρώσετε το μαγνήσιο για να ικανοποιήσετε τις απαιτήσεις του σώματός σας – ειδικά εάν είστε λάτρης γυμναστικής ή αθλητής. Το μαγνήσιο σε συμπληρώματα συνδυάζεται συχνά με ψευδάργυρο για να αυξήσει την αποτελεσματικότητα, ειδικά καθώς οι ενεργοί άνθρωποι τείνουν να έχουν μια ανεπάρκεια και των δύο.

L-θεανίνη

Η τεϊνίνη είναι μια φυτική ουσία που το σώμα δεν παράγει. Μπορεί να βρεθεί σε πράσινο και μαύρο τσάι. Ως σκανδάλη για την ντοπαμίνη, σας κάνει να αισθάνεστε καλά και συγκεντρωμένοι. Αυξάνει επίσης τη δραστηριότητα των κυμάτων του εγκεφάλου, η οποία σχετίζεται με τη συνολική κατάσταση της χαλάρωσης.Η L-τεανίνη είναι ικανή να διασχίσει τον αιματοεγκεφαλικό φραγμό, αυξάνοντας τα επίπεδα του GABA πίσω από αυτό. Ο ακριβής αντίκτυπος αυτής στην ανακούφιση από το στρες είναι ασαφής, καθώς ορισμένοι ερευνητές δήλωσαν ότι μείωσε τις ανησυχίες τους και τους βοήθησε να κοιμηθούν, ενώ άλλοι ισχυρίστηκαν ότι δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα.

Συμπέρασμα: Η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων βιταμίνης Β6, μαγνησίου και Ι-θεανίνης διεγείρει και ενισχύει την παραγωγή GABA.

Τρόφιμα που περιέχουν GABA

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, η κατανάλωση τροφίμων που περιέχουν αυτά τα θρεπτικά συστατικά θα ήταν ιδανική για να αυξηθεί το επίπεδο GABA στο σώμα σας.Πράγματι, οι τομάτες περιέχουν επίσης GABA. Ωστόσο, για να αποκτήσουν τα διατροφικά οφέλη από αυτά τα προϊόντα, θα πρέπει να αναζητηθούν όσο το δυνατόν περισσότερο μη επεξεργασμένα και βιολογικά τρόφιμα.Μεγάλες ποσότητες βιταμίνης Β6 βρίσκονται σε ηλιόσπορους, φιστίκια, τόνο, κοτόπουλο, γαλοπούλα, χοιρινό, δαμάσκηνα, άπαχο βόειο κρέας, μπανάνες, αβοκάντο και σπανάκι. Το μαγνήσιο βρίσκεται κυρίως σε λαχανικά με σκούρα πράσινα φύλλα, καρύδια, σπόρους κολοκύθας, σπόρους κολοκύθας, σκουμπρί, φασόλια, φακές, καστανό ρύζι, αβοκάντο, γιαούρτι χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, μπανάνες, σύκα και μαύρη σοκολάτα. Η L-τεανίνη μπορεί να βρεθεί σε πράσινο και μαύρο τσάι. Σε όλες τις περιπτώσεις, όσο λιγότερο γίνεται η επεξεργασία του φαγητού, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα να είναι μια υψηλής ποιότητας πηγή θρεπτικών ουσιών.

Delli Panthea

Παίρνει λίγο χρόνο για να γνωρίσετε τη Philippa Take, αλλά δύο πράγματα που δεν θα ξεχάσετε ποτέ είναι ότι είναι σίγουρο και πρακτικό. Φυσικά, το sshe είναι επίσης χαρισματικό, συναισθηματικό και ικανό, αλλά είναι λιγότερο προεξέχον και συχνά συνυφασμένο με το να είναι επιτηδευμένο Καλά.
Οι προσδοκίες της, όμως, είναι αυτό που τόσο άρεσε. Σε πολλές περιπτώσεις, οι άνθρωποι θα υπολογίζουν και στην οπισθοψία τους όποτε χρειάζονται επευφημίες.

Κανείς δεν είναι τέλειος φυσικά και ο Φίλιππα έχει πολλά λιγότερο ευνοϊκά χαρακτηριστικά. Η στενότητα και η μισαλλοδοξία της τείνουν να παρεμποδίζουν συχνά τα προσωπικά επίπεδα.
Ευτυχώς η πρακτική της σκέψη είναι συνήθως εκεί για να μαλακώσει τα χτυπήματα.

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *