Guillain-Barry ομάδα

[Total: 0    Average: 0/5]

Το σύνδρομο Guillain-Barry (οξεία φλεγμονώδης απομυελινωτική πολυradiculoneuropathy) ανήκει στην ομάδα ασθενειών πολυαρθρίτιδας που προκαλούν βλάβη στο περιφερικό νεύρο. Είναι μια επίκτητη ασθένεια με μια ασαφή αιτία. Προκαλείται από μια ακατάλληλη αντίδραση του ανθρώπινου ανοσοποιητικού συστήματος σε έναν αιτιολογικό παράγοντα, ο οποίος μπορεί να είναι ένας ιός (π.χ. ο ιός). Ebsteina-Barr, κυτταρομεγαλία, ανεμοβλογιά και ζωστήρα) ή βακτήρια.

Ως αποτέλεσμα της ανοσολογικής αντίδρασης, η θήκη της μυελίνης των περιφερικών νεύρων του σώματος καταστρέφεται. Μερικές φορές το σύνδρομο Guillain-Barry μπορεί να εμφανιστεί μετά τον εμβολιασμό, μετά από χειρουργική επέμβαση, κατά τη διάρκεια των όγκων (π.χ. με τη μορφή εμβολίου). λεμφώματα) και ασθένειες που προκαλούνται από ανώμαλη ανοσοαπόκριση (π.χ., λεμφώματα στους πνεύμονες, λεμφώματα στους πνεύμονες και άλλα λεμφώματα στους πνεύμονες). Συστηματικός ερυθηματώδης λύκος).

Συμπτώματα του συνδρόμου Guillain-Barre

Η εμφάνιση του συνδρόμου Guillain-Barry συχνά ακολουθείται από ήπια λοίμωξη της αναπνευστικής οδού ή του γαστρεντερικού σωλήνα. Τα συμπτώματα μιας τέτοιας λοίμωξης διαρκούν συνήθως αρκετές ημέρες και μετά από λίγες εβδομάδες διακοπής υπάρχουν συμπτώματα βλάβης στο νευρικό σύστημα.

Το σύνδρομο Guillain-Barry αρχίζει με την αποδυνάμωση των κάτω άκρων. Οι διαταραχές ευαισθησίας με τη μορφή της παραισθησίας (το αίσθημα των μυρμηγκιών που περπατούν στο δέρμα) μερικές φορές προηγούνται της εμφάνισης της παρίσεως. Με την εξέλιξη της νόσου, το paresis αναπτύσσεται στα υψηλότερα μέρη του σώματος: τον κορμό, το στήθος, τα άνω άκρα και τους μύες του προσώπου.

Οι κρίσεις φθάνουν στο αποκορύφωμά τους μέσα σε λίγες μέρες. Οι διαταραχές του λόγου, της μάσησης και της κατάποσης είναι πολύ συχνές. Η κατάσταση στην οποία εμπλέκονται οι αναπνευστικοί μύες είναι πολύ επικίνδυνη, καθώς υπάρχουν απειλητικές για τη ζωή αναπνευστικές διαταραχές. Οι αισθητικές δυσλειτουργίες συνήθως ελαφρώς επιδεινώνονται. Η κύρια βλάβη είναι μια βαθιά αίσθηση. Ο πόνος κατά τη συμπίεση στους νευρικούς κορμούς και τους μυς είναι συχνός και τα αντανακλαστικά που εξετάζονται στον ασθενή εξασθενούν ή ανυψώνονται.

Το σύνδρομο Guillain-Barry χαρακτηρίζεται από αυξημένη θερμοκρασία σώματος και καρδιακό ρυθμό. Σε εργαστηριακές εξετάσεις εγκεφαλονωτιαίου υγρού, μπορεί να παρατηρηθεί αύξηση της συγκέντρωσης πρωτεΐνης όταν υπάρχει ο σωστός αριθμός κυττάρων (ο λεγόμενος «αριθμός κυττάρων»). (π.χ. σχάση κυττάρων πρωτεΐνης), το υγρό είναι μερικές φορές κίτρινο. Κατά την εξέταση της μυϊκής λειτουργίας (ηλεκτρομυογραφία), στην οποία παρατηρείται η ένδεια, παρατηρείται η παθολογική διεργασία, η ηλεκτρική διέγερση επιβραδύνεται και η αγωγιμότητα μπλοκάρεται.

Αναγνώριση του συνδρόμου Guillain-Barre

Η τυπική κλινική πορεία του συνδρόμου Guillain-Barry με την παρουσία χαρακτηριστικών συμπτωμάτων (όπως προοδευτική πάρεση τουλάχιστον 2 άκρων, συσσώρευση συμπτωμάτων από μερικές ημέρες έως αρκετές εβδομάδες), ανωμαλίες στην κλινική εξέταση (αποδυνάμωση ή εξάλειψη βαθιών αντανακλαστικών) και οι αλλαγές στην εξέταση της λειτουργίας της αγωγής μέσα στα νεύρα και η τυπική εικόνα της πρωτεϊνικής κυτταρικής διάσπασης που παρατηρήθηκε στην εργαστηριακή εξέταση του εγκεφαλονωτιαίου υγρού επιβεβαιώνουν τη διάγνωση.

Η διαφοροποίηση του συνδρόμου Guillain-Barry θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη και άλλες πολυαρθρίτιδες με παρόμοια συμπτώματα, τις τοξικές επιδράσεις ορισμένων ουσιών (αλκοόλ, βαρέα μέταλλα, δηλητήρια) στα περιφερειακά νεύρα, τις αλλαγές συμπίεσης στο νωτιαίο μυελό (π.χ. του νωτιαίου μυελού, του νωτιαίου μυελού, του νωτιαίου μυελού, του νωτιαίου μυελού, του νωτιαίου μυελού, του νωτιαίου μυελού, του νωτιαίου μυελού, του νωτιαίου μυελού κλπ.) και των επιδράσεων του νωτιαίου μυελού επί του νωτιαίου μυελού. Οι κυριότεροι λόγοι για αυτό είναι: ο καρκίνος, η δυσκινησία, η εγκάρσια φλεγμονή του νωτιαίου μυελού.

Παρόμοια συμπτώματα μπορεί να εμφανιστούν κατά τη διάρκεια κρουστικών λοιμώξεων με σπονδυλική στήλη (μπορέλιωση), μηνιγγίτιδα και εγκεφαλίτιδα διαφόρων αιτιολογιών, αλλαντίασης και αστικοποίησης. Συχνά, μια κατάσταση μειωμένης ή αυξημένης συγκέντρωσης καλίου στον ορό οδηγεί επίσης σε περιοδικές λοιμώξεις.

Θεραπεία του συνδρόμου Guillain-Barre

Στη θεραπευτική αντιμετώπιση του συνδρόμου Guillain-Barry, είναι συχνά απαραίτητο να χρησιμοποιείτε εξοπλισμό υποστήριξης ή συντήρησης αναπνευστικού (σε μορφές που αφορούν την εννεύρωση των αναπνευστικών μυών και περιπλέκονται από την πνευμονία). Επιπλέον, χρησιμοποιούνται διαφορετικές μέθοδοι συμπτωματικής θεραπείας.

Οι ανοσοσφαιρίνες χορηγούνται από φαρμακολογικές ουσίες (σε ασθενείς που αναφέρουν σε 2-4 εβδομάδες από τα πρώτα συμπτώματα και σε άτομα με κινητικές δυσκολίες). Υπάρχουν επίσης ορισμένες ενδείξεις για τη χρήση της ανταλλαγής πλάσματος (πλασμαφαίρεση).

Πρόγνωση της ομάδας Guillain-Barry

Η πρόγνωση με τον Guillain-Barry είναι γενικά καλή. Οι διαταραχές συνήθως φθάνουν στο αποκορύφωμά τους μέσα σε λίγες ημέρες από την εμφάνιση της νόσου. Η βελτίωση συμβαίνει συχνά γρήγορα, αλλά μερικές φορές μπορεί να χρειαστούν αρκετοί μήνες για να εξαφανιστούν τα συμπτώματα. Οι υποτροπές των ασθενειών είναι σπάνιες. Μερικοί ασθενείς δεν έχουν μια θεραπεία – αναπτύσσεται μόνιμη αναπηρία. Μερικά ποσοστά μπορεί να οδηγήσουν σε επιπλοκές όπως: αναπνευστική ανεπάρκεια, καρδιακές αρρυθμίες, φλεβική θρόμβωση, πνευμονική εμβολή, ανάπτυξη γλουτιαίας πνευμονίας.
Mariusz Kłos

Σχόλια της ομάδας Guillain-Barry

Xoxo | 2013-05-17 19:53

Άρχισα να άρρωστος τώρα, λίγο πριν την Πρωτομαγιά. Τα συμπτώματα εμφανίστηκαν τη νύχτα από Δευτέρα έως Τρίτη. Την Τετάρτη ήμουν ήδη στο νοσοκομείο, το Σάββατο έφτασα στο Ινστιτούτο Ψυχιατρικής και Νευρολογίας και τη χορήγηση ανοσοσφαιρίνης.) Σταμάτησα να περπατάω την Πέμπτη και πήρα τα πρώτα μου βήματα ήδη τη Δευτέρα.) Συνολικά βρισκόμουν 2 εβδομάδες και εγώ Είμαι ήδη στο σπίτι, περπατώ, είμαι ανεξάρτητος. Χαίρομαι που ήταν τόσο γρήγορα.) Χαιρετισμοί σε σας.).

Ev || 2013-05-30 03:01

Ανηφορίστηκα τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους. 3 εβδομάδες στην κλινική νευρολογίας και 3 μήνες στο τμήμα αποκατάστασης. Τώρα πρόκειται για μια μπάλα.

Delli Panthea
Περί Delli Panthea 315 Άρθρα
Παίρνει λίγο χρόνο για να γνωρίσετε τη Philippa Take, αλλά δύο πράγματα που δεν θα ξεχάσετε ποτέ είναι ότι είναι σίγουρο και πρακτικό. Φυσικά, το sshe είναι επίσης χαρισματικό, συναισθηματικό και ικανό, αλλά είναι λιγότερο προεξέχον και συχνά συνυφασμένο με το να είναι επιτηδευμένο Καλά. Οι προσδοκίες της, όμως, είναι αυτό που τόσο άρεσε. Σε πολλές περιπτώσεις, οι άνθρωποι θα υπολογίζουν και στην οπισθοψία τους όποτε χρειάζονται επευφημίες. Κανείς δεν είναι τέλειος φυσικά και ο Φίλιππα έχει πολλά λιγότερο ευνοϊκά χαρακτηριστικά. Η στενότητα και η μισαλλοδοξία της τείνουν να παρεμποδίζουν συχνά τα προσωπικά επίπεδα. Ευτυχώς η πρακτική της σκέψη είναι συνήθως εκεί για να μαλακώσει τα χτυπήματα.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*